24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Μητσοτάκης: Τουλάχιστον 1.000 θέσεις εργασίας με τον Ε-65 – Η Θεσσαλία στο σύγχρονο εθνικό σχεδιασμό

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Κάλεσμα σε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν την κύρωση της συμφωνίας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε-65 απηύθυνε από το Βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. “Ο Ε- 65 Θα δημιουργήσει για την Θεσσαλία περίπου 1000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του και περίπου 150 θέσεις κατά την λειτουργία του” επισήμανε. “Με τον Ε-65 η Θεσσαλία εντάσσεται στον σύγχρονο εθνικό σχεδιασμό τόνισε, ενώ σημείωσε πως η ψήφιση της σύμβασης από τη Βουλή, σηματοδοτεί το τέλος μιας εκκρεμότητας 14 ετών.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά του ήταν το απόλυτο κενό χρηματοδότησης και έτσι το 2019 δεσμεύτηκα πως το έργο θα προχωρούσε πάση θυσία, που σήμερα επιβεβαιώνεται όπως το σύνθημά μας το είπαμε το κάναμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αποτελεί μία επιλογή που ενώνει δυναμικά την χώρα και συμπίπτει με την πανηγυρική έγκριση του Σχεδίου Ελλάδα 2.0 από το Εκοφίν. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να πιστοποιήσει πως το σχέδιο ανταποκρίνεται στις αναπτυξιακές φιλοδοξίες της χώρας. Το έργο αυτό διαλύει την απομόνωση και χαράσσει νέους ορίζοντες και η ψήφιση του σήμερα αποτελεί το τέλος μιας εκκρεμότητας 14 ετών” επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο αυτοκινητόδρομος Ε65 θα δημιουργήσει περισσότερες από 1000 θέσεις εργασίας, οι αποστάσεις θα μειωθούν, οι μεταφορές θα διευκολυνθούν ενώ υπογράμμισε ότι με την κύρωση της συμφωνίας, η περιφέρεια εντάσσεται πλέον στο σύγχρονο εθνικό δίκτυο. Όπως είπε πρόκειται για ένα πράσινο έργο που αποτελεί τμήμα ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και πιστοποιεί τη βούληση της κυβέρνησης να μετατρέψει τις υποδομές σε εφαλτήριο ανάπτυξης.

Ανάπτυξη για όλους με δουλειές για όλους

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «Ανάπτυξη για όλους και δουλειές για όλους. Τα μεγάλα έργα δεν ανήκουν σε κυβερνήσεις, αλλά στον ελληνικό λαό, καθώς η εκκίνηση, η δρομολόγηση και η ολοκλήρωσή τους συμβαίνει συχνά να συμπίπτουν με διαφορετικές κυβερνήσεις. Για τον Ε – 65 δεν μπορώ να μην αναφέρω πως δημοπρατήθηκε επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά και κάποια τμήματα του ολοκληρώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Η δική μας κυβέρνηση θέλει να υπερηφανεύεται πως θέλει να κάνει το καλό καλύτερο. Δεν είναι η ώρα για απολογισμούς αλλά για αισιόδοξους προγραμματισμούς. Καλώ την Εθνική Αντιπροσωπεία, όλα τα κόμματα, να ψηφίσουμε την κύρωση του έργου γιατί ο Ε – 65 είναι ένας νέος δρόμος, που ανοίγει νέους δρόμους για την πατρίδα μας».

 

 

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΓΣΕΕ-πανδημία: Μοναδικά μας όπλα ενημέρωση και γνώση, εμβολιασμός και αλληλεγγύη

Next Article

Κορονοϊός: «Στο 80% οι εμβολιασμένοι στο σύνολο των υγειονομικών – Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: