24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Ο Λ. Αυγενάκης έδωσε την εκκίνηση στον διεθνή αγώνα «AEGEAN 600»

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Ο Λ. Αυγενάκης έδωσε την εκκίνηση στον διεθνή αγώνα «AEGEAN 600»

Μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας, πήρε εκκίνηση ο στόλος του «AEGEAN 600» και το Αιγαίο Πέλαγος, λίκνο της ιστορίας και του παγκόσμιου πολιτισμού, γέμισε πανιά.

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 14:00 για τα τριμαράν και ύστερα από 15 λεπτά ακολούθησαν και τα υπόλοιπα σκάφη του διεθνούς στόλου. Πολύ καλή εκκίνηση πήρε το ελληνικό «OPTIMUM-Samos Steamship» με κυβερνήτες τους Λιβά – Λάζο. Τα μεγάλα σκάφη έφυγαν σταβέντο με νοτιανατολικούς ανέμους 6-7 μιλίων και τα υπόλοιπα σοφράνο. Τα σκάφη που ήταν σταβέντο βρέθηκαν πρώτα στην πρώτη σημαδούρα, με το ιταλικό «Atalanta ΙΙ» (κυβερνήτες Αλεσάντρο και Νέγκρι) να φτάνει πρώτο στο πρώτο σημείο στροφής.

Τα σκάφη συνέχισαν δεξίνεμα για τη δεύτερη σημαδούρα, που βρισκόταν κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα, και ύστερα ξεκίνησαν τη διαδρομή για να ανταμώσουν τις ομορφιές του Αιγαίου Πελάγους, περιπλέοντας όλη τη νοτιοανατολική πλευρά του.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε την εκκίνηση και από δίπλα βρέθηκαν και οι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας, Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, καθώς και ο Γιάννης Μιτάκης. Οι πρωταθλητές μας άφησαν για λίγο την προπόνηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προκειμένου να παρακολουθήσουν την πρώτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση 600 ναυτικών μιλίων που διεξάγεται στην Ελλάδα.

«Συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, στον πρόεδρό του, Ιωάννη Μαραγκουδάκη κι όλους τους συντελεστές για τη σπουδαία διοργάνωση, που προβάλλει την Ελλάδα ως χώρα ναυταθλητισμού και αθλητικού τουρισμού. Θα αναδείξει επιπλέον και τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά του Αιγαίου μας, καθώς η διαδρομή του Αγώνα, εκπέμπει ιστορικό και εθνικό συμβολισμό. Στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε τέτοια αξιέπαινη προσπάθεια, ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε τη διεκδίκηση και διοργάνωση σπουδαίων διεθνών εκδηλώσεων, καθώς η εξωστρέφεια του αθλητισμού μας και η ανάπτυξή του είναι βασική φιλοσοφία μας. Η Ελλάδα αξίζει να επανέλθει -και επιστρέφει δυναμικά- στη θέση που της αρμόζει στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνων είναι ο Αθανάσιος Παπαντωνίου με εμπειρία από πέντε ολυμπιακές διοργανώσεις, αλλά και διοργανώσεις ανοικτής θάλασσας. «Η εκκίνηση ήταν εντυπωσιακή με αρκετή δράση και με πολύ καλή συμπεριφορά των πληρωμάτων. Οι εικόνες ήταν εκπληκτικές και επιτέλους γίνεται κάτι σοβαρό, σε διεθνές επίπεδο, στην Ελλάδα για την ανοικτή θάλασσα» δήλωσε ο έμπειρος race officer.

Την εκκίνηση του αγώνα παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο συντονιστής – γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, και η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Βούλα Κοζομπόλη. Το «AEGEAN 600» διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής. Στον αγώνα παίρνουν μέρος 38 σκάφη από 16 χώρες.

Τα ιστιοφόρα θα παραπλεύσουν από Μήλο, θα περάσουν ανάμεσα από Καλντέρα και Καμένη, στη Σαντορίνη, θα συνεχίσουν σε Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο, Κανδελούσα, Κω, Ψέριμο, Κάλυμνο, Καλόλιμνο, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Πάτμο, Δήλο, Μύκονο, Σύρο, Γυάρο και Κέα και θα τερματίσουν στο Σούνιο, το αργότερο το προσεχές Σάββατο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κουντέ: «Να δείξω στον Μαρτίνς πως δεν έκανε λάθος»

Next Article

Παναιτωλικός: Περιμένει για υπογραφές πρώην παίκτη της Γιουβέντους! (video+photos)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: