24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Σημαντικές εξαγωγικές δυνατότητες στην αγορά της Ουγγαρίας έχει η Ελλάδα

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Σημαντικές εξαγωγικές δυνατότητες στην αγορά της Ουγγαρίας έχει η Ελλάδα

Σημαντικές εξαγωγικές δυνατότητες στην αγορά της Ουγγαρίας έχει η Ελλάδα στον κλάδο των βιομηχανικών και φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και στον αγροδιατροφικό τομέα. Επιπλέον η Ελλάδα αποτελεί για τους Ούγγρους πολίτες τον δεύτερο σε προτίμηση τουριστικό προορισμό.

Αυτά αναφέρθηκαν στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Discover Hungary», την οποία διοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουγγαρία και την Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA) και της ουγγρικής Τράπεζας Προώθησης Εξαγωγών-Εισαγωγών EximBank.

Χαιρετισμό, από πλευράς Enterprise Greece έκανε η εντεταλμένη σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ και αναπληρώτρια γενική επίτροπος Expo Dubai 2020, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, εκ μέρους του ΣΕΒ, χαιρέτισε ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, αναπληρωτής γενικός διευθυντής, καθώς και ο Παναγιώτης Χασάπης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε από πλευράς EBEA o Κωνσταντίνος Δεριζιώτης, μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ.

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Ουγγαρίας αναπτύχθηκαν από τον πρέσβη της Ελλάδας στην Ουγγαρία, Ευθύμιο Παντζόπουλο και τον πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, Erik Edgar Haupt.

Ο εμπορικός και οικονομικός ακόλουθος στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουγγαρία, Δούκας Μαρινόπουλος, αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Ουγγαρίας για τους Έλληνες επιχειρηματίες και τόνισε πως υπάρχουν δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού εμπορίου από ελληνικές επιχειρήσεις.

Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης παρουσιάζει ο κλάδος των βιομηχανικών και φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και ο αγροδιατροφικός τομέας. Επίσης ανέφερε πως η Ελλάδα αποτελεί για τους Ούγγρους πολίτες τον δεύτερο σε προτίμηση τουριστικό προορισμό.

Ο αναπληρωτής διευθυντής, υπεύθυνος για Business Development και Corporate Relations του Ουγγρικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Hungarian Export Promotion Agency), Peter Kocsis, ανέλυσε τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ουγγαρία για τους Έλληνες επιχειρηματίες και παρουσίασε το πλαίσιο των δράσεων και δυνατοτήτων του Οργανισμού HEPA.

H Eva Kabai, Senior International Customer Relationship Manager, της ουγγρικής τράπεζας EXIM, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα εργαλεία και τις συνέργειες με τις οποίες επιτυγχάνεται η προσέλκυση ξένων επενδυτών και η χρηματοδότησή τους.

Η τελευταία ενότητα της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένη σε εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρείν με παρουσία στην Ουγγαρία, όπως ο Γιώργος Ζερίτης, Head of Business Development, του ομίλου Zeritis Group, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ομίλου, κυρίως στην κτηματαγορά, εστιάζοντας στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που εφαρμόζεται στη χώρα.

Την εμπειρία τους από τη δραστηριότητά τους στην ουγγρική αγορά, μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Ι. Χαραμαλής, Group Commercial Manager for International Sales, KLEEMAN (κατασκευές ανελκυστήρων) και ο Laszlo Bekefi, γενικός διευθυντής της Coca-Cola HBC Ουγγαρίας.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αντιμέτωπα με κοκτέιλ ακρίβειας τα νοικοκυριά

Next Article

Καιρός σήμερα 29/01: Η πρόγνωση του Σαββάτου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: