24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Βαρνάβα, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο – Νέες φωτιές σε Βόλο και Στύρα Εύβοιας

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύσβατη δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής. Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, αλλά το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθώς προκαλούνται συνεχείς αναζωπυρώσεις.


Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, (ΜΕΤΠΕ), 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό και 7 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200 που μπορεί να ρίξει 12 τόνους νερό. Παράλληλα, μεταβαίνουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς και άλλοι 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
Λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου, από το ύψος της οδού Αθηνών στην Ρήγα Φεραίου (Λεωφόρο Βαρνάβα), από την οδό Μιλτιάδη Μαντά, ρεύμα προς Βαρνάβα, στην οδό 25ης Μαρτίου και Νήσου Σερίφου, ρεύμα προς Βαρνάβα και στην Ανωνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα, ρεύμα προς Γραμματικό.

(EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Τρία σπίτια, μία μονή και ένα ίδρυμα ΑμεΑ εκκενώθηκαν προληπτικά χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις όπως δήλωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς η φωτιά στον Βαρνάβα ξεκίνησε από κολόνα της ΔΕΗ. Μάλιστα λίγες ώρες πριν την πρόκληση της πυρκαγιάς στην περιοχή σημειώθηκε διακοπή ρεύματος.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι και τέσσερις ταυτόχρονες εστίες πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου, όλες σε ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι σε συνεχή κίνηση προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση τους. Στην Δυτική Αττική, εκτός από το Πάτημα της Ελευσίνας, πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στον δρόμο για Δερβενοχώρια στην περιοχή της Μαγούλας, στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ και Τροίας στον Ασπρόπυργο και στην περιοχή Ρουπάκι, επίσης στον Ασπρόπυργο. Σε όλες αυτές τις πυρκαγιές στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο, επιχειρούν συνολικά 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.
Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής στον Ασπρόπυργο, από το ύψος της λεωφόρου ΝΑΤΟ και από το ύψος του εργοστασίου Παπαστράτος, καθώς και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων από το ύψος του εργοστασίου Κανάκη.

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Νέα Ιωνία Βόλου, πλησίον περιφερειακής οδού Βόλου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Νέο μέτωπο πυρκαγιάς σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική, αυτή τη φορά στα Στύρα Ευβοίας. Η φωτιά καίει δασική έκταση, εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Νιμπορειό. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν δυσχεράνει το έργο της κατάσβεσης.

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Σε εξέλιξη φωτιές σε Βαρνάβα και Δυτική Αττική

Next Article

Βαλκάνιοι και κοινωνικός τουρισμός «τονώνουν» τον τουρισμό στη Χαλκιδική

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: