24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Νέα μελέτη παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα επίπεδα αντισωμάτων που προστατεύουν από τον κορονοϊό

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Την ποσότητα των αντισωμάτων που χρειάζονται για να επιτευχθεί ανοσία και προστασία από τον  Sars-Cov-2 και  το χρονικό διάστημα που αυτά διατηρούνται στο σώμα σε επαρκή επίπεδα διερεύνησε ομάδα βρετανών επιστημόνων, υπολογίζοντας για πρώτη φορά το αριθμητικό επίπεδο των πιθανών αντισωμάτων.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Medicine» στα τέλη Σεπτεμβρίου, διερεύνησε αυτό το ερώτημα, υπολογίζοντας το επίπεδο των αντισωμάτων που μπορούν να προσφέρουν μια αξιόπιστη προστασία. Ο προσδιορισμός αυτής της οριακής τιμής βασίστηκε στις συνεχιζόμενες μελέτες για το εμβόλιο της Astrazeneca, στις οποίες μετρήθηκε η ποσότητα εξουδετερωτικών αντισωμάτων 28 ημέρες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό σε μη μολυσμένα και μολυσμένα εμβολιασμένα άτομα.

Από το σύνολο των 1.575 εμβολιασμένων ατόμων που εξετάστηκαν, 171 μολύνθηκαν με Sars-CoV-2 90 ημέρες μετά τον εμβολιασμό και 74 από αυτούς εμφάνισαν και συμπτώματα. Το ερώτημα που εξετάστηκε ήταν αν το επίπεδο των αντισώματων συσχετίζεται στατιστικά, με την εμφάνιση λοίμωξης. Διαπιστώθηκε ότι 264 μονάδες αντισωμάτων ανά χιλιοστόλιτρο αίματος (BAU / ml) του αντισώματος IgG, το οποίο αναγνωρίζει την ακίδα πρωτεΐνης του Sars-CoV-2, συσχετίζεται με 80% προστασία έναντι μιας συμπτωματικής λοίμωξης. Οι μη συμπτωματικές λοιμώξεις δεν συμπεριλήφθηκαν στα δεδομένα.

Τα δεδομένα της μελέτης αναφέρονται επίσης στην, εν τω μεταξύ πλέον εκτοπισμένη, παραλλαγή ΑΛΦΑ. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι αυτή την στιγμή θα πρέπει να υπολογιστεί μια τιμή για προστασία από την παραλλαγή ΔΕΛΤΑ, η οποία είναι περίπου 50% πιο μεταδοτική, οπότε το όριο θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί κατά περίπου 0,5. Εάν όμως εμφανιστούν και νέες παραλλαγές, τότε αυτή η τιμή θα πρέπει επίσης να αναπροσαρμοστεί ανάλογα.

Μια παρόμοια ανάλυση του επιπέδου των αντισωμάτων είναι ήδη διαθέσιμη και για το εμβόλιο της Moderna, ενώ κάτι  παρόμοιο αναμένεται να έρθει και για τα εμβόλια της Pfizer/Biontech και για το εμβόλιο της Johnson. Οι ίδιοι τονίζουν παράλληλα πως προς το παρόν δεν μπορεί κανείς να ελπίζει σε επίσημη απόδειξη της ανοσίας και προστασίας με βάση το επίπεδο αντισωμάτων, επειδή οι τρέχουσες δοκιμές αντισωμάτων δεν είναι πολύ αξιόπιστες. Καθώς δίνουν ωραίες μεν τιμές, αλλά δεν λένε τίποτα για το πόσο καλά τα αντισώματα εμποδίζουν τον ιό

Στρασβούργο: Ανταπόκριση: Κώστας Δαβάνης

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πληροφοριοδότης Facebook: Το κοινωνικό δίκτυο είναι σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ

Next Article

Θαλάσσιο drone επιβίωσε από μεγάλο τυφώνα και κατέγραψε βίντεο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: