24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Στάση εργασίας από τους εργαζομένους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Σε στάση εργασίας συμμετείχαν νωρίτερα σήμερα (26/08) το πρωί οι εργαζόμενοι του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που προκήρυξη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων με συγκέντρωση στην είσοδο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σ’ αυτή την κινητοποίηση αντιδρώντας στην απόφαση της Πολιτείας να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό τους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, κ. Διαμάντω Σαραντοπούλου, ο λόγος της συγκέντρωσης και κινητοποίησης είναι τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, σχετικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού. Η κα Σαραντοπούλου ξεκαθάρισε ότι σαν Υγειονομικοί Υπάλληλοι είναι υπέρ του εμβολιασμού. Από εκεί και πέρα πρόσθεσε ότι η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού έχει προκαλέσει μια αναστάτωση, καθώς αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που όπως τονίστηκε, δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν για κάποιο δικό τους λόγο. Παράλληλα ειπώθηκε από την κα Σαραντοπούλου ότι θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με προσωπικό που θα φύγει και είναι εμπειρότατα στελέχη για τα διάφορα τμήματα του νοσοκομείου, την ώρα που γενικότερα υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ψυχιατρικού τομέα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Μποζίκας, τόνισε ότι μετά το Νόμο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων, καθώς θα υπάρξει έλλειψη προσωπικού. Ειπώθηκε ότι θα απαιτηθεί σε πρώτη φάση τουλάχιστον να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από το υπάρχον προσωπικό και σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί να καλυφθούν κενά με «μονοβάρδιες» θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος που μπορεί να αποφέρει ακόμη και ποινικές ευθύνες και για τους εργαζόμενους. Από την πλευρά η κα Φανή Πετροχείλου, εκπρόσωπος εργαζομένων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου συμπεριλαμβανομένου και του Ψυχιατρικού Τομέα, χαρακτηρίζοντας το Νομο για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, σε «έκτρομα» της Κυβέρνησης που επιβάλει στο Υγειονομικό προσωπικό της χώρας «φασιστικό» μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, με την επιβολή της αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών. Πρόσθεσε ότι δεν ισχύει το αφήγημα ότι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί υπάλληλοι αποτελούν δημόσιο κίνδυνο και την αιτία για τη διασπορά του ιού στους ασθενείς, αναφέροντας ότι και οι εμβολιασμένοι μπορούν εξίσου να μεταδίδουν τη μετάλλαξη του ιού.

Πηγή: http://www.drt915.gr

 

The post Στάση εργασίας από τους εργαζομένους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου appeared first on DocMed – Ιατρικά Νέα.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Μπορούν οι διαβητικοί να τρώνε αυγά; (video)

Next Article

Κορονοϊός: Τι λένε φαρμακοποιοί και ιδιώτες γιατροί για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων και τα πρόστιμα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: