24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Πρόεδρος Ταξιδιωτικών Γραφείων και Αερομεταφορών στο Πρώτο: 97% μειωμένος ο περιηγητικός τουρισμός (audio)

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο χώρος του ταξιδιού στον κόσμο γενικά αλλά και στην Ελλάδα τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι από τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο, ενώ την περίοδο των Χριστουγέννων 4500 πτήσεις ακυρώθηκαν διεθνώς, από τις οποίες περίπου το 25% αφορούσε τις ΗΠΑ.

Ο εισερχόμενος τουρισμός χωρίζεται σε κατηγορίες. «Υπάρχει ο περιηγητικός τουρισμός που κάνουν για παράδειγμα οι Αυστραλοί, οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες που έρχονται για να περιηγηθούν, όχι για να κάνουν διακοπές, όπως οι Ευρωπαίοι κυρίως, που πάνε σε ένα νησί το καλοκαίρι για να κάνουν μπάνια. Η κατηγορία του περιηγητικού τουρισμού είναι 97% κάτω. Εκεί θα πρέπει να μεριμνήσει η κυβέρνηση» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων και Αερομεταφορών Γιώργος Μαρούτσος.

«Συνάδελφοι που ασχολούνται και εξειδικεύονται με αυτές τις χώρες για προορισμούς όπως οι Δελφοί και η Καλαμπάκα, που οι τουρίστες τους επισκέπτονται για να περιηγηθούν χώρους ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, εκεί υπάρχει σημαντική πτώση σε σχέση με κάποια νησιά που μπορεί να έχουν επανέλθει και σε νούμερα του 2019» συμπλήρωσε ο κ. Μαρούτσος.


Η αναστάτωση που προκαλείται, η έλλειψη έστω ενός πανευρωπαϊκού πλαισίου και οι καθημερινές αλλαγές κανόνων που διαφέρουν από χώρα σε χώρα δημιουργούν πρόβλημα στον κλάδο του αεροπορικού ταξιδιού. «Δεν υπάρχει μια κατηγορία τουρισμού ή ταξιδιού ή αεροπορικής μεταφοράς. Το επιχειρηματικό ταξίδι που είναι σημαντικό κομμάτι της αεροπορικής μεταφοράς έχει πληγεί πάρα πολύ. Οι εταιρείες έχουν βρει υποκατάστατους τρόπους να λειτουργούν από απόσταση.  Υπολογίζουμε ότι το 2025 θα ξαναφτάσουμε τα επίπεδα του 2019» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρούτσος. Πάντως μια κατηγορία τουρισμού που πήγε καλά, σημείωσε, είναι τα ταξίδια που γίνονται για να δούμε συγγενείς και φίλους ή από φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό.

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Alpha Bank: Προκλήσεις, ευκαιρίες και κίνδυνοι για την Οικονομία το 2022

Next Article

Τέσσερις μήνες παράταση για το Εξοικονομώ ΙΙ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: