24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Σπουδαία ανατροπή η Σάκκαρη και πρόκριση στα προημιτελικά του US Open

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Σπουδαία ανατροπή η Σάκκαρη και πρόκριση στα προημιτελικά του US Open

Αδιαμφισβήτητα στο ματς του τουρνουά και ίσως και της χρονιάς για το γυναικείο τένις, η Μαρία Σάκκαρη έκανε την ανατροπή και κέρδισε με 2-1 σετ (6-7, 7-6, 6-3) την Μπιάνκα Βανέσα Αντρεέσκου και μαζί την πρόκριση στα προημιτελικά του US Open.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά η ίδια η διοργάνωση, που έπαθε… πλάκα με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Άλλωστε, η συγκεκριμένη αναμέτρηση έγραψε ιστορία, καθώς ολοκληρώθηκε μετά τις δύο το βράδυ (ώρα Νέας Υόρκης), κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο τουρνουά, σε αγώνα μονού γυναικών. Μετά από 3 ώρες και 29 λεπτά αγώνα η Ελληνίδα τενίστρια, που δεν άφησε κανέναν πόντο δίχως να δώσει μάχη, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στους «8» της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

 

Απέναντι στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, η 26χρονη δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα και βρέθηκε πίσω με 1-4 στα γκέιμς του πρώτου σετ. Με τη σειρά της έκανε και εκείνη διπλό μπρέικ στην αντίπαλο της, κάνοντας το 4-4, για να οδηγηθούν σε τάι μπρέικ, αφού και οι δύο κράτησαν το σερβίς τους. Εκεί, η Καναδή ήταν κυρίαρχη και πήρε το πρώτο σετ με 7-2 στο τάι μπρέικ.

Στο δεύτερο σετ, ήταν η σειρά της Σάκκαρη να ξεκινήσει δυναμικά. Αφού προηγήθηκε με 3-1, η Αντρεέσκου ισοφάρισε σε 3-3 και με συνοπτικές διαδικασίες, το παιχνίδι οδηγήθηκε για δεύτερη φορά σε τάι μπρέικ, αφού δεν «έσπασε» κανένα σερβίς. Η Σάκκαρη έκανε το 6-3, η Αντρεέσκου ισοφάρισε, όμως το Νο.18 στον κόσμο, κατάφερε να κατακτήσει τον τελευταίο κρίσιμο πόντο, που άλλαξε τη ροή του ματς.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, η Αντρεέσκου αγωνίστηκε με έναν μικροτραυματισμό στον δεξί μηρό. Μάλιστα, πήγε στα αποδυτήρια με τον γιατρό, καθώς ζήτησε medical time-out. Το συγκεκριμένο γεγονός σαφώς και την επηρέασε και σε συνδυασμό με τη «δίψα» της Σάκκαρη για πρόκριση, ήρθε η ήττα για την Καναδή και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί από το περιβάλλον της Σάκκαρη.

Στα προημιτελικά του αμερικανικού όπεν, θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Πλίσκοβα, η οποία νωρίτερα εξασφάλισε την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, νικώντας την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 2-0 σετ (7-5, 6-4).

Μετά το τέλος του ματς και τη νίκη της, δήλωσε τα εξής: «Ήμουν προετοιμασμένη για ένα τάι μπρέικ στο τρίτο σετ, το είχα πει στον Τομ (προπονητής). Από την στιγμή που ήρθε πιο εύκολα, μου κάνει. Λατρεύω αυτό το κορτ, έχω τις καλύτερες αναμνήσεις εδώ, παίζω με το κοινό. Είναι τόσο καλό και για τις δυο μας, συγγνώμη, είμαι χωρίς λόγια. Ήξερα ότι έχασα το πρώτο σετ γιατί έκανα κάποια πράγματα λάθος, δεν ήμουν πολύ γενναία. Έπρεπε να το αλλάξω αυτό, ήθελα πολύ να κερδίσω. Συγγνώμη δυσκολεύομαι να μιλήσω. Ξέρετε, ήθελα πολύ να κερδίσω και τα έδωσα όλα. Έλεγα στον εαυτό μου να επικεντρωθώ στον εαυτό μου, είναι δύσκολο κάποιες φορές να παίζει με τραυματισμένο αντίπαλο. Προσπάθησα να επικεντρωθώ στο παιχνίδι μου, να είμαι γενναία και να κυνηγήσω τις μπάλες. Είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα που παίζω βραδινό παιχνίδι.

Η μητέρα μου είναι πρώην παίκτρια, αλλά είναι η πιο αγχωμένη από κάθε άλλον στο box μου. Όταν την κοιτάζω δεν κοιτάει το court, αλλά προς τα κάτω, προσεύχεται μάλλον. Είναι πολύ ωραίο που την έχω εδώ, μαζί με την αδελφή μου. Πριν πω «ευχαριστώ» στο κοινό που έμεινε τόσο αργά, ελπίζω να μην αργήσετε αύριο στη δουλειά σας και έχω εγώ το πρόβλημα. Ευχαριστώ που μείνετε τόσο αργά, πηγαίνετε για ύπνο και θα τα πούμε σε δύο μέρες».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

sports.ert.gr.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Με λάμψη αστέρων έπεσε η αυλαία στο 1st Interwetten FIBA 3×3 Greece Tour, στον τελευταίο σταθμό στη Βάρκιζα

Next Article

Άκης Πετρετζίκης: Smoothie με μάνγκο και φρούτα του πάθους

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: