24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Πρόταση Λινού: Αυτοί οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να έρχονται υποχρεωτικά με μάσκα στη δουλειά

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Πρόταση Λινού: Αυτοί οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να έρχονται υποχρεωτικά με μάσκα στη δουλειά

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού δήλωσε οτι στους χώρους εργασίας όπου οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό θα μπορούσαν να προσέρχονται υποχρεωτικά με μάσκα, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα».

Στην εκτίμηση ότι την κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού δεν την έχουμε δει ακόμα προχώρησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Μπορεί να έχουμε κλιμάκωση και για εβδομάδες ακόμα, δεν θα έλεγα μέρες» είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Το άλλο θέμα είναι ότι ως πολιτεία, επισήμως δεν παίρνουμε κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο για την προστασία του πληθυσμού από επαναλοίμωξη και από αρχική λοίμωξη. Υπάρχουν μερικά μέτρα που δεν πλήττουν τόσο πολύ ούτε την οικονομία ούτε τον τουρισμό. Κυρίως στους χώρους εργασίας όπου οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να προσέρχονται υποχρεωτικά με μάσκα, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Χρειάζεται να πάρουμε και μέτρα επικοινωνιακά και ως προς τους εμβολιασμούς και ως προς την τήρηση αποστάσεων. Επίσης, να αυξήσουμε τα τεστ για να μπορούμε έγκαιρα να εντοπίζουμε τα κρούσματα, μπορεί η πολιτεία να δηλώνει ότι έχουμε περισσότερα από τους άλλους αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Μην τα ρίχνουμε όλα στην οικονομία, γιατί η οικονομία θα υποστεί μεγαλύτερη βλάβη αν το 20% του πληθυσμού περάσει μια νόσο και δεν δουλέψει για μια εβδομάδα» επισήμανε η κ. Λινού.

Σχετικά με το νέο ινδικό στέλεχος το οποίο λέγεται πως είναι πέντε φορές πιο μεταδοτικό από την Όμικρον, η κ. Λινού σχολίασε πως ακόμη είναι καινούριο και δεν ξέρουμε πολλά πράγματα. «Ελπίζουμε να μην επικρατήσει αν είναι όντως πιο 5 φορές μεταδοτικό από την Όμικρον 5. Πολλά στελέχη έχουν εμφανιστεί σε αυτή την τριετία που ζούμε αυτόν τον εφιάλτη, μερικά από αυτά έχουν επικρατήσει και στην πλειονότητά τους εξαφανίζονται. Αυτό θα είναι το ευχάριστο αν συμβεί και με αυτό» σημείωσε.

#ΑΘΗΝΑ_ΛΙΝΟΥ #ΜΑΣΚΑ #ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ #ΤΕΣΤ #ΑΥΞΗΣΗ #ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κατρίνης: Μεγάλη η απόσταση ανάμεσα στη Δεξιά και στην κοινωνική πολιτική

Next Article

Παγκόσμια ημέρα φιλιού σήμερα 6 Ιουλίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: