24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Πανεπιστημιακοί: Να μη σταματήσουν συγκεκριμένες προσλήψεις στα ΑΕΙ λόγω εκλογών

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Την αγωνία τους για την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας των ΑΕΙ, καθώς και την απρόσκοπτη υλοποίηση ερευνητικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων που, σε μεγάλο βαθμό, χρηματοδοτούνται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και υπόκεινται σε αυστηρά καθορισμένα χρονοδιαγράμματα, εκφράζουν οι πανεπιστημιακοί εάν δεν προχωρήσουν λόγω των εκλογών οι διαδικασίες προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών στα ιδρύματα.

Σχετική επιστολή έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών με αφορμή τις πρόσφατες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις «Εξαιρέσεις από την αναστολή προσλήψεων λόγω εκλογών – Τροποποίηση άρθρου 28 ν.2190/1994».

Οπως αναφέρουν οι πανεπιστημιακοί «στις ς προτεινόμενες εξαιρέσεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994, περί ρύθμισης προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά τις προεκλογικές περιόδους, δεν περιλαμβάνονται οι διαδικασίες εκλογής και εξέλιξης των μελών ΔΕΠ ούτε οι διαδικασίες πρόσληψης του έκτακτου επιστημονικού, ερευνητικού, εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού σε ερευνητικά έργα των ΕΛΚΕ των ΑΕΙ».

Η Εκτελεστική Γραμματεία (ΕΓ) της ΠΟΣΔΕΠ με ομόφωνη απόφασή της στην από 6/4/2023 Συνεδρίαση της ζητά την εξαίρεση των παραπάνω διαδικασιών, λόγω της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων και δεδομένου ότι οι ως άνω διαδικασίες δεν εγείρουν καμία απολύτως υπόνοια για μεροληπτική μεταχείριση υποψηφίων κατά την επίσημη προεκλογική περίοδο. Στην αντίθετη δε περίπτωση της διακοπής των εν λόγω διαδικασιών διακυβεύονται η ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας των ΑΕΙ, καθώς και η απρόσκοπτη υλοποίηση ερευνητικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων που, σε μεγάλο βαθμό, χρηματοδοτούνται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και υπόκεινται σε αυστηρά καθορισμένα χρονοδιαγράμματα.

Το άρθρο Πανεπιστημιακοί: Να μη σταματήσουν συγκεκριμένες προσλήψεις στα ΑΕΙ λόγω εκλογών εμφανίστηκε πρώτα στο voucherergasia.gr.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Βουλή: Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

Next Article

ΑμεΑ: Με σκανάρισμα της κάρτας αναπηρίας η πρόσβαση στα Μουσεία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: