24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Παγκόσμια Τράπεζα: «Δύσκολα θα εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού μέχρι τα μέσα του 2022»

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Παγκόσμια Τράπεζα: «Δύσκολα θα εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού μέχρι τα μέσα του 2022»

Ο στόχος να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού για την Covid-19 μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους ενδέχεται να μην επιτευχθεί, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν είναι προφανές ότι ο στόχος θα επιτευχθεί», επισήμανε η Μάμτα Μούρτι, αντιπρόεδρος για θέματα ανθρώπινης ανάπτυξης στην Παγκόσμια Τράπεζα, όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

«Ασφαλώς, η αγορά και η ανάπτυξη εμβολίων μπορεί να επιταχυνθούν μέχρι τα μέσα του επόμενους έτους», πρόσθεσε.

Μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί κάτι λιγότερο από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη (44,95%), με βάση στοιχεία των διεθνών οργανισμών. Όμως οι ανισότητες είναι τεράστιες, αφού το ποσοστό των εμβολιασμένων στις πλούσιες χώρες φτάνει το 67,45% και στις φτωχές, ιδίως στην Αφρική, το 4,36%.

Το όριο του 70% θεωρείται καθοριστικής σημασίας για να ελεγχθεί η πανδημία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε πρόσφατα ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί στην Αφρική μόλις το 2024, εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός εμβολιασμού.

Η Παγκόσμια Τράπεζα χορηγεί 20 δισ. δολάρια για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να χρηματοδοτήσουν την αγορά εμβολίων και να ενισχύσουν τα συστήματα υγείας του. Στην αρχή της πανδημίας είχε δώσει άλλο ένα πακέτο, ύψους 10 δισ. δολαρίων, υπενθύμισε η αντιπρόεδρος. Σχεδόν 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων χορηγήθηκαν «χάρη στη χρηματοδότηση της Παγκόσμιας Τράπεζας» και έχουν υπογραφεί συμβάσεις για άλλες 300 εκατομμύρια δόσεις, διευκρίνισε η Μούρτι.

Η αντιπρόεδρος δεν άφησε ασχολίαστη και την απροθυμία πολλών στις αναπτυσσόμενες χώρες να εμβολιαστούν: «Οι επιφυλάξεις απέναντι στα εμβόλια είναι υπαρκτές. Δεν πρέπει να τις υποτιμούμε», τόνισε. «Όμως αυτό είναι κάτι που μπορεί να λυθεί και πολλές χώρες το κάνουν. Δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε ως λόγο για να μην επιταχύνουμε την παράδοση των εμβολίων (..) και την ίση πρόσβαση στα εμβόλια», υπογράμμισε.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το τέλος του PEPP από την ΕΚΤ

Next Article

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 19 τα κρούσματα στην ομάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: