24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

stoiximan

Πρώτη επένδυση από fund της Θεσσαλονίκης σε spin-off του ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Στην πρώτη του επένδυση, σε εταιρεία τεχνοβλαστό του ΑΠΘ προχωρά το fund TECS, που δημιουργήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Μέσα στους πρώτους μήνες λειτουργίας του το fund δέχτηκε περισσότερες από 150 προτάσεις statups. Από τις 20 που επιλέχθηκαν αρχικά, αποφαίστηκε η χρηματοδότηση της Cyclopt PC, μιας spin-off εταιρείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που παρέχει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της ποιότητας λογισμικού.

Η Cyclopt παρέχει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της ποιότητας λογισμικού – Quality as a Service (μοντέλο SaaS), βοηθώντας τις εταιρείες λογισμικού να αναπτύξουν και να διαχειριστούν προϊόντα λογισμικού υψηλής ποιότητας ευκολότερα, ταχύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Στόχος της Cyclopt είναι να προσφέρει μια προσαρμοσμένη ανάλυση 360ο λογισμικού βάσει των ποιοτικών χαρακτηριστικών ISO / IEC 25010, με ελάχιστο κόστος και με ελάχιστη προσπάθεια. Μέσω της δυνατότητας των ομάδων να δώσουν προτεραιότητα στην ανθρώπινη εμπειρία, η λύση της Cyclopt επιτρέπει στους αλγόριθμους αιχμής να διευκολύνουν τις διαδικασίες και τις αποφάσεις στην ανάπτυξη λογισμικού.

Η πλατφόρμα της Cyclopt αποτελεί μια διαδικτυακή εφαρμογή η οποία ενσωματώνεται στα μεγαλύτερα online αποθετήρια κώδικα, όπως είναι το GitHub, το GitLab και το BitBucket προσφέροντας στου πελάτες μια σειρά από καινοτόμες υπηρεσίες που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής λογισμικού και της συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

Με την επένδυση του TECS Capital, η εταιρεία στοχεύει στην επίτευξη σημαντικών επιχειρηματικών και τεχνολογικών στόχων: ενίσχυση της ομάδας, επιτάχυνση πωλήσεων και επαναλαμβανόμενων εσόδων, εξυπηρέτηση ενός πλούσιου χαρτοφυλακίου γλωσσών προγραμματισμού και μια σταθερή πορεία για διεθνή ανάπτυξη.

Ο κ. Σωτήρης Σιάγας, εταίρος του TECS Capital χαρακτήρισε την εταιρεία ως μια από τις πιο υποσχόμενες εταιρείες στο αναδυόμενο οικοσύστημα της Θεσσαλονίκης, που μάλιστα είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί διεθνώς, καθώς αναπτύσσει μια καινοτόμο και τεχνολογικά προηγμένη λύση με προστιθέμενη αξία για εταιρείες λογισμικού τόσο για σκοπούς εσωτερικής διαχείρισης και εξοικονόμησης πόρων όσο και για τη διασφάλιση ποιότητας των προϊόντων τους. «Είμαστε βέβαιοι ότι η είσοδός τους στην αγορά κεφαλαίου μέσω της επένδυσής μας θα παρακινήσει και άλλες εξαιρετικές startup και spin-off επιχειρήσεις να εργαστούν σκληρά και να λάβουν τις σωστές αποφάσεις για να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι ανάπτυξης».

Ο Δρ. Μιχάλης Παπαμιχαήλ, CEO της Cyclopt χαρακτήρισε τη συνεργασία «θεωρούμε σημαντικό ορόσημο για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων επιχειρηματικών μας στόχων» και πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα αξιοποιήσει την επένδυση προκειμένου να επεκτείνει την ομάδα της με ταλαντούχα άτομα και να να βελτιώσει τη στρατηγική μάρκετινγκ και πωλήσεων.

Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής κ. Ευστράτιος Στυλιανίδης δήλωσε ότι η Cyclopt «είναι μία από τις πρόσφατες spin-off του ΑΠΘ που αποδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα της έρευνας που διεξάγεται στο Ίδρυμά μας, το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που δημιουργεί καινοτόμες λύσεις στον τομέα του λογισμικού και τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ως ένα σύγχρονο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτή η επένδυση είναι μια σημαντική απόφαση που θα επιταχύνει την ανάπτυξη της Cyclopt στη διεθνή αγορά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το TECS Capital Fund για την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους μας, στο Πανεπιστήμιο και στις βλέψεις μας με επίκεντρο το μέλλον».

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Handelsblatt: Η Ελλάδα πιο σταθερή από ό,τι τα τελευταία 10 χρόνια

Next Article

Σκρέκας: Στην Κρήτη 2,5 GW ΑΠΕ με την πλήρη διασύνδεση

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: