Στην Ελλάδα, υπολογίζεται πως σχεδόν 1 εκατ. άνθρωποι πάσχουν από ημικρανίες, ενώ η πάθηση αυτή συναντάται σε ένα 10%-15% του παγκόσμιου πληθυσμού. Για όλους αυτούς, μία έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο British Medical Journal φέρνει κάποια καλά νέα – ή τουλάχιστον για τις γυναίκες, μιας και εκείνες αποτελούσαν τον κύριο όγκο των συμμετεχόντων στη μελέτη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η αύξηση πρόσληψης ω-3 λιπαρών χάρη στη μεγαλύτερη κατανάλωση λιπαρών ψαριών (όπως είναι η σαρδέλα, ο σολομός, η ρέγγα και το σκουμπρί) φάνηκε να μειώνει τον χρόνο διάρκειας των ημικρανιών και τη συχνότητα της εμφάνισής τους, αν και δεν είχε αξιοσημείωτη μείωση στην ένταση των πονοκεφάλων. Ακόμα λιγότερες ημέρες ημικρανίας μηνιαίως παρουσίασαν, δε, όσοι παράλληλα με την αύξηση των ω-3 μείωσαν την πρόσληψη των ω-6 λιπαρών.
The post Σαρδέλες κατά της ημικρανίας; appeared first on InStyle.