Σοκ! Οι ΗΠΑ απειλούν με επιπλέον δασμούς και τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Χωρίς σχόλια Share:

Στις 18 Μαΐου θα αποφασίσει ο Αμερικανός Πρόεδρος αν θα αυξήσει τελικά την φορολογία στα οχήματα που εισάγονται από Ευρώπη.

Σοκ έχει προκαλέσει στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες οι δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος σύμφωνα με τις οποίες για το εμπορικό έλλειμμα των των ΗΠΑ ευθύνονται οι εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρώπη αλλά και από την Κίνα.

«Ο λόγος που τα αυτοκίνητα είναι πολύ σημαντικά για την εμπορική μας εικόνα είναι ότι περίπου το μισό από το εμπορικό μας έλλειμμα προέρχεται από ένα μόνο προϊόν, τα αυτοκίνητα, και περίπου το μισό από το εμπορικό μας έλλειμμα προέρχεται από μια γεωγραφική περιοχή και αυτή λέγεται Κίνα. Για να μειώσουμε το εμπορικό μας έλλειμμα – έναν από τους μεγάλους στόχους αυτής της κυβέρνησης – πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Κίνα σαν μια οντότητα και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αυτοκινητοβιομηχανία σαν μια γραμμή προϊόντος» ανέφερε ο κ. Ρος.

Επίσης ο κ. Ρος ξεκαθάρισε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να λάβει απόφαση για το αν θα επιβάλει δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα έως τις 18 Μαϊου!

Σε περίπτωση που ο κ. Τραμπ αποφασίσει να επιβάλλει επιπλέον δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και ανταλλακτικά τότε ο μεγάλος χαμένος θα είναι η Γερμανία αλλά και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες από την Ευρώπη.

Από την άλλη μεριά η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευθεί ότι θα αντιδράσεις επιβάλλοντας αντίστοιχους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα.

H EE ελπίζει σε… παράταση

Η Επίτροπος της ΕΕ Σεσίλια Μάλστρομ, αρμόδια για θέματα εμπορίου, ανέφερε σε συνέντευξη της πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πολύ πιθανό να αναβάλλει την απόφασή του να επιβάλλει από τις 18 Μαΐου εισαγωγικούς δασμούς στα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη ΕΕ.

Σε περίπτωση που ο Αμερικανός Πρόεδρος ωστόσο προχωρήσει τελικά στις 18 Μαΐου στην επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Ευρώπη και εν συνεχεία εισάγονται στις ΗΠΑ, η ΕΕ προτίθεται να απαντήσει έχοντας ήδη καταρτίσει έναν μακρύ κατάλογο αμερικανικών προϊόντων στα οποία θα μπορούσαν να επιβληθούν αντίστοιχοι εισαγωγικοί φόροι…

The post Σοκ! Οι ΗΠΑ απειλούν με επιπλέον δασμούς και τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα appeared first on NewsAuto.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

H ασφάλεια στο προσκήνιο στο Peugeot 2008

Next Article

Έρχεται επίσημο ντοκιμαντέρ για τον Michael Schumacher

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: