Αν ο εφετινός Παναθηναϊκός θέλει να (απο)δείξει πως όντως μπορεί να πάει δύο βήματα παραπάνω, επιβεβαιώνοντας πως είναι πια πολύ πιο ανταγωνιστικός και ικανός να διεκδικήσει -μετά από χρόνια- κάποια πράγματα, για να αρχίσει να επιστρέφει στη θέση που επιβάλλει ο ιστορικός ρόλος του στο ελληνικό πρωτάθλημα, καλείται να περάσει… ατσαλάκωτος από τις πέντε “δοκιμασίες” των επόμενων τριών εβδομάδων. Ήτοι μέχρι την επόμενη (και τελευταία μέχρι τα Χριστούγεννα) διακοπή για τα “παράθυρα” των Εθνικών Ομάδων, μετά την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη.
Η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ανέβασε κι άλλο το δείκτη δυσκολίας της επόμενης σειράς αγώνων. Δεν το λες και… βλεφάριασμα της Τύχης το αποτέλεσμα της κληρωτίδας, όχι τόσο γιατί έφερε αντίπαλο τον Ατρόμητο -και με νοκ-άουτ ματς στο Περιστέρι- στα τέλη Οκτωβρίου, αν και στη “δεξαμενή” υπήρχε ένα γκρουπ (θεωρητικά πάντα) πολύ πιο “εύκολων” αντιπάλων, αλλά γιατί “φορτώθηκε” ακόμη περισσότερο ένα ήδη συμπιεσμένο πρόγραμμα, με απαιτητικά παιχνίδια.
Αυτές οι τρεις εβδομάδες που ακολουθούν θα είναι ουσιαστικά και το πρώτο “κανονικό” crash test της σεζόν. Εδώ θα φανεί σε μεγάλο βαθμό πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του εφετινού Παναθηναϊκού και σε μεγάλο βαθμό να χαράξει την πορεία της υπόλοιπης χρονιάς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Αμέσως μετά το ούτως ή άλλως επικίνδυνο παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Λεωφόρο (16/10 20:30, COSMOTE SPORT 2 HD, LIVE SPORT24), στο οποίο οι “πράσινοι” θα παραταχθούν ξανά με πολλές (βασικές) ελλείψεις, ακολουθεί ένα 8ήμερο – φωτιά:
- Με ματς στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα (Σάββατο 23/10), τον οποίο ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει σε κανένα απ’ τα τέσσερα περσινά παιχνίδια που αντάμωσαν και καλείται να βρει την πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη του.
- Με τον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο (λογικά θα οριστεί από την ΕΠΟ την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου), που όσο κι αν… ξεγελάει η -έως τώρα- φτωχή συγκομιδή του (2 βαθμοί σε 5 αγώνες), δυνάμωσε πολύ το ρόστερ του το περασμένο καλοκαίρι με καλούς Έλληνες παίκτες και δεν παύει να είναι μία ομάδα που παραδοσιακά βγάζει την… ψυχή του Παναθηναϊκού (τον είχαν αποκλείσει οι Περιστεριώτες σε διπλά ματς τη σεζόν 2015/16 με τον Στραματσόνι στον πάγκο).
- Και με ακόμη ένα πολύ απαιτητικό και “ιδιαίτερων” συνθηκών ματς -όπως είναι τις περισσότερες φορές οι αγώνες κόντρα στον ΟΦΗ- την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στη Λεωφόρο. Κοινώς τρία ματς για γερά νεύρα, μέσα σε 192 ώρες, απ’ τα οποία όμως ο Παναθηναϊκός -εφόσον είναι αυτός που πρέπει μέσα στο γήπεδο- μπορεί να “φτιάξει” τη χρονιά του και να φουλάρει το… ντεπόζιτο της ψυχολογίας του πριν από το μεγάλο παιχνίδι της 7ης Νοεμβρίου με τον ΠΑΟΚ και να πορευτεί έτσι μέχρι το τέλος του 2021.
Παναθηναϊκός: Δεν μπαίνει στο χειρουργείο -για την ώρα- ο Μακέντα, ξεκινάει συντηρητική αποκατάσταση
Κι ο Γιοβάνοβιτς πάντως (που θα έχει πια διαθέσιμο και τον Σένκεφελντ για να αρχίσει να βρίσκει σταθερό σχηματισμό στα μετόπισθεν) είχε κυκλώσει εξ αρχής στο μπλοκάκι του αυτές τις 22 μέρες, θεωρώντας πως θα είναι κλειδί για το υπόλοιπο της χρονιάς. Και η δουλειά που έγινε στο Κορωπί στις δύο εβδομάδες της διακοπής ήταν στοχευμένη πάνω σ’ αυτά τα παιχνίδια, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να εμφανιστεί κι από πλευράς συνοχής, τρεξιμάτων κι αποτελεσματικότητας ένα επίπεδο καλύτερος, απ’ την εικόνα που έβγαλε στην πρώτη πεντάδα των αγώνων του.
Αρκεί βεβαίως να μην έχει κι άλλες… αναποδιές όπως είχε το τελευταίο 15ήμερο με τις ιώσεις.
Υ.Γ.: Η προ ημερών συνέντευξη του Τσάβι Ρόκα στην Κύπρο (larnacasports.com), ένα χρόνο μετά την απόλυσή του από τον Παναθηναϊκό, ήρθε να επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά την αξία της σιωπής. Ο Ισπανός, πρώην τεχνικός διευθυντής του “τριφυλλιού”, επιχείρησε να βγει κι από… πάνω, λέγοντας πως τα έκανε όλα… καλά. Ποιος; Ο άνθρωπος που “έσκαψε” το λάκκο του Γιώργου Δώνη οδηγώντας τον με πολύ unfair τρόπο στην έξοδο. Που “πείραξε” (ξανά) το μυαλό του Αλαφούζου για να ξηλώσει μέσα σε ένα καλοκαίρι το ελληνικό πρότζεκτ που άρχισε μετά ατελείωτων κόπων και βασάνων το 2018, αλλά άφησε “κληρονομιά” 3-4 παίκτες. Που έφερε για προπονητή έναν… μαθητευόμενο μάγο (Ντάνι Πογιάτος) ο οποίος την πρώτη μέρα των εργομετρικών έκανε… γυμναστική μαζί με τους συνεργάτες του στο γυμναστήριο, βλέποντας ασκήσεις στο tablet από το πρόγραμμα της Ισπανίδας… Γιάννας Νταρίλη (συγκλονιστικά αστείο θέαμα). Ο τεχνικός διευθυντής και ενέκρινε/υπέγραψε παίκτη, ο οποίος είχε φυματίωση!
Να βγάλω κι άλλους… σκελετούς απ’ την ντουλάπα σενιόρ Ρόκα που ΟΛΑ τα έκανες καλά; Αλλά αυτοί είστε… Βρίσκουν και τα κάνουν και τα λένε όλα αυτά οι “Ρόκες” ετούτου του πλανήτη…