24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Power Pass: Μπήκαν τα πρώτα χρήματα – Νέος γύρος πληρωμών τις επόμενες ημέρες

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων ξεκίνησαν να μπαίνουν τα χρήματα από το Power Pass, το απόγευμα της Παρασκευής (15/7).

Aπό τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει την αίτησή τους, τα περίπου 1,9 εκατ. είδαν στο σύστημα του vouchers.gov.gr τα ενημερωτικά εκκαθάρισης, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ.

Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι η συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί εντός της χρονικής περιόδου αναφοράς να υπερβαίνει τα 30 ευρώ.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022, ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι έχει ήδη μεταφερθεί από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών, ποσό ύψους 280 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και κατόπιν στην ΚτΠ Μ.Α.Ε., προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πληρωμές.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη έχουν δεσμευτεί 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του μέτρου και ότι, για ορισμένους συμπολίτες μας, εκδόθηκαν εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εντός Ιουνίου 2022 που αφορούν τη χειμερινή περίοδο κατανάλωσης με σημαντική επιβάρυνση, η κυβέρνηση προχωρά σε επέκταση του μέτρου και για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Θα ακολουθήσει νέος γύρος πληρωμών τις επόμενες ημέρες. Τα αναδρομικά για τους λογαριασμούς του Ιουνίου θα δοθούν Αύγουστο ή Σεπτέμβριο.

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου

Next Article

Πειθαρχικές διώξεις κατά Κούγια και Βλάχου για την υπόθεση Λιγνάδη

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: