24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Π. Σκουρλέτης στο Πρώτο: Θέλουν να στριμώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε συναινετικό δικομματισμό  (audio)

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

«Προφανώς πρέπει διαρκώς να θυμίζουμε στον κόσμο ότι είμαστε μια δύναμη που επιδιώκει τον σοσιαλισμό, όπως τον αντιλαμβανόμαστε εμείς. Πολλές δυνάμεις θέλουν να στριμώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο ενός συναινετικού δικομματισμού, όπως ήταν πριν το 2010, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Να τον κάνουν πιο ανώδυνο.

Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, την επομένη της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε ότι «για να κερδίσουμε το Κέντρο, πρέπει να στρίψουμε Αριστερά».

«Απόλυτα σαφής και κατανοητή η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, για όλους αυτούς που βιάστηκαν και ανακάλυψαν μια πορεία μετάλλαξης και όχι διεύρυνσης», είπε χαρακτηριστικά.

«Κανείς δεν το αποκλείει να γίνουν πρόωρες εκλογές. Είναι μέσα στο μυαλό του πρωθυπουργού. Έχουμε μια πολιτική που κάνει μεγάλη ζημιά, και από εμάς τίθεται το θέμα της ανατροπής της. Αν επιλέξουν τις εκλογές, θα υπερασπιστούμε τις δικές μας απόψεις, αλλά ταυτόχρονα λέμε ότι υπάρχουν και αντικειμενικές προϋποθέσεις για να προκύψει στη βάση της απλής αναλογικής για κυβέρνησης της Αριστεράς και με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις», σημείωσε ο ίδιος.


 

Εξηγώντας την αναφορά του στον «ρεαλιστικό ριζοσπαστισμό», ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «πολλοί εγκαλούν την Αριστερά, ότι δεν ασκεί ρεαλιστική πολιτική», διευκρινίζοντας ότι ο  ρεαλισμός της  Αριστεράς δεν είναι να προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα, αλλά να κατανοήσει τις αντιθέσεις και τα προβλήματα και να επιχειρήσει να αλλάξει κάποια πράγματα.

«Χωρίς να πετάμε στα σύννεφα, χωρίς να μιλάμε για έναν άλλο κόσμο, θέλουμε να εφαρμόσουμε από τώρα – για αυτό τον κόσμο – κάποιες από τις προτάσεις μας λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες και τους συσχετισμούς. Μιλάμε για μια διαφορετική προοπτική με ένα ρεαλιστικό τρόπο που έχει μέσα του το στοιχείο του ριζοσπαστικού», υπογράμμισε.

Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων σε Ενέργεια και Υγεία, καθώς και για τις επικείμενες αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση, λέγοντας ότι είναι «συγκρουσιακές πολιτικές στις οποίες εμμένει η ΝΔ μέσα στην πανδημία».

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ ΑΕΚ

Next Article

«Δεν παίζουμε με τη φωτιά, γιατί η φωτιά δεν παίζει μαζί μας!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: