24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Περιφέρεια Αττικής: Χείρα βοηθείας στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλης Νίκαιας, στα Δερβενοχώρια

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Περιφέρεια Αττικής: Χείρα βοηθείας στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλης Νίκαιας, στα Δερβενοχώρια

«Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην ενίσχυση του κοινωνικού έργου που επιτελεί για χιλιάδες συμπολίτες μας η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας» είπε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά τη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιο.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου, συζητήθηκε το κοινωνικό έργο της μητρόπολης, το οποίο εκτός από την παροχή συσσιτίων, τις κοινωνικές και φιλανθρωπικές της δράσεις, περιλαμβάνει και τη φιλοξενία νέων στη θερινή κατασκήνωση της στα Δερβενοχώρια (θέση Στεφάνη).

Λειτουργεί πάνω από 30 χρόνια σε ιδιόκτητη έκταση 60 στρεμμάτων και φιλοξενεί περισσότερους από 1.000 νέους από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες των επτά δήμων της μητρόπολης (Περάματος, Κερατσινίου -Δραπετσώνας, Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου).

Για την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης η οποία υπέστη μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία «Μήδεια», ζητήθηκε η συνδρομή της περιφέρειας, την οποία και αποδέχτηκε ο περιφερειάρχης, αναθέτοντας στην κυρία Αντωνάκου να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες με στόχο η περιφέρεια να χρηματοδοτήσει την μελέτη αλλά και τις εργασίες για την υλοποίηση της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης.

«Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην ενίσχυση του κοινωνικού έργου που επιτελεί για χιλιάδες συμπολίτες μας η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας. Συνεργαζόμαστε για να συμβάλουμε στην βελτίωση και τη λειτουργία μιας πρότυπης κατασκηνωτικής μονάδας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη, θα αναλάβουμε επιπλέον πρωτοβουλίες προκειμένου να βοηθήσουμε έμπρακτα τα ανθρωπιστικό και θεάρεστο έργο που πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή» επισήμανε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά της, η κυρία Αντωνάκου τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό «στεκόμαστε δίπλα στο σεβασμιότατο μητροπολίτη Νίκαιας κ.κ .Αλέξιο και τους συνεργάτες του, για να συμβάλουμε και εμείς στην προσπάθεια που καταβάλει για να εξασφαλίσει λίγες μέρες χαράς και ξεγνοιασιάς σε νέους και νέες από ευαίσθητες οικονομικά και κοινωνικά περιοχές του Πειραιά».



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Facebook event για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ στο ertnews.gr και στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» με τη Βάλια Πετούρη

Next Article

Τραγωδία στη Λιβαδειά: Σκότωσε κατά λάθος τον αδερφό του

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: