24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

stoiximan

O “Αρκτούρος” και το Fabric Republic για την προστασία του περιβάλλοντος

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τρεις φορείς ο Αρκτούρος, το Fabric Republic και οι Save Your Hood ένωσαν τις φωνές τους στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Το ντοκιμαντέρ «Together For Earth» παρουσιάζει τις δράσεις τους και τρόπους για το πως μπορούμε όλοι μας να συμμετέχουμε προστατεύοντας τη χλωρίδα και πανίδα του πλανήτη, βοηθώντας στην ανακύκλωση και ακολουθώντας νέους τρόπους καθημερινότητας και συνηθειών.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της προσπάθειας αυτής: “Ο Πάνος Στεφάνου, υπεύθυνος Επικοινωνίας του Αρκτούρου παρουσιάζοντας τις δράσεις του μίλησε για την ανάγκη του ανθρώπου να επιστρέψει στην ασφάλεια της φύσης μετά τους τελευταίους δύσκολους μήνες της πανδημίας.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ιδρύθηκε το 1992 και έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Αφορμή της ίδρυσης του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μέσα στις δράσεις του είναι επίσης κι η εκπόνηση επιστημονικών μελετών, η παροχή περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κι ευαισθητοποίησης του κοινού στα ζητήματα βιοποικιλότητας και αειφορίας, ενώ προσπαθεί να ασκεί πολιτική πίεση βασιζόμενος σε ολοκληρωμένα προγράμματα και λύσεις.

Η Χριστίνα Γεροθόδωρου, Υπεύθυνη Εμπορικού Τμήματος του Fabric Republic μιλάει για το καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού, το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα, στη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη.Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 160 τόνοι καθαρού ρουχισμού σε 200.000 συμπολίτες μας. Στόχος του προγράμματος είναι η βελτιστοποίηση και ο εκσυγχρονισμός της κυκλικής διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού και όραματων διοργανωτών είναι η συλλογική ανάπτυξη κοινωνικής και οικολογικής συνείδησης για μια Ζero Waste πραγματικότητα. Το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν διάθεση ρουχισμού σε φορείς.Συμμετέχοντας στο Fabric Republic συμβάλλουμε μεταξύ άλλων στην κοινωνική οικονομία του ενδύματoς, βοηθάμε στην αποσυμφόρηση του συστήματος αποβλήτων και τη μείωση της επιβάρυνσης των φυσικών πόρων.

Τέλος ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, Founder & Director Save Your Hood προτρέπει τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν στην αποκομιδή σκουπιδιών με ένα διαφορετικό τρόπο. Μέσω του ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη δράση του που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2020 εν μέσω πανδημίας και στέλνει το μήνυμα ότι η ανάγκη όλων μας να είναι πιο καθαρά, πιο όμορφα, πιο υγιή τα μέρη που ζούμε μας ενώνει δημιουργώντας επιτακτική ανάγκη να δράσουμε άμεσα και να δούμε τις γειτονιές μας να αλλάζουν προς το καλύτερο. Έτσι λοιπόν, σώσε την γειτονιά σου, το δάσος σου, την παραλία σου, σώσε το μέρος που ζεις και αγαπάς”.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Χατζηγεωργίου & Γιάννης Μπουρσινός
Μοντάζ, Coloring, ΟπερατέρΒ’, Drone Operator, Sound Editing, Sound Design:ΓιάννηςΡούσσος
Κείμενα: Παρασκευή Σταματοπούλου
Οπερατέρ Α’: Μιχάλης Καλιδώνης
SoundRecording: Γιάννης Ρούσσος & Γιάννης Μπουρσινός
Μίλησαν οι:
Πάνος Στεφάνου, Υπεύθυνος Επικοινωνίας, ARCTUROS
Χριστίνα Γεροθόδωρου, Commercial Manager, Fabric Republic
Βασίλης Σφακιανόπουλος, Founder & Director, Save Your Hood
Παραγωγή: Eventures

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Διάδοση malware με τη χρήση fake εφαρμογών στο Android

Next Article

Σολάνο, γεράνι, ορτανσία: Τρία καλοκαιρινά ανθόφυτα για γλάστρες και κήπους

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: