24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Πάνω από 2.300 τα κρούσματα σήμερα, μείωση νεκρών και διασωληνωμένων

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Πάνω από 2.300 τα κρούσματα σήμερα, μείωση νεκρών και διασωληνωμένων

Στα 2.327 τα  κρούσματα σήμερα ενώ λιγότεροι είναι οι νεκροί και διασωληνωμένοι. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ δείχνει ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρα μας εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη.

Η ανακοίνωση για τα κρούσματα σήμερα

 Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.327, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 437.345 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 153 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.986 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.787 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 141 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 88.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.728 ασθενείς. Οι εισαγωγές1
νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 59 (ημερήσια μεταβολή -13.24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 53 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2
έως 106 έτη).

Η εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανησυχία επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού και την ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις αναμένεται να κυριαρχήσει το καλοκαίρι και στην Ελλάδα.

Ο  καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε νωρίτερα σήμερα πως τα κρούσματα  θα είναι περιπου 2.000 και ότι θα έχουν φτάσει μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο τις 3.500. Ο ίδιος καθηγητής, ανέφερε ότι αντίστοιχα οι νέοι θάνατοι που σήμερα κυμαίνονται μεταξύ 5 και 10 ημερησίως, αναμένεται ακόμα και να τετραπλασιαστούν φτάνοντας ακόμα και τους 40.

«Αν επιταχύνουμε τον εμβολιασμό, μπορούμε να το ρίξουμε. Αν πάρουμε μέτρα περιορισμών επίσης, αλλά με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα, αυτή είναι η πρόβλεψη. Είχαμε προβλέψει ότι θα φτάσουμε 4-5 θανάτους αρχές Ιουλίου. Είναι αμαρτία» ανέφερε ο ίδιος.

Μέχρι και 6.000 κρούσματα τον Αύγουστο

Λιγότερο… αισιόδοξη όμως είναι η εκτίμηση του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «Τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε 3.000 κρούσματα ημερησίως στο πιο ευμενές σενάριο, 4.000 κρούσματα στο πιθανότερο, αλλά ακόμα και 6.000 στο χειρότερο σενάριο».

«Επομένως πρέπει να σκεφτούμε πώς θα αυξήσουμε τον εμβολιαστικό ρυθμό και να περιέχουμε το ευμενές σενάριο» κατέληξε ο ίδιος.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

Next Article

Καταγγελία: Λειτουργία νέας παράνομης χωματερής στο χώρο της αποκατεστημένης ΧΑΔΑ Καλάμου (φωτο)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: