24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

«Σόλο» συνέντευξη Μπάιντεν μετά την κρίσιμη συνάντηση με Πούτιν, στη Γενεύη

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
«Σόλο» συνέντευξη Μπάιντεν μετά την κρίσιμη συνάντηση με Πούτιν, στη Γενεύη

Την ερχόμενη Τετάρτη το κρίσιμο τετ-α-τετ Μπάιντεν – Πούτιν με τις σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων «να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο»

Δεν θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την επικείμενη πολυαναμενόμενη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν την προσεχή Τετάρτη στη Γενεύη.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα απευθυνθεί μόνος στους δημοσιογράφους, καθώς αυτή είναι η κατάλληλη οδός για να «μεταφέρει με σαφήνεια στον ελεύθερο Τύπο» τα όσα διειμήφθησαν και τα ζητήματα που ο ίδιος έθεσε ενώπιον του Ρώσου προέδρου.

Το κρίσιμο τετ-α-τετ Μπάιντεν – Πούτιν θα λάβει χώρα σε ελβετική έπαυλη του 18ου αιώνα με θέα τη λίμνη της Γενεύης -εκεί θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν στον περιορισμό των πυρηνικών όπλων και η επιδεινούμενη σχέση ανάμεσα στο Κρεμλίνο και τη Δύση.

«Αναμένουμε ότι αυτή η συνάντηση θα είναι ειλικρινής και ανοιχτή» δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Μια “σόλο” συνέντευξη Τύπου είναι η κατάλληλη μορφή για να επικοινωνήσουμε με σαφήνεια στον ελεύθερο Τύπο τα θέματα που θα έχουν εγερθεί στη συνάντηση, τόσο σε ό,τι αφορά τα σημεία που μπορεί να συμφωνήσουμε, όσο και τα σημεία επί των οποίων διατηρούμε σημαντικές ανησυχίες» επισήμανε ο ίδιος άνθρωπος.

Ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναγνωρίσει προ της συνάντησης πως οι σχέσεις Ρωσίας – Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και χρόνια.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον επίμαχο χαρακτηρισμό «φονιάς» που του απέδωσε ο Μπάιντεν τον περασμένο Μάρτιο, ο Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξή πως έχει ακούσει δεκάδες τέτοιες κατηγορίες. «Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί στο ελάχιστο» ανέφερε.

Στην ίδια συνέντευξη, εξέφρασε την ελπίδα να φανεί ο Μπάιντεν λιγότερο παρορμητικός από τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ -τον οποίο και έχει αναγνωρίσει ανοιχτά ότι στήριζε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Λευκός Οίκος έχει ήδη ανακοινώσει πως ο Τζο Μπάιντεν θα εγείρει ενώπιον του Πούτιν το «καυτό» ζήτημα των επιθέσεων λογισμικού που προέρχονται από τη Ρωσία, τις υποψίες περί ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές, την επιθετικότητα της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας, τη φυλάκιση αντιφρονούντων και άλλα θέματα που έχουν πλήξει τη σχέση των δύο χωρών.

Ο Μπάιντεν έχει υπογραμμίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν μια σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά έχει παράλληλα καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους πως η Ουάσινγκτον θα απαντήσει με στιβαρό τρόπο αν η Μόσχα εμπλακεί σε επιβλαβείς δραστηριότητες.

Η Ρωσία από πλευράς της διατείνεται πως η Δύση έχει καταληφθεί από «αντιρωσική υστερία» και πως θα υπεραμυνθεί των συμφερόντων της με όποιον τρόπο θεωρεί κατάλληλο.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Φλοίσβος: Σορός γυναίκας εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου

Next Article

HΠΑ: Μία σύλληψη για το μπαράζ πυροβολισμών στο Τέξας – Στους 14 οι τραυματίες

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: