24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

SOS από την Πανελλήνια Ένωση Κέντρων Δια Βίου Μάθησης: Κίνδυνος μη επιμόρφωσης και κατάρτισης άνω του 60% των ωφελουμένων!

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Επιδότηση ΕΣΠΑ για φροντιστήρια

Νέα επιστολή από την Πανελλήνια Ένωση Κέντρων Δια Βίου Μάθησης που κρούει τον κώδωνα κινδύνου για διάφορα κρίσιμα ζητήματα.

Aναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμοι κύριοι,

Στα πλαίσια των προγραμμάτων κατάρτισης της πρόσκλησης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» », υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μη επιμόρφωσης και κατάρτισης άνω του 60% των ωφελουμένων, καθώς :

1. Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης της Πρόσκλησης αλλά και του οριστικού Μητρώου των παρόχων Κατάρτισης.
2. Μόλις την 17/05/2023 εκδόθηκε το οριστικό μητρώο καταρτιζομένων, με αποτέλεσμα δύο εργάσιμες ημέρες πριν τις εκλογές, οι Δήμοι, Περιφέρειες κλπ αδυνατούν να εκδόσουν τις προβλεπόμενες από την Πρόσκληση βεβαιώσεις των ωφελούμενων, αλλά και την επόμενη των εκλογών, ήτοι 22/05, οι Υπηρεσίες πάλι δε θα μπορούν να εκδόσουν την εν λόγω βεβαίωση.
3. Λόγω ταυτόχρονης υλοποίησης προγραμμάτων ΕΠΑΝΕΚ, προγραμμάτων ΔΥΠΑ, υπάρχει αντικειμενική αδυναμία εξεύρεσης πιστοποιημένων εκπαιδευτών, αλλά και η επιδεκτική αδιαφορία από τον ΕΟΠΠΕΠ χορήγησης σύμφωνης γνώμης σε μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές, από τη στιγμή που προβλέπεται και στην Πρόσκληση, θα πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία της Υπηρεσίας με τον ΕΟΠΠΕΠ, ώστε να βρεθεί μια λύση, έστω κατ εξαίρεση χορήησης σύμφωνης γνώμης σε εκπαιδευτές οι οποίοι πληρούν τυπικά κριτήρια.
4. Έως σήμερα δεν έχουν εκδοθεί ξεκάθαρες οδηγίες σχετικά με την αλλαγή περιφερειακής ενότητας ωφελούμενων οι οποίοι δεν δύνανται να ενταχθούν σε τμήμα. (θα μπορεί ο ωφελούμενος να επιλέξει άλλο πάροχο κατάρτισης σε άλλο νομό, με Υπεύθυνη δήλωσή του; ο Πάροχος κατάρτισης θα μπορεί να τον εντάξει σε οποιοδήποτε τμήμα του ή μόνο σε τμήμα αμιγώς εξαποστάσεως;
5. Δεν έχουν δοθεί οδηγίες σχετικά με τις συνεργαζόμενες δομές, από τη στιγμή που προβλέπεται στην Πρόσκληση (παρ 1.2.3 της Πρόσκλησης αναφέρει ότι «Κατ εξαίρεση στις Περιφερειακές ενότητες…….. με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως κατάρτισης»
6. Οι κωδικοί ΣΤΕΠ ανα αντικείμενο κατάρτισης οι οποίοι έχουν αναρτηθεί στο ΔΙΟΦΑΝΤΟ, θεωρούμε ότι χρίζουν άμεσης προσαρμογής, καθώς υπάρχουν πλήθος ειδικοτήτων οι οποίες είναι σχετικές με τις ενότητες διδασκαλία των προγραμμάτων. (για παράδειγμα δεν είναι δυνατό ένας Τεχνολόγος Δασοπονίας/Γεωπονίας να εξαιρείται από το πρόγραμμα «Υπηρεσίες Διαμόρφωσης/Συντήρησης Πρασίνου», το ίδιο πρόβλημα βέβαια υπάρχει λαο σε άλλα αντικείμενα της Πρόσκλησης)
7. Θεωρουμε παραβατικο το γεγονος αφαιρεσης δικαιωματων των συνεργαζομενων δομων απο την στιγμη που η προσκληση το αναγραφει ρητα και αμετακλητα. Συγκεκριμένα στις παραγραφους :
Α.Παράγραφος 1.2.3 Κατ’ εξαίρεση στις Περιφερειακές Ενότητες όπου δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης αδειοδοτημένων δομών ή συνεργαζόμενων δομών ή μισθούμενων/παραχωρούμενων λειτουργούντων σχολείων, καθώς επίσης και στην περίπτωση που δεν σχηματίζεται τμήμα λόγω μη επαρκούς αριθμού ωφελούμενων ανά θεματικό αντικείμενο, τότε παρέχεται η δυνατότητα υλοποίησης της κατάρτισης με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως κατάρτισης.
Β.Παράγραφος 8.3 Στις Περιφερειακές Ενότητες όπου δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης αδειοδοτημένων δομών ή συνεργαζόμενων ή μισθούμενων παραχωρούμενων λειτουργούντων σχολείων, καθώς επίσης και στην περίπτωση που δεν σχηματίζεται τμήμα λόγω μη επαρκούς αριθμού ωφελούμενων ανά ειδικότητα, λαμβάνοντας υπόψη και τα οριζόμενα στην ενότητα 6.3, τότε παρέχεται η δυνατότητα υλοποίησης εξ ολοκλήρου με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως κατάρτισης.
Γ. Παράγραφος 8.4 Στοιχεία του τόπου διεξαγωγής (Διοικητικές Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες, Δήμους, Διεύθυνση τόπου διεξαγωγής): ιδιόκτητη πιστοποιημένη δομή ή συνεργαζόμενη δομή ή αίθουσα λειτουργούντος σχολείου κατά τους όρους της παρούσας
Δ. Παράγραφος 8.8 Συμφωνητικό συνεργασίας σε περίπτωση συνεργαζόμενης δομής το οποίο αναρτάται από τον πάροχο κατάρτισης σκαναρισμένο στην ειδική ιστοσελίδα και παράλληλα στο TAXISNET (τριμηνιαίο πινάκιο εφορίας):
α.Παραστατικό δαπάνης της συνεργαζόμενης δομής σε περίπτωση που προβλέπεται αμοιβή στο συμφωνητικό συνεργασίας
β.Παραστατικό εξόφλησης της συνεργαζόμενης δομής σε περίπτωση που προβλέπεται αμοιβή στο συμφωνητικό συνεργασίας

Με προηγούμενη επιστολή μας, σας είχαμε θέσει τα ανωτέρω ζητήματα, και σας ζητουσαμε μια συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε ολα τα παραπανω. Σας ζηταμε αμεσα εκ νέου συνάντηση προκειμένου, να βρεθούν λύσεις και να αντιμετωπιστουν τα ανωτέρω ζητήματα που έχουν προκύψει και αυτα που προκειται να προκύψουν.

Σας μεταφερουμε την αγωνία του συνολου των μελών μας και τον έντονο προβληματισμό μας για όλα τα ανωτέρω τεθέντα ζητήματα. Η λυση μερικης συμμετοχής τους στην υλοποίηση του προγραμματος ειναι η μοναδικη διεξοδος προς αποφυγή της δυσφήμισης των επιχειρησεων τους. Η εναρξη του προγραμματος χωρις σαφείς οδηγιες, με ασφυκτικες ημερομηνιες υλοποιησης, χωρις εισηγητες, με ακραιο περιορισμο ΣΤΕΠ και οι παραβατικες αλλαγες τις προσκλησεως ειναι οι αιτιες που δυσκολεουν το εργο μας. Σας αναφερουμε οτι ο Συλλογος μας αποτελειται απο το 70% εγγεκριμενων ΚΔΒΜ (ΔΥΠΑ) της Ελλαδας.

Ως Πιστοποιημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης θέλουμε να είμαστε αρωγοί στην επίτευξη των στόχων των Προσκλήσεων, να ειμαστε αρωγοι στο εργο σας και να στοχεύουμε πάντα στην παροχή υπηρεσιών ποιοτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, όμως τα ασφυκτικά περιθώρια υλοποίησης των δράσεων, η μη έκδοση εκ των προτέρων αναλυτικών οδηγιών, διαμορφώνουν ένα κλίμα το οποίο δε συνηγορεί στην επίτευξη του ανωτέρω στόχου.
Ζηταμε την συνεργασια σας.

Αναμένουμε συναντηση μαζι σας, προκειμενου να βρουμε λυσεις στα προβληματα ολων μας.

Επιφυλασόμαστε παντώς νομιμου δικαιωματος μας

Το άρθρο SOS από την Πανελλήνια Ένωση Κέντρων Δια Βίου Μάθησης: Κίνδυνος μη επιμόρφωσης και κατάρτισης άνω του 60% των ωφελουμένων! εμφανίστηκε πρώτα στο voucherergasia.gr.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Εκλογές 2023: Σε ποιες περιφέρειες είχαν τα κόμματα τις καλύτερες επιδόσεις

Next Article

Εκλογές 2023: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες «έκαψαν» τον ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: