24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

stoiximan

Ποτό… στο καθιστό όλο το καλοκαίρι, προανείγγηλε ο Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Ποτό... στο καθιστό όλο το καλοκαίρι, προανείγγηλε ο Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την μετάλλαξη Δέλτα και είπε πως θα οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν σίγουρα, ενώ αναφέρθηκε και στο πόσο θα κρατήσει το μέτρο των καθήμενων στα μπαρ. Τι είπε για τον Πολάκη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε πώς, «σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα των ειδικών επιστημόνων λόγω της πολύ υψηλούς μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα σε διάνυσμα ενός χρόνου από σήμερα θα ασθενήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι μηδενός εξαιρουμένου.»

Καθήμενοι στα μπαρ όλο το καλοκαίρι;

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε για το μέτρο των καθήμενων στην εστίαση πώς «αν θα πάει μέχρι τέλους του καλοκαιριού προφήτης δεν είμαι αλλά η πρόβλεψη αυτή είναι. Μακάρι αύριο το πρωί αντί να πάμε στα 3.000 κρούσματα που προβλέπονται για την άλλη εβδομάδα να πάμε στα 50 και να αλλάξει αυτή η απόφαση.

Εδώ έχουμε δύο ειδών προβλήματα, το ένα είναι αυτή καθαυτή η πανδημία δηλαδή κατά πόσο η άνοδος των κρουσμάτων θα πιέσει το σύστημα υγείας και τις ΜΕΘ και θα δημιουργήσει πάλι συνθήκες χειμώνα.

Δηλαδή πραγματικό πρόβλημα πανδημίας και πραγματικό πρόβλημα διαχείρισης. Σε αυτό το πρόβλημα αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες σχετικές αισιόδοξες εκτιμήσεις οι οποίες λένε ότι ασχέτως της ανόδου των κρουσμάτων, επειδή τα κρούσματα αυτά είναι κυρίως στις νεαρές ηλικίες και επειδή ταυτόχρονα η μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι είναι κατά κύριο λόγο εμβολιασμένοι άρα δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά , φαίνεται ότι η επίπτωση και η πίεση στις ΜΕΘ δεν θα είναι ίδια με τα αντίστοιχα κρούσματα του χειμώνα άρα σε αυτή τη περίπτωση θα μπορείς να έχεις και 2 και 5 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα χωρίς αυτό να σου δημιουργεί πραγματικό πρόβλημα στα νοσοκομεία.

Δεν λέω ότι αυτό θα συμβεί σίγουρα, λεω ότι υπάρχει αυτή η άποψη. Αυτό είναι που συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μας λύνει αυτό το πρόβλημα; Όχι είναι η απάντηση γιατί πέραν του per se προβλήματος της πανδημίας εμείς έχουμε και ένα παρεμπίπτον πρόβλημα. Σήμερα και Γερμανία και η Γαλλία ανακοίνωσαν ότι δεν επιτρέπουν στους τουρίστες τους να πηγαίνουν στην Ισπανία και τη Πορτογαλία. Ούτε η Ισπανία ούτε η Πορτογαλία έχουν πρόβλημα στο σύστημα υγείας τους, έχουν όμως πολλές χιλιάδες κρούσματα την ημέρα.

Εμείς επειδή είναι η τουριστική μας βιομηχανία εν εξελίξει και επειδή μπροστά μας είναι ο Αύγουστος εάν αυτό συμβεί και σε εμάς η ζημία που θα υποστούμε θα είναι τεράστια.

Προσπαθώ να το εξηγήσω τους εστιάτορες της Κρήτης και της Μυκόνου που αντιδρούν και όποιον άλλο. Είναι προς το συμφέρον όσων αντιδρούν στα νησιά και η πανδημία να μην ανέβει και η εικόνα της χώρα προς τα έξω να είναι μιας χώρας που λαμβάνει μέτρα για την πανδημία γιατί όσο δείχνουμε αυτή την εικόνα και ελέγχουμε την πανδημία αποφεύγουμε μια τέτοια απόφαση των άλλων.

Άρα αντί να αντιδρούν όσοι αντιδρούν ας βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει και να καταλάβουν ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνουμε έχουν ως γνώμονα το δικό τους συμφέρον. Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή γκρίνια, χρειάζεται ψυχραιμία. Κανένας μας δεν θέλει beach bar χωρίς ανθρώπους να χορεύουν ή νυχτερινά κέντρα χωρίς διασκέδαση όλοι θέλουμε την κανονική μας ζωή έλα όμως που τώρα έχουμε να διαχειριστούμε αυτή τη δύσκολη εξίσωση.»

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Αναφερόμενος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δήλωσε πώς, «η ταχύτερη εξέλιξη της πανδημίας επιβάλλει και ταχύτερη λήψη αποφάσεων. Αφού η πανδημία τρέχει πρέπει και εμείς να τρέξουμε γρηγορότερα από αυτήν.

Δεν θα εκφράσω καμία γνώμη του ποιοι κλάδοι πρέπει να μπουν στη διαδικασία του υποχρεωτικού εμβολιασμού και υπό ποιους όρους, είναι κάτι που το εξετάζει η Επιτροπή Βιοηθικής. Οι άνθρωποι αυτοί είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες στον κλάδο τους για τα όρια της ιατρικής δεοντολογίας.»

Επιπλέον τόνισε πώς, «Ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη και δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι λάθος ότι το σύνταγμα προβλέπει ότι έχεις το δικαίωμα εσύ να αποφασίσεις τι είδους ιατρική πράξη θα εκτελείται πάνω στο σώμα σου. Άρα εγώ δεν είμαι από αυτούς που μπορώ πολύ εύκολα να πω «ας μην υπάρχει αυτή η συνταγματική πρόβλεψη για κανέναν.

Είναι μια σημαντική πρόβλεψη που έχει σημαντική ηθική βάση. Δηλαδή κάποιος εφόσον δεν έρχεται σε επαφή με κόσμο και δεν κάνει κάτι που μπορεί να διακινδυνεύσει άλλους ανθρώπους και δεν θέλει με τίποτα να κάνει το εμβόλιο πρέπει να γίνει σεβαστό αυτό το δικαίωμα. Έχω εξηγήσει τι λένε οι γιατροί ποιο είναι το ρίσκο αν αυτός είναι καλά με τον εαυτό του και δεν θέτει σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους τι να κάνουμε, θα σεβαστώ την απόφασή του.

Ακόμα και αυτός ο συμπολίτης μας που δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο γιατί πιστεύει ότι ο Μπ.Γκειτ θα του βάλει το τσιπάκι ακόμα και αυτός έχει το δικαίωμα να το πιστεύει. Εγώ δεν είμαι ελεγκτής των σκέψεων και των πεποιθήσεων των ανθρώπων, ότι θέλει ο καθένας πιστεύει στο μέτρο που αυτό δεν βλάπτει τους άλλους.», ενώ τόνισε πώς «πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ως κοινωνία και είναι κρίσιμο στοίχημα για την κοινωνία μας αυτό, να βγούμε από την πανδημία ενωμένοι και αυτή η υπόθεση του εμβολιασμού έχει δημιουργήσει μια ένταση ως προς την τοξικότητα και το μίσος περισσότερο αυτών που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο προς αυτούς που το κάνουν παρά το αντίθετο.»

Τσίπρας και εμβολιασμός

Σχετικά με την χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «είναι πολύ ευμενώς αποδεκτή η δήλωση του κ.Τσίπρα και εγώ προτιμώ σε αυτή την πανδημία να είμαστε κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κόμματα μαζί μια γροθιά για να την νικήσουμε γιατί η πανδημία δεν είναι κυβερνητικό ούτε κομματικό ζήτημα είναι ανθρώπινο ζήτημα.

Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω ότι ο κ. Τσίπρας όσο και να λέει αυτά που λέει, όσο επιτρέπει στον κ. Πολάκη να γράφει αυτά που γράφει αυτοακυρώνεται. Επίσης χθες στη Βουλή στη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα των μεικτών και αμιγών χώρων, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε φασαρία ακόμα και στα όρια της αντισυνταγματικότητας της διάταξης άρα δεν φτάνει να λες ότι στηρίζεις κάτι πρέπει να το στηρίζεις και στ’ αλήθεια.»

Για τον κ. Σπίρτζη και το να συνταγογραφούνται δωρεάν τα rapid test ή PCR

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε σχετικά με την δήλωση του κ. Σπίρτζη για δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ του κορονοϊού, πώς «το κράτος σου δίνει να κάνεις δωρεάν εμβόλιο, εσύ επιλέγεις να μην κάνεις δωρεάν εμβόλιο και επειδή εσύ επιλέγεις να μην το κάνεις φορτώνει το κράτος κόστος κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ την εβδομάδα.

Δηλαδή λέει ο κ. Σπίρτζης ότι είναι ηθικώς ορθό να πούμε στον Έλληνα φορολογούμενο ότι επειδή αυτός που του δώσαμε το δωρεάν εμβόλιο αποφάσισε να μην το κάνει θα σε χρεώσουμε εσένα κάποιες εκατοντάδες ευρώ.

Το κράτος λεφτά δωρεάν δεν έχει, ότι μοιράζουμε δεν είναι λεφτά τζάμπα, είναι χρέος που προστίθεται στο δημόσιο χρέος της χώρας και το οποίο θα πληρώσουμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σε ένα βάθος χρόνου με χαμηλά επιτόκια. Άρα κάθε ευρώ που δίνουμε κάπως θα το πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας άρα δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να το σκορπάμε. Κάνουμε λελογισμένη χρήση των πόρων μας έτσι ώστε να είμαστε κοινωνικά δίκαιοι αλλά και διαγενεακά δίκαιοι.»

Εταιρία Θεοχαράκη

Σχετικά με την απόφαση του Ομίλου Θεοχαράκη, που αναγκάζει τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους να κάνουν μοριακό τεστ και να το πληρώνουν από την τσέπη τους είπε ότι «εγώ είχα πρώτος διαβλέψει ότι αυτό θα συμβεί σε διάφορες εταιρείες και είχατε πέσει όλοι να με φάτε. Το αν είναι νομικά σωστό θα κριθεί σε μια αίθουσα δικαστηρίου αν κάποιος υπάλληλος το αμφισβητήσει.»

Προτεραιότητα σε εμβολιασμένους στα νοσοκομεία

Ανέφερε ο κ Γεωργιάδης ότι «όποιος συμπολίτης μας έχει ανάγκη των υπηρεσιών του εθνικού συστήματος υγείας, εμβολιασμένος ανεμβολίαστος, ανασφάλιστος ή μη πρέπει να τύχει της πλήρους ιατρικής φροντίδας όπως όλοι.

Προτεραιότητα δεν τίθεται αν είσαι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος, την προτεραιότητα την θέτουν πάντα οι γιατροί με βάση τα ιατρικά πρωτόκολλα. Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν είναι συμπολίτες μας με λιγότερα δικαιώματα από τους εμβολιασμένους, είναι συμπολίτες μας με τα ίδια δικαιώματα αλλά με μεγαλύτερο βαθμό κινδύνου.»

«Τι απαίσιος άνθρωπος είναι ο Πολάκης»

Για τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη είπε ότι «το να βγαίνει χαιρέκακα ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να επιχαίρει για το ότι η μετάλλαξη Δέλτα φούντωσε μες το καλοκαίρι κάτι που προφανώς βλάπτει πολύ την Ελλάδα, γιατί δεν φαντάζομαι να εννοούσε ο κ. Πολάκης ότι θα έπρεπε ο πρωθυπουργός της χώρας τότε σε μια συνέντευξη να πει, παιδιά μην έρθετε το καλοκαίρι στην Ελλάδα θα έχουμε μετάλλαξη Δέλτα.

Γιατί προφανώς καταλαβαίνει ο Πολάκης ότι έχει σημασία για την Κρήτη πχ να έχουν τουρίστες. Μου θυμίζει την εικόνα να βλέπεις έναν γείτονα σου που έχει υποστεί μια καταστροφή και εσύ αντί να πας να τον βοηθήσεις να είσαι κάπου στο πλάι και να γελάς και να λες «τι ωραία που καταστράφηκες».

Τι απαίσιος άνθρωπος που είναι, την απαίσια ψυχή του τη βγάζει δημόσια. Βγαίνει και κάνει χαιρεκακία το ότι ήρθε στην Ελλάδα η μετάλλαξη γρηγορότερα από ότι λέγανε οι επιστήμονες και είναι λόγος να πανηγυρίζει ο Πολάκης. Να τον χαίρονται στο ΣΥΡΙΖΑ, να τον χαίρονται και αυτοί που τον ψηφίζουν να τον χαίρονται και αυτοί που τον κρατάνε στο κόμμα τους.»Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Βρετανία: Αστυνομικός ομολόγησε τον φόνο της Σάρα Έβεραντ

Next Article

Λάρισα: Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας του 13χρονου που πέθανε στις διακοπές

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: