24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Παν. Ιατρικός Σύλλογος & Οδοντιατρική Ομοσπονδία θα αποφασίζουν πότε χρειάζεται rapid test – Το ΦΕΚ

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου
2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:00 για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού περιλαμβάνονταο σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα, υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέως αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση. Ο τρόπος εφαρμογής του παρόντος, εξειδικεύεται, αντιστοίχως, από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε αναφέρει χθες ότι: «το θέμα με τους οδοντιάτρους λύθηκε. Αυτό που προέβλεπε αρχικά η υπουργική απόφαση ήταν και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test. Κάναμε μια συζήτηση με την Επιτροπή και είπαμε όσοι πηγαίνουν σε ιατρείο να μη χρειάζεται rapid test ούτε ο συνοδός ούτε και ο ασθενής, αλλά υπήρξε ένα κενό με τα αερολύματα. Προχθές, στη Επιτροπή, ζήτησα να είναι εκπρόσωπος των οδοντιάτρων και καταλήξαμε σε μια λύση που καλύπτει όλες τις πλευρές. Η ίδια η Ομοσπονδία των οδοντιάτρων θα καθορίσει σε ποιες ιατρικές πράξεις που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες θα χρειάζονται rapid test. Για όλες τις υπόλοιπες πράξεις ο εμβολιασμένος θα μπορεί να πηγαίνει στον οδοντίατρο χωρίς τεστ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ

 

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΟΠΕΚΑ για την περίοδο 27 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου

Next Article

Κυριάκος Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: