24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Ρώσοι κοσμοναύτες ανακάλυψαν νέες ρωγμές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ρώσοι κοσμοναύτες ανακάλυψαν νέες ρωγμές σε τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) οι οποίες θα μπορούσαν να διευρυνθούν με την πάροδο του χρόνου. Οι επιφανειακές ρωγμές εντοπίστηκαν στη μονάδα Zarya, το πρώτο τμήμα του ISS που εκτοξεύθηκε το 1998 από τη Ρωσία.

«Έχουν εντοπιστεί επιφανειακές ρωγμές σε ορισμένα σημεία της μονάδας Zarya», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA ο Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, επικεφαλής μηχανικός της πυραυλικής και διαστημικής εταιρείας Energia. «Αυτό είναι κακό και υποδηλώνει ότι οι ρωγμές θα αρχίσουν να εξαπλώνονται με την πάροδο του χρόνου». Δεν είπε ωστόσο αν οι ρωγμές αυτές είχαν προκάλεσει διαρροή αέρα.

Πέρυσι, τα μέλη του πληρώματος του ISS αναζητούσαν μια διαρροή αέρα για αρκετές εβδομάδες, την οποία τελικά εντόπισαν στον κύριο χώρο εργασίας, στο εσωτερικό μιας άλλης ρωσικής μονάδας που ονομάζεται Zvezda. Η NASA τόνισε ότι η διαρροή δεν αποτελούσε άμεσο κίνδυνο για το πλήρωμα και προκάλεσε μόνο μια μικρή απόκλιση στο τρέχον πρόγραμμα εργασιών.

Ο Σολοβιόφ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού έχει αρχίσει να παλιώνει και έχει προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια «χιονοστιβάδα» περιστατικών χαλασμένου εξοπλισμού μετά το 2025.

Αυτή είναι επίσης η χρονιά που η Ρωσία σχεδιάζει να εγκαταλείψει τον ISS, ενδεχομένως για να εκτοξεύσει τον δικό της τροχιακό σταθμό. Τον Απρίλιο, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 1 ότι η Μόσχα σκόπευε να προειδοποιήσει τους εταίρους της για την αναχώρησή της από το σταθμό. Ωστόσο δεν είναι γνωστό αν η Ρωσία θα αποφασίσει να εγκαταλείψει όλες τις εργασίες στον ISS.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η NASA είχε αντιδράσει στους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι το 2018, μια Αμερικανίδα αστροναύτης άνοιξε μια τρύπα στον ISS, για να προκαλέσει πρόωρη επιστροφή στη Γη, μετά από «ψυχολογική κρίση».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, TASS, πηγές στην Roscosmos ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν πολλαπλές τρύπες οι οποίες είχαν γίνει από κάποιον που δεν ήταν εξοικειωμένος με τον σχεδιασμό της μονάδας, και χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη για να διασφαλιστεί η ακριβής διάτρηση σε συνθήκες χαμηλής βαρύτητας.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι η αστροναύτης της NASA Σερένα Αουνιόν-Τσάνσελορ, έκανε την τρύπα μετά την ανάπτυξη θρόμβου στη σφαγίτιδα φλέβα της, τον οποίο έπρεπε να θεραπεύσει η ίδια, γεγονός που της προκάλεσε «οξεία ψυχολογική κρίση». Η NASA δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα, αλλά αμφισβήτησε τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη αστροναύτης είναι εξαιρετικά αξιοσέβαστη.

Τον Αύγουστο του 2018 αστροναύτες έσπευσαν να διορθώσουν μια τρύπα που είχε εμφανιστεί στο εξωτερικό τοίχωμα της κάψουλας Soyuz στο εργαστήριο που βρίσκεται σε τροχιά. Η προέλευσή της αποτελούσε, και εξακολουθεί να αποτελεί, ένα μυστήριο, παρά τις διάφορες εικασίες και τις κατηγορίες από όλες τις πλευρές.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

 

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αυξημένος ο κίνδυνος για καρδιαγγειακή νόσο από τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα

Next Article

Αύξηση του σωματικού τους βάρους παρουσίασαν παιδιά και έφηβοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: