24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Πέραμα: Την Τετάρτη στον ανακριτή οι επτά αστυνομικοί, κρατούνται στη ΓΑΔΑ – Που προσανατολίζονται οι έρευνες (βίντεο)

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Πέραμα: Την Τετάρτη στον ανακριτή οι επτά αστυνομικοί, κρατούνται στη ΓΑΔΑ - Που προσανατολίζονται οι έρευνες (βίντεο)

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρίσκονται οι 7 αστυνομικοί, οι οποίοι την Τετάρτη θα βρεθούν στον ανακριτή, που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου -άοπλου- οδηγού του κλεμμένου αυτοκινήτου. Πλήρη επιχειρησιακή αξιολόγηση ζήτησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη παρέπεμψε ο εισαγγελέας Πειραιά τους επτά αστυνομικούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 21χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου.

Οι έξι αστυφύλακες και ο ΄ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η καταδίωξη του κλεμμένου οχήματος ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, της μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Παράλληλα, τραυματίστηκαν ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα.

Οι πραγματικές συνθήκες είναι αντικείμενο έρευνας

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης είπε στο mega, «Σε μια καταδίωξη εντός αστικού ιστού, η επικινδυνότητα είναι μεγάλη. Αν είχε δοθεί η εντολή να σταματήσουν και εκείνοι δε σταμάτησαν, δεν έχει σχέση με το τι έγινε στο σημείο που έγινε το μακελειό. Ο ισχυρισμός των αστυνομικών είναι ότι ήταν αμυνόμενοι απέναντι σε ένα όχημα που έκανε επίθεση σε δίκυκλα. Οι πραγματικές συνθήκες είναι αντικείμενο έρευνας. Η εικόνα που έχουμε ενός αυτοκινήτου που έχει καβαλήσει μια μηχανή, είναι τραγική», σημείωσε ο κ. Μαρακάκης.

«Το αν έκαναν υπέρβαση της νόμιμης άμυνας ή όχι, είναι ζήτημα ανάλυσης των δεδομένων»

«Η πτώση από μηχανή ακόμα και αν είναι σε στάση, τις περισσότερες φορές συνεπάγεται βαρύ τραυματισμό. Αν είναι σε κίνηση, η πτώση οδηγεί σε αναπηρίες και θανάτους. Πήγε με πρόθεση πάνω στις μοτοσυκλέτες των αστυνομικών. Αυτό που θα ερευνηθεί είναι ότι δεδομένου ότι οι επιβάτες και ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν έφεραν όπλα, πώς προέκυψε η ανάγκη των αστυνομικών να ρίξουν τόσες πολλές σφαίρες. Οι αστυνομικοί φοβόντουσαν τον οδηγό και το αυτοκίνητο. Το αν έκαναν υπέρβαση της νόμιμης άμυνας ή όχι, είναι ζήτημα ανάλυσης των δεδομένων και των συνθηκών», συνέχισε ο ίδιος.

«Είχε δοθεί εντολή να σταματήσει η καταδίωξη»

«Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι είχε δοθεί εντολή από το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΑΣ να σταματήσει η καταδίωξη, γιατί είχε κριθεί ότι ήταν επικίνδυνη για τραυματισμούς αστυνομικών και πολιτών. Κατά πληροφορίες, παραβίαζαν ερυθρούς σηματοδότες στη διάρκεια της καταδίωξης, και το αυτοκίνητο και οι αστυνομικοί. Ορισμένοι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι δεν το άκουσαν αυτό. Θα γίνει μεγάλη έρευνα για να δουν ποιοι και αν παράκουσαν τις σχετικές εντολές», εξήγησε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Για να κινήθηκαν όλοι μαζί οι αστυνομικοί κατά του αυτοκινήτου, σημαίνει ότι απειλήθηκαν. Αυτό είναι δεδομένο. Αν θα τους πιστέψει η εισαγγελία, νομίζω ότι θα κάνουμε λόγο για νόμιμη άμυνα. Θα κινηθεί γρήγορα νομικά η υπόθεση», τόνισε κλείνοντας ο κ. Μαρακάκης.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Next Article

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας -Πότε θα βρέξει στην Αττική

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: