24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωση χιονιού

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωση χιονιού

Η κατανάλωση χιονιού είναι κάτι που όλοι έχουμε κάνει σαν παιδιά παίζοντας στους χιονισμένους δρόμους. Τι υπάρχει όμως, μέσα στο χιόνι και κατά πόσο θα μπορούσε να είναι επιβλαβές για την υγεία;

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, το χιόνι είναι κυρίως νερό. Καθώς πέφτει, όμως, οι παγωμένοι κρύσταλλοι αποκτούν μικροσκοπικά κομμάτια αέρα μαζί τους.

Τα ευρήματα των μελετών

Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει το περιεχόμενο του χιονιού. Τα ευρήματά τους αναφέρουν ότι οποιοδήποτε από τα παρακάτω μπορούν να υπάρχει στο χιόνι μετά από χιονόπτωση: βρωμιά, παλιά φυτοφάρμακα, μαύρος άνθρακας (αιθάλη), που προέρχεται από ξυλόσομπες και μονάδες με καύση άνθρακα και άλλοι ρύποι, όπως χημικές ουσίες από τα καυσαέρια των οχημάτων.

Μια μελέτη εξέτασε την ποσότητα βακτηρίων στο πεσμένο χιόνι. Διαπιστώθηκε ότι το φρεσκοπεσμένο χιόνι – μέσα στο πρώτο μισό της ημέρας μετά από μια χιονόπτωση – είχε λιγότερα βακτήρια από το χιόνι που δοκιμάστηκε δύο ημέρες αργότερα. Επιπλέον, οι χιονοπτώσεις σε ψυχρότερες θερμοκρασίες περιείχαν λιγότερα βακτήρια, σύμφωνα με το News4Health.gr.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι οι πρώτες νιφάδες μιας χιονοθύελλας περιέχουν συνήθως περισσότερους ρύπους. Τρίβουν τον αέρα έτσι ώστε το χιόνι που πέφτει αργότερα να είναι πιο καθαρό.

Τα καλά νέα

Η ποσότητα των ρύπων που συγκεντρώνεται στο χιόνι είναι τόσο μικρή που η κατανάλωση λίγο φρέσκου χιονιού δεν κάνει ζημιά. Οι ρύποι είναι παντού – στο νερό, το φαγητό και στον αέρα. Αυτό που μετράει, όμως, είναι η συγκέντρωσή του και πόσο από αυτό λαμβάνεις.

Τα επίπεδα μόλυνσης του χιονιού ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία, εάν φυσάει όταν χιονίζει και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το χιόνι είναι πιθανώς πιο καθαρό σε περισσότερες αγροτικές περιοχές – εκτός αν πέσει ακριβώς δίπλα σε ένα σωρό κοπριάς μια μέρα με αέρα.

Οι ερευνητές προειδοποιούν να μείνετε μακριά από το οργωμένο χιόνι – λόγω της άμμου και των χημικών ουσιών που βρίσκονται μέσα – καθώς και από το χιόνι που φαίνεται βρώμικο.

Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν το παιδάκι σας φέρει ένα μπολ με φρέσκο χιόνι και σας ζητήσει να το δαγκώσει. Συμπερασματικά, η κατανάλωση καθαρού φρέσκου χιονιού θεωρείται γενικά ασφαλής.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κόστα Ρίκα: Βέτο στην αποποινικοποίηση της κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς άσκησε ο πρόεδρος της χώρας

Next Article

Ερντογάν για Rafale: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ενισχυθούμε»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: