24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις παροχές σε χρήμα από τον ΕΦΚΑ

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Όσα πρέπει να ξέρετε για τις παροχές σε χρήμα από τον ΕΦΚΑ

Καθορίζεται, όσον αφορά τις εκκρεμείς και νέες αιτήσεις για παροχές σε χρήμα και μέχρι την έκδοση του Κανονισμού Ασφάλισης και Παροχών του e-Ε.Φ.Κ.Α., η διαδικασία της βεβαίωσης της πιθανής ημερομηνίας τοκετού και της διαπίστωσης ανικανότητας για εργασία που οφείλεται σε ασθένεια, ατύχημα ή επαγγελματική νόσο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στους επιμέρους κανονισμούς των ενταχθέντων στον e-Ε.Φ.Κ.Α. φορέων, τομέων, κλάδων και λογαριασμών.

Ο θεράπων ιατρός των δημοσίων δομών φροντίδας υγείας, ο θεράπων ιατρός των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικών κλινικών και ο ιδιώτης θεράπων ιατρός οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ δύναται να βεβαιώσουν την πιθανή ημερομηνία τοκετού.
Υγειονομικό όργανο για τη διαπίστωση ανικανότητας για εργασία που οφείλεται σε ασθένεια, ατύχημα ή επαγγελματική νόσο είναι :

– ο θεράπων ιατρός των δημόσιων δομών φροντίδας υγείας, ο θεράπων ιατρός των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικών κλινικών και ο ιδιώτης θεράπων ιατρός οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι με το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγιγράφησης της ΗΔΙΚΑ για τη βεβαίωση ανικανότητας για εργασία μέχρι 15 ημερών συνολικά μέσα σε χρονική περίοδο ενός έτους.

– Για τους ασφαλισμένους που εξερχονται από νοσοκομείο του ΕΣΎ, στρατιωτικό νοσοκομείο ή πανεπιστημιακό νοσοκομείο ή συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικές κλινικές ο θεράπων ιατρός για τη βεβαίωση ανικανότητας για εργασία πέραν της νοσηλείας κσι μέχρι 30 ημέρες μέσα σε χρονική περίοδος ενός έτους.

Αυτά ισχύουν για όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις για παροχές σε χρήμα.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κορονοϊός: Ο «χάρτης» των 2.472 νέων κρουσμάτων – Στην Αττική τα 985

Next Article

Βόλος: Διαρρήκτες κλειδώθηκαν μέσα σε τσιπουράδικο – Πώς συνελήφθησαν

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: