Νέος diesel κινητήρας 1.6 για το Hyundai i30

Χωρίς σχόλια Share:

H κορεατική φίρμα έχει ήδη επιβεβαιώσει για την προσεχή έκθεση του Παρισιού την παρουσία της σπορ προδιαγραφών N έκδοσης του i30 Fastback την οποία και, όπως όλα δείχνουν, θα πλαισιώσει σύσσωμη η στοχευμένα ανανεωμένη γκάμα του μικρομεσαίου μοντέλου το οποίο προσθέτει στις επιλογές του ένα νέο diesel μοτέρ χωρητικότητας 1,6 λίτρων το οποίο συμβαδίζει με τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6d.

Πρόκειται για τον νέο πετρελαιοκινητήρα Smarstream ο οποίος, σύμφωνα με τις συστάσεις θα είναι διαθέσιμος σε τρεις εκδοχές ισχύος. Εφαλτήριο θα αποτελούν οι 76 ίπποι, εκδοχή στην οποία το νέο μοτέρ θα συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Αντιθέτως στις εκδοχές ισχύος των 116 και 136 ίππων στις οποίες επίσης θα διατεθεί το νέο μοτέρ θα προσφέρουν τη δυνατότητα επιλογής συνδυασμού τους είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ισάριθμων σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα του νέου μοτέρ, η Hyundai αναφέρει ότι αναλόγως με την εκδοχή ισχύος, το κιβώτιο και την έκδοση αμαξώματος, η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 3,8 λίτρων και 4,4 λίτρων/ 100 χλμ.

Παράλληλα με το νέο μοτέρ, όπως διευκρινίζει η κορεατική φίρμα, όλες οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του i30 Hatchback και i30 Wagon που διατίθενται στην Ευρώπη θα εφοδιάζονται στο εξής ως standard με φίλτρο μικροσωματιδίων ενώ σε ό,τι αφορά τους diesel κινητήρες επωφελούνται από σύστημα επεξεργασίας καυσαερίων το οποίο αποσκοπεί στην μείωση των εκπεμπόμενων οξειδίων αζώτου.

Εκτός από τις βελτιώσεις και το νέο diesel μοτέρ, το ανανεωμένο i30 στις hatchback και wagon εκδόσεις αμαξώματος διαθέτει επίσης ανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα που το φέρνει πιο κοντά αισθητικά με το πιο πρόσφατο i30 Fastback. Επιπλέον, έχουν προστεθεί νέες αποχρώσεις για την παλέτα εξωτερικού και εσωτερικού ενώ στον εξοπλισμό του έχει προστεθεί μια νέα επιλογή για την οθόνη του infotainment με διαγώνιο οκτώ ιντσών.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

H Abarth ανανεώνει την οικογένεια του 595…

Next Article

Με 10.780 ευρώ η νέα Skoda Fabia i-con

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: