24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Στην Αθήνα τον Οκτώβριο η Συνέλευση των 206 Ολυμπιακών Επιτροπών

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Στην Αθήνα τον Οκτώβριο η Συνέλευση των 206 Ολυμπιακών Επιτροπών

Η Αθήνα θα γίνει, σε τρεις μήνες, το επίκεντρο του παγκόσμιου Ολυμπιακού και Αθλητικού κινήματος, καθώς από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει την 25η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), με τους εκπροσώπους των 206 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών όλου του κόσμου να συζητούν και να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον.

Η απόφαση για την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης στην Αθήνα, ελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, που έγινε στο Τόκιο και κατόπιν πρότασης που κατέθεσαν από κοινού, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σημειώνεται, ότι η τελευταία φορά που η ΓΣ της ANOC, διεξήχθη στην Ελλάδα, ήταν πριν από 17 χρόνια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Η Γενική Συνέλευση της ANOC, αποτελεί ακόμη μία μεγάλη εκδήλωση της Ολυμπιακής οικογένειας που θα διεξαχθεί εφέτος στην Ελλάδα, ακολουθώντας την 1η επίσκεψη του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, μετά την επανεκλογή του, για τα εγκαίνια του νέου φωτισμού του Παναθηναϊκού Σταδίου, καθώς και την Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η αποδοχή της πρότασης που καταθέσαμε από κοινού με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο και η διοργάνωση στην Αθήνα της φετινής Γενικής Συνέλευσης όλων των Ολυμπιακών Επιτροπών του κόσμου μας.

Η Ελλάδα, με απολύτως εξωστρεφή φιλοσοφία, πολιτική και στόχευση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακτά συνεχώς, εκ νέου, το έδαφος που της αρμόζει στο διεθνές γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα.

Ως «μητέρα» του Ολυμπισμού, η χώρα μας θα υποδεχθεί τον προσεχή Οκτώβριο την Ολυμπιακή οικογένεια από κάθε γωνιά της γης και θα συμβάλλει στην περαιτέρω προώθηση και ανάδειξη των Αξιών του Ολυμπιακού κινήματος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, υπογράμμισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνω ότι διεκδικήσαμε ως χώρα, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και πήραμε τη Γενική Συνέλευση της ANOC.

Για τρεις ημέρες, τον προσεχή Οκτώβριο, η Αθήνα θα γίνει το επίκεντρο του Ολυμπιακού κινήματος με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών των 206 χωρών μελών της ANOC να έρχονται στην Ελλάδα για σημαντικές συζητήσεις και αποφάσεις.

Είναι επίσης σημαντικό ότι αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η εμπιστοσύνη των ξένων φίλων μας στην Ελλάδα και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, απόδειξη ότι η χώρα μας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεχίζει να τιμά την κληρονομιά της».

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

www.ertnews.gr

sports.ert.gr.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ολυμπιακοί Αγώνες – Πυγμαχία: Αποβλήθηκε ο Μαροκινός που προσπάθησε να δαγκώσει αντίπαλο

Next Article

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Τόκιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: