24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

Ο Πούτιν υπερασπίζεται Σοβιετικούς και Στάλιν για τη συμφωνία με τον Χίτλερ πριν τον Β’ Π.Π. Γιατί κατηγορεί Βρετανία και Γαλλία για την στάση τους απέναντι την Ναζιστική Γερμανία

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απευθυνόμενος σε ανώτατους αξιωματικούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μίλησε για θέματα ιστορίας την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και υπερασπίστηκε την συμφωνία Μολότοφ – Ρίμπεντροπ (23 Αυγούστου 1939) που είχε υπογράψει η ΕΣΣΔ με την Ναζιστική Γερμανία πριν την επίσημη έναρξη του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου (1η Σεπτεμβρίου 1939) αναφέροντας μάλιστα πως σε ανάλογε συμφωνίες είχαν προχωρήσει και άλλε χώρες εκείνη την περίοδο.

Μάλιστα αναφέρθηκε στις συμφωνίες Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας και Πολωνίας με την Ναζιστική Γερμανία, όπως αναφέρει το Associated Press.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στο σύμφωνο είπε ότι «Η Σοβιετική Ένωση έχει κάνει την εκτίμησή της για το σύμφωνο Μολότοφ –Ρίμπεντροπ, και το έκανε αυτό με ειλικρίνεια, ευθέως και ανοιχτά. Κανείς άλλος εκτός από εμάς δεν το έκανε».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκρίνοντας τη συμπεριφορά του Στάλιν με αυτή των τότε ευρωπαίων ηγετών έναντι του Χίτλερ, είπε ότι «Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ηγέτες αυτών των χωρών συναντήθηκαν προσωπικά με τον Χίτλερ και έβαλαν τις υπογραφές τους σε αντίστοιχες συμφωνίες. Ο Στάλιν, όπως και να τον αντιμετωπίζει κανείς, δεν στιγματίστηκε ερχόμενος σε απευθείας επικοινωνία με τον Χίτλερ, δεν συναντήθηκε μαζί του, ενώ τα πρώτα πρόσωπα των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χωρών το έκαναν αυτό».

Σημειώνεται πως πριν τον Α′ Παγκόσμιο Πόλεμο η Βρετανία υπό τον πρωθυπουργό Νέβιλ Τσάμπερλεν ακολουθούσε την αποκαλούμενη και ως «πολιτική κατευνασμού» (προσπάθεια διατήρησης καλών σχέσεων με την ναζιστική Γερμανία). Μάλιστα το 1938 Βρετανία και Γαλλία υπέγραψαν με την Ναζιστική Γερμανία και την Φασιστική Ιταλία την Συμφωνία του Μονάχου  ενώ το 1938 οι δύο χώρες μαζί με την Ιταλία και τηνΓαλλία υπέγραψαν τη Συμφωνία του Μονάχου που προέβλεπε ότι η Τσεχοσλοβακία θα έδινε τα ανατολικά εδάφη της Σουδητίας στη Γερμανία.

Κατά την άποψη του Ρώσου πρόεδρου, δεν ήταν σημαντικό αν το σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ περιελάμβανε μυστικές συμφωνίες αλλά το σημαντικό ήταν «πως αυτές λειτούργησαν. Η ΕΣΣΔ ήταν η τελευταία χώρα της Ευρώπης η οποία υπέγραψε σύμφωνο μη επίθεσης με την Γερμανία. Όλες οι άλλες σημαντικές χώρες της Ευρώπης το υπέγραψαν πριν υπογράψει η Σοβιετική Ένωση, δήλωσε ο Πούτιν.

«Βεβαίως το σύμφωνο είχε υπογραφεί και περιελάμβανε μυστική συμφωνία για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής. Αλλά τι έκαναν οι ευρωπαϊκές χωρίς πριν από αυτό; Ακριβώς το ίδιο, αρχίζοντας από το 1938 όταν ο Χίτλερ άρχισε να διεκδικεί τμήμα της Τσεχοσλοβακίας, η Βρετανία και η Γαλλία παρέδωσαν τον σύμμαχό τους, αν και είχαν συνάψει με την Γαλλία συμφωνία περί αμοιβαίας βοήθειας και έδωσαν την δυνατότητα στον Χίτλερ να καταλάβει τμήμα της Τσεχοσλοβακίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε και στην Πολωνία, η οποία όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχε καταλήξει σε συνεννόηση με την φασιστική Γερμανία. Παράλληλα επικαλέσθηκε έγγραφα που υπάρχουν στα αρχεία και αποκαλύπτουν πως διεξήγοντο οι συνεννοήσεις αυτές, ενώ αποκάλεσε τον τότε Πολωνό πρεσβευτή στην Γερμανία «κάθαρμα και αντισημιτικό γουρούνι».

«Τι έκαναν όμως τα άλλα κράτη και η ίδια η Πολωνία; Στην πραγματικότητα, κατέληξαν σε συνεννόηση με τον Χίτλερ. Αυτό φαίνεται καθαρά στα έγγραφα που υπάρχουν στα αρχεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στον τότε Πολωνό πρεσβευτή στην Γερμανία Γιόζεφ Λίπσκι, ο οποίος το 1938 υποστήριξε τον Χίτλερ, τον χαρακτήρισε «κάθαρμα και αντισημτικό γουρούνι», όπως αναφέρει το AFP.

Επικαλούμενος έγγραφα των αρχείων, ο Πούτιν ανέφερε ότι ο Χίτλερ εξέθεσε στον Λίπσκι την ιδέα του να εξορίσει στην Αφρική τους Εβραίους «για να πεθάνουν και να εξολοθρευθούν». Αργότερα ο Πολωνός πρεσβευτής, στην έκθεση του προς τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών Μπέκου περιέγραψε τις εντυπώσεις του για την συνομιλία που είχε με τον Χίτλερ. «Όταν το άκουσα αυτό…του απάντησα και του είπα ότι «αν αυτό το κάνει τότε θα του στήσουμε ένα θαυμάσιο ανδριάντα στην Βαρσοβία».

Ο Γιόζεφ Λίπσκι διετέλεσε πρεσβευτής της Πολωνίας στο Βερολίνο την περίοδο 1934-1939. Ένας από τους πρώτους στόχους του ως πρεσβευτής ήταν να συνεργασθεί για τη σύναψη πολωνο-γερμανικού συμφώνου μη επίθεσης.

The post Ο Πούτιν υπερασπίζεται Σοβιετικούς και Στάλιν για τη συμφωνία με τον Χίτλερ πριν τον Β’ Π.Π. Γιατί κατηγορεί Βρετανία και Γαλλία για την στάση τους απέναντι την Ναζιστική Γερμανία appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Δείτε πώς είναι σήμερα δέκα διάσημα παιδιά της δεκαετίας του ’90 – Θα εκπλαγείτε (vid)

Next Article

Το πείραμα του «όρθιου αβγού» γίνεται μόνο με την έκλειψη Ηλίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: