24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

O εμπορικός κόσμος για το Μίκη Θεοδωράκη

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Συγκλονισμένος ο εμπορικός κόσμος από την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, με ανακοινώσεις του τονίζει το έργο και την προσφορά του.

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «Η Ρωμιοσύνη θρηνεί σήμερα ένα Μεγάλο Έλληνα. Τον Μίκη Θεοδωράκη που «έφυγε» για τη συνοικία των αγγέλων αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη. Έναν άνθρωπο σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του στην μουσική και στην πολιτική. Η προσωπική και η καλλιτεχνική του εμβέλεια, οι αγώνες του για τη δημοκρατία αλλά και το έργο του έκαναν την χώρα μας γνωστή στα πέρατα του κόσμου και τον συνέδεσαν με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας μας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πλέον στην αιωνιότητα. Αφήνει πίσω του τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση αλλά και την εθνική του προσφορά ως κληρονομιά για τις επόμενες γενιές και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης στους αγώνες για μια καλύτερη κοινωνία.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».


Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως: «με αφορμή την απώλεια του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ενός από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, που η συμβολή του στην ελληνική μουσική είναι ανεκτίμητη και το βαθύτερο ύφος και ήθος των τραγουδιών και η σπουδαιότητα της μουσικής του διαχρονικά θα μας εμπνέουν και θα μας ακολουθούν, δηλώνει τα εξής:

«Ήταν Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 στην αίθουσα δεξιώσεων του Ε.Β.Ε.Π. που κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είχαμε την μεγάλη τιμή να απονείμουμε τιμητική διάκριση στον μεγάλο πρεσβευτή του ελληνισμού και του πολιτισμού ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ σε αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς του στον ελληνικό και παγκόσμιο πολιτισμό, αλλά και της ιστορικής συμβολής του στους αγώνες για τα ιδανικά της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας.

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, λαμβάνοντας το λόγο, εξέφρασε τότε κάποιες από τις σκέψεις – φόβους του για την κατάσταση, αλλά και την ελπίδα ότι όλοι μαζί οι Έλληνες πατριώτες θα παλέψουμε και θα νικήσουμε. Η Ελλάδα, είπε, θα ξαναπάρει τη θέση της στην πρωτοπορία των λαών που παλεύουν για Ειρήνη, Ευημερία, Πρόοδο και Πολιτισμό……..».

Στους οικείους του εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Τραυματισμός 25χρονου Σύρου μετανάστη στα σύνορα

Next Article

Βουλή: Πέρασε με κυβερνητικούς ψήφους το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: