24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Προσωπικό Ιδιωτικών Κλινικών και Γηροκομείων στο Πρώτο: Επικίνδυνος ο δρόμος της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων (audio)

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

«Είναι επικίνδυνος ο δρόμος με την απώλεια της θέσης εργασίας και του εισοδήματος των εργαζομένων», τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Γηροκομείων, Δημήτρης Αλεξόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, κι ενώ τέθηκαν ήδη σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας οι πρώτοι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού επιχειρεί να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για τα μέτρα προστασίας στις δομές, με το να φτιαχτεί ένας βολικός αντίπαλος που έχει να κάνει με τον ανορθολογισμό. Μπαίνει σε επισφάλεια η θέση εργασίας, θα χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον και για άλλα ζητήματα», υποστήριξε ο ίδιος, λέγοντας πως «χρησιμοποιείται το δικαίωμα στην εργασία ως μοχλός πίεσης απέναντι στους εργαζόμενους».

Ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι το σωματείο είναι υπέρ του καθολικού εμβολιασμού και πρόσθεσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων έχει εμβολιαστεί στις δομές υγείας, ιδιαίτερα στα γηροκομεία, χωρίς όμως να δώσει  συγκεκριμένα στοιχεία.

Αντέτεινε, πάντως, ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί δεν βοηθούν. Όπως ανέφερε, μόλις στις 13 Αυγούστου – δηλαδή μια ημέρα πριν την εφαρμογή της αναστολής – το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τα αρμόδια επιστημονικά όργανα να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τον εμβολιασμό, ενώ αυτό – όπως είπε- θα έπρεπε να έχει γίνει εγκαίρως. Πρόσθεσε, δε, ότι οι εργαζόμενοι που θέλουν να εξαιρεθούν για ιατρικούς λόγους, έχουν στη διάθεσή τους μόλις 3 ημέρες για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Ο ίδιος εξέφρασε την υπόνοια ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και οι αναστολές θα αξιοποιηθούν από πολλούς εργοδότες του κλάδου για να δικαιολογηθεί η χρόνια έλλειψη προσωπικού, «η οποία δεν οφείλεται στους ανεμβολίαστους».


 

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πυρκαγιά στην Κερατέα- 112 για εκκένωση της περιοχής Μαρκάτι

Next Article

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Μήνυμα από το 112 να εκκενωθεί το Μαρκάτι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: