24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

stoiximan

Οι άνδρες συμβάλουν περισσότερο στην κλιματική αλλαγή από τις γυναίκες – Τι δείχνει έρευνα

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Οι άνδρες συμβάλουν περισσότερο στην κλιματική αλλαγή από τις γυναίκες - Τι δείχνει έρευνα

Πώς οι άνδρες συμβάλουν περισσότερο στην κλιματική αλλαγή από τις γυναίκες, την ώρα που όλος ο κόσμος προσπαθεί, ώστε να ανακοπούν οι δυσοίωνες προβλέψεις, τι δείχνει έρευνα στη Σουηδία. 

Μπορεί τα δύο φύλα να ξοδεύουν παρόμοια ποσότητα χρημάτων σε αγαθά, αλλά οι άνδρες ψωνίζουν αντικείμενα που προκαλούν 16% περισσότερους ρίπους και έτσι συμβάλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη σε σχέση με τις γυναίκες. Αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα, υπογραμμίζοντας ότι οι άνδρες συμβάλουν περισσότερο στην κλιματική αλλαγή από τις γυναίκες.

Υπενθυμίζεται ότι το 2030 έχει χαρακτηριστεί ως χρονιά ορόσημο για την κλιματική αλλαγή. Μέχρι τότε, η ανθρωπότητα θα πρέπει να έχει μειώσει σημαντικά τις εκπομπές αερίων, ώστε να ανακοπούν οι δυσοίωνες προβλέψεις.

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι οι άνδρες ξοδεύουν πολύ περισσότερα σε καύσιμα (πετρέλαιο και βενζίνη) για τα αυτοκίνητά τους, όπως σημειώνει η συγκεκριμένη σουηδική μελέτη.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων στην εκπομπή ρίπων έχουν ελάχιστα εξεταστεί, υποστηρίζουν οι συντάκτες της μελέτης, υποστηρίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιο στοχευμένα η κλιματική αλλαγή.

Η ανάλυση της συγκεκριμένης έρευνας συνέκρινε τη συμπεριφορά ανδρών και γυναικών στη Σουηδία και βρήκε ότι το φαγητό και οι διακοπές είναι η πηγή για πάνω από τις μισές εκπομπές ρίπων τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η αποχή από το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έναντι φυτικών τροφίμων και η μετάβαση σε διακοπές με τρένο, αντί για αεροπλάνο ή αυτοκίνητο, μείωσε τις εκπομπές κατά 40%.

«Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη τις διαφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες», λέει η ερευνήτρια της εταιρείας Ecoloop, που διοργάνωσε τη μελέτη, Annika Carlsson Kanyama και συνεχίζει: «Ο τρόπος που καταναλώνουν είναι πολύ στερεοτυπικός – οι γυναίκες ξοδεύουν περισσότερα στη διακόσμηση του σπιτιού, την υγεία και τα χρήματα και οι άνδρες ξοδεύουν περισσότερα στα καύσιμα των αυτοκινήτων, το φαγητό εκτός σπιτιού, το αλκοόλ και τον καπνό».

Έκθεση του 2017 έδειξε ότι ο μεγαλύτερος αντίκτυπος που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι να κάνουν ένα λιγότερο παιδί, και στη συνέχεια να μην χρησιμοποιούν αυτοκίνητο και να αποφεύγουν τα ταξίδια με τα αεροπλάνα, επισημαίνει ο «Guardian».

Η πράσινη συμφωνία της ΕΕ επικρίθηκε την περασμένη εβδομάδα επειδή δεν συμπεριέλαβε τη διάδραση μεταξύ φύλου και περιβάλλοντος. «Η κλιματική κρίση είναι μια από τις βασικές προκλήσεις της εποχής μας και επηρεάζει τους άνδρες και τις γυναίκες με πολύ διαφορετικό τρόπο», δήλωσε ο Leonore Gewessler, υπουργός κλίματος της Αυστρίας.

«Για παράδειγμα, η πλειονότητα των ανθρώπων που επηρεάζονται από την ενεργειακή φτώχεια είναι γυναίκες. Είναι, επομένως, ζωτικής σημασίας να ληφθούν υπόψη οι διαφορές μεταξύ των φύλων, εάν θέλουμε να αναπτύξουμε λύσεις και έναν μετασχηματισμό που να λειτουργεί για όλους», υπογράμμισε ακόμα…

«Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας είναι, στην καλύτερη περίπτωση, τυφλές και, στη χειρότερη περίπτωση, διευρύνουν τις ανισότητες μεταξύ των φύλων», δήλωσε ο Nadège Lharaig, στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος, το οποίο δημοσίευσε μια έκθεση – Γιατί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία χρειάζεται οικο-φεμινισμό – την Παρασκευή. Τα δεδομένα δαπανών στην ανάλυση ήταν από το 2012, τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα. Ο Carlsson Kanyama εκτιμά ωστόσο ότι είναι απίθανο να έχουν αλλάξει τόσο σήμερα ώστε να ανατρέψουν τα συνολικά συμπεράσματα.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Πόλο: Δύο στα δύο οι ΗΠΑ

Next Article

Ν. Φίλης: Ένα νομοσχέδιο μέρος της οπισθοδρομικής αντιμεταρρύθμισης της κυβέρνησης ΝΔ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: