24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Σαλούστρος: «Να καταθέσουμε την ψυχή, κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο»

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

 

Ο 32χρονος γκαρντ του ΠΑΟΚ, μίλησε στη Media Day του συλλόγου για την πρεμιέρα της ομάδας του στο Basketball Champions League κόντρα στη Ντιζόν και αναφέρθηκε συνολικά στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τη Ντιζόν (5/10, 19:30) στη Θεσσαλονίκη και ο Χρήστος Σαλούστρος αναφέρθηκε μέσα από τη Media Day στην επικείμενη αναμέτρηση, αλλά και στη νέα χρονιά των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ετοιμότητα της ομάδας και το βαθμό δυσκολίας της αυριανής πρεμιέρας με τη Ντιζόν: «Για αρχή να ευχηθώ καλή σεζόν, μακριά από τραυματισμούς, να είμαστε υγιείς, η υγεία είναι πολύ σημαντική στις μέρες μας και πρέπει να λέγεται. Θεωρώ ότι το αυριανό θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο και μεγάλο σε διάρκεια ματς. Έχουμε δει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους, ξέρουμε που πρέπει να «χτυπήσουμε» και το μόνο που απομένει είναι να το κάνουμε. Παίζουμε στο γήπεδό μας, χρειάζεται να καταθέσουμε την ψυχή. Η ομάδα πρέπει να κάνει μικρά -μικρά βήματα, να πετυχαίνει μικρούς -μικρούς στόχους, κανένα παιχνίδι δε θα είναι εύκολο. Θέλουμε να δώσουμε το 100% και να αρχίσουμε τη σεζόν με νίκη.

Η Ντιζόν έχει τον ίδιο προπονητή τα τελευταία χρόνια, 6-7 παίκτες είναι τουλάχιστον από πέρυσι στις τάξεις της. Θα το λέω συνέχεια, θεωρώ ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καταθέτουμε την ψυχή μας και να κάνουμε υπερβάσεις. Έχουμε παιδιά με ταλέντο, δεν έχουμε τόσο εμπειρία. Οπότε, απέναντι σε ομάδες που διαθέτουν παιδιά με ταλέντο και εμπειρία και ίσως μεγαλύτερα φυσικά και αθλητικά προσόντα, εμείς μπορούμε και πρέπει να βάλουμε άλλα πράγματα στο γήπεδο. Πρέπει να κοιτάξουμε στα… μάτια και να δώσουμε ό,τι έχουμε, για να φτάσουμε στους στόχους μας».

Για τα στοιχεία που πρέπει να αντιπαρατάξει ο ΠΑΟΚ κόντρα στους Γάλλους: «Το μπάσκετ είναι καθαρά θέμα επίθεσης, αύριο και σε κάθε παιχνίδι, πρέπει να ξεκινάμε από την άμυνα. Αυτό είναι το «κλειδί», πρέπει να γίνει το φόρτε μας, αν θέλουμε να κερδίζουμε. Έτσι πρέπει να το δούμε και το αυριανό παιχνίδι. Η Ντιζόν τρέχει, πάει στο ριμπάουντ, πρέπει να την περιορίσουμε και στην επίθεση να έχουμε καθαρές επιλογές».

Για τη νέα σεζόν που ξεκινάει και το επίπεδο που βρίσκεται τώρα ο ΠΑΟΚ: «Πρέπει να γίνουμε ομάδα, είμαστε ήδη εκτός γηπέδου, πρέπει να γίνουμε και εντός γηπέδου. Πρέπει να γίνουμε συμπαγείς στην άμυνα, οπότε αν τα καταφέρουμε να αρχίσουμε από εκεί , πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητα να κερδίζουμε κάθε ματς. Το θέαμα και το σκορ θεωρώ πως δεν θα μας ταιριάζει πολύ ως ομάδα. Οπότε πρέπει να γίνουμε σκληροί, πιο μαχητικοί, ώστε να περιορίζουμε τους αντιπάλους μας και μπροστά να κάνουμε ό,τι πρέπει για να φτάνουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το γεγονός ότι το δικό του ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ, πριν επτά χρόνια, είχε συνδυαστεί με ένα μεγάλο διπλό στην έδρα της Καρσίγιακα: «Μπορούμε να κερδίσουμε αύριο. Το ματς με την Καρσίγιακα είναι αξέχαστο, ήταν πραγματικά κολαστήριο κανονικό στο γήπεδο. Αν παίζουμε όπως παίξαμε στην Καρσίγιακα, δεν έχουμε να φοβηθούμε, όχι την Ντιζόν, αλλά κανέναν. Εκείνη η χρονιά και η ομάδα, να είναι παράδειγμα για η φετινή ομάδα».

Για την απόφαση για τον έβδομο ξένο στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Δε θέλω να εκφράσω άποψη.,, Το ελληνικό πρωτάθλημα γενικά, ως πρωτάθλημα – δεν αναφέρομαι στην εθνική ομάδα, αυτό είναι άλλη συζήτηση – τα τελευταία χρόνια κάνει βήματα προς τα πίσω. Αν αυτή η απόφαση το πάει μπροστά, εν τέλει, το ξέρουν αυτοί που το διοικούν. Η δουλειά μας είναι να παίζουμε και να εκτελούμε, ο χρόνος θα δείξει…»



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Οφειλές στη ΔΕΗ: Οι επιλογές, η νέα ρύθμιση και ποιοι θα πάρουν επιστροφή

Next Article

Έζησε το… όνειρο ο Μπότης: Ήταν στον πάγκο της Ίντερ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: