Έφτασε ο Μάρτιος και έφερε μαζί του την αγαπημένη Καθαρά Δευτέρα. Αύριο, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, θα ξεχυθούμε στις εξοχές, θα ανέβουμε στους λόφους, αλλά και στις ταράτσες, για να πετάξουμε τους χαρταετούς μας όσο πιο ψηλά γίνεται και μαζί τους να στείλουμε τις ευχές μας σε όλον τον κόσμο.
Όμως, το πέταγμα του χαρταετού, εκτός από μαστοριά, θέλει και γεμάτο στομάχι. Έτσι, ανάμεσα στα σαρακοστιανά που θα ετοιμάσετε, δοκιμάστε τις νόστιμες συνταγές της Αντιγόνης Στρατηλάτη. Πολύ ενδιαφέρον έχει το σπαγγέτι θαλασσινών (καραβίδες, καλαμάρια και γαρίδες «λούζονται» με σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με βότκα, σέλινο, γλυκιά πάπρικα, θυμάρι και άνηθο), αλλά και τα φιογκάκια με χταποδάκι «μεθυσμένο» με ουζάκι δεν πάνε πίσω!
Ας μην ξεχνάμε ότι προς στο τέλος του μήνα γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου. Μεγάλη θρησκευτική αλλά και εθνική γιορτή, κατά την οποία παραδοσιακά απολαμβάνουμε παστό μπακαλιάρο. Γι’ αυτό, η Μυρσίνη Λαμπράκη καταπιάνεται με την ιστορία, τα μυστικά διαχείρισης, αλλά και το μαγείρεμα αυτού του πολυαγαπημένου μας ψαριού. Πώς αλλιώς μπορούμε να τον απολαύσουμε, πέρα από το κλασικό πάντρεμά του με σκορδαλιά; Οι επιλογές πολλές και για όλα τα γούστα.
Μία από αυτές είναι οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με πεντανόστιμη τραγανή κρούστα, αρωματισμένη με βότανα, που σκάει σαν πυροτέχνημα στο στόμα! Οσο για τη γεύση του γεμιστού μπακαλιάρου, είναι λεπτή και μέσα από τη λευκή σάρκα του ξεπροβάλλει η σπιρτάδα της κάππαρης, παντρεμένης με την παιχνιδιάρικη σάλτσα ντομάτας.
Επειδή, ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να μην ακολουθήσουν τη νηστεία της Σαρακοστής, ο Κώστας Γεωργατζάς δεν τους αφήνει παραπονεμένους. Με οδηγό, πάντα, τα ντελικάτα υλικά και τους ευφάνταστους συνδυασμούς, ετοιμάζει μοναδικά πιάτα. Γεμίζει φρέσκα ζυμαρικά girasoli με γαρίδες και τα περιχύνει με χειροποίητη σάλτσα μπισκ αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό, θυμάρι, τσίλι και μπράντι.
Ψιλοκόβει το μοσχαρίσιο φιλέτο σε τέλειους μικρούς κύβους και τους μαρινάρει με μυρωδικά, για να σερβίρει ένα δροσερό ταρτάρ πάνω σε στρώμα από πληθωρικό πέστο ρόκας. Ετοιμάζει κι ένα απολαυστικό semifreddo εσπρέσο με μακαρόν φιστικιού για να μας γλυκάνει.
Τον ίδιο ακριβώς σκοπό έχει και ο Γιάννης Γιάχος, που συνδυάζει δύο κυρίες της υψηλής ζαχαροπλαστικής, την τζιαντούγια και την καραμέλα, σε μια εκλεπτυσμένη δημιουργία.
Βέβαια, πέρα από γλυκατζήδες, είμαστε και άνθρωποι που αγαπούν τις περιπλανήσεις. Κάνουμε τον γύρο του κόσμου, λοιπόν, και ανακαλύπτουμε με ποιους υπέροχους και ξεχωριστούς τρόπους μαγειρεύουν τις πατάτες άλλοι λαοί.
Το ταξίδι συνεχίζεται στον Ολυμπο, για να επισκεφθούμε έναν επίγειο παράδεισο, τη Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, που διακρίνεται για την παραγωγή εξαιρετικών προϊόντων, το πνευματικό έργο των μοναχών της, αλλά και για τη θαυμαστή οικολογική τους συνείδηση.
Ακολουθήστε μας…
Θα μας βρείτε στα περίπτερα μαζί με τη Realnews.
The post Σήμερα στο real taste & style που κυκλοφορεί με τη Realnews appeared first on InStyle.