24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Aνησυχία για τη Θεσσαλονίκη – «Εκτοξεύονται» κρούσματα και νοσηλείες

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Τα δεδομένα της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη προκαλούν προβληματισμό, καθώς κρούσματα και νοσηλείες «εκτοξεύονται», με τη συντριπτική πλειονότητα των ασθενών να είναι ανεμβολίαστη. Δεν τίθεται θέμα περιοριστικών μέτρων, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας. Την ίδια ώρα νέα υπόθεση με εικονικούς εμβολιασμούς έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Στην υπόθεση εμπλέκονται μία γιατρός, η γραμματέας της και μία νοσοκόμα, οι οποίες και συνελήφθησαν.

Η 75χρονη γιατρός μαζί με τη γραμματέα της πήγαν στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας σε ραντεβού για εμβολιασμό και είχαν έρθει σε συνεννόηση με μια νοσοκόμα ώστε ο εμβολιασμός να είναι εικονικός όπως έχει καταγραφεί και στο βίντεο ντοκουμέντο. Οι δόσεις των εμβολίων κατέληξαν στα σκουπίδια.

«Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Απόστολος Σκρέκας.

Η 75χρονη γιατρός έχει συνταξιοδοτηθεί. Ήθελε όμως το πιστοποιητικό για να μπορεί να μπαίνει στα χειρουργεία. Οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, είχαν ήδη πληροφορίες και εγκατέστησαν συσκευή καταγραφής εικόνας ώστε να προχωρήσουν σε επ’ αυτοφώρω σύλληψη.

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών έχουν μπει συμπεριφορές αρνητών γονέων οι οποίοι στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών με εξώδικα και μηνύσεις για να μην εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα παιδιά τους. Η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται εναντίον τους δικογραφία για ψευδή καταμήνυση. Την ίδια ώρα με παρέμβαση του υπουργού προστασίας του πολίτη δεν θα προσάγονται οι εκπαιδευτικοί μετά από μήνυση αντιεμβολιαστών γονέων.

Χαρακτηριστική περίπτωση στη Θέρμη Θεσσαλονίκης όπου πατέρας εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο του γιου του, έσπρωξε τη διευθύντρια και της έκανε μήνυση ζητώντας της 2.700.000 ευρώ.

«Την κατάσταση την ορίζει το παιδί, γιατί είναι ελεύθερο πνεύμα και εφόσον παραπονέθηκε σαν παιδί, ότι μπαμπά δεν μπορώ τη μάσκα, όφειλα σα γονέας να υποστηρίξω τη βούληση του παιδιού μου» λέει ο Ιωάννης Σαραγιαννίδης, πατέρας – αρνητής.

Ακόμα τονίζει ότι «η πανδημία η υποτιθέμενη αυτή δεν με έχει πείσει ότι είναι κάτι το οποίο θα σκοτώσει το παιδί μου».

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καταδίκασε τις πράξεις και τις μηνύσεις κατά των εκπαιδευτικών.

«Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πρώτα από όλα, απόλυτης καταδίκης αυτών των πράξεων, απόλυτης στήριξης των εκπαιδευτικών και όχι μόνο με λόγια, με πράξεις» τόνισε η Νίκη Κεραμέως στον ANT1.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει τροπολογία στον ποινικό κώδικα ώστε να εξαιρούνται από τη διαδικασία του αυτοφώρου οι μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών και γιατρών επειδή τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη – Αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών

Η απόλυτη επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.

«Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς γιατί στόχος μας είναι να τηρηθούν όλα τα μέτρα να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο τρόπο» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Δεν τίθεται θέμα περιοριστικών μέτρων ξεκαθάρισε ο υπουργός, αλλά η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει.

«Χθες τρομάξαμε να βγάλουμε την εφημερία με 22 κλίνες εντατικής γεμάτες 100%. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια» τόνισε ο επικεφαλής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Βλέπουμε καθημερινά οι άνθρωποι που εισέρχονται και καταλήγουν να μην είναι εμβολιασμένοι. Το μήνυμα είναι ας εμβολιαστούμε είναι ασφαλές» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αρνητές του εμβολίου υγειονομικοί που έχει ανασταλεί η εργασία τους. Επιτροπή τους συναντήθηκε με τον υπουργό υγείας που ξεκαθάρισε ότι ο νόμος για την υποχρεωτικότητα θα εφαρμοστεί.

Σύμφωνά με στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας έξι στους 10 πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ενδεικτικά στην Κοζάνη οπού βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων φτάνει το 44, 97%.

  • Στην Ημαθία το 42, 05%,
  • Στη Δράμα το 41, 29
  • Στην Ξάνθη το 43, 49%

Σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο σε 199. 673 τεστ καταγράφηκαν 2.329 νέα κρούσματα, 333 ασθενείς είναι διασωληνωμενοι, ενώ 26 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους.

Την εβδομάδα 13-19 Σεπτεμβρίου νόσησαν 3. 559 άτομα ηλικίας 4-8 ετών το 24% στο σύνολο των κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα ανοίγει ο δρόμος για τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα από την εταιρεία Lilly και στη χώρα μας, μετά την υπογραφή σύμβασης της εταιρείας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για 220. 000 δόσεις.

Η χορήγηση θα γίνεται αποκλειστικά στο νοσοκομείο, σε ασθενείς αρχικού σταδίου που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κίνδυνου.

«Υπάρχουν συγκριτικά κριτήρια επιλογής και αφορούν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας παχύσαρκους με διαβήτη. Οι μελέτες δείχνουν ότι σε ποσοστό 40-50% ελαττώνεται η πιθανότητα να εισαχθεί κάποιος στο νοσοκομείο και να εξελιχθεί σε σοβαρή νόσο» επισημαίνει ο καθηγητής Φαρμακολογίας ΔΠΘ, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η πλήρης δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα μονοκλωνικά αποδεικνύει την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας βαδίζει στα τυφλά και στερεί από εκατοντάδες συμπολίτες μας που χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ ένα σημαντικό όπλο για τη σωτηρία τους».

Τα μονοκλωνικά αντισώματα μιμούνται την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμά τον κορoνοϊό.

Την ίδια ώρα πρώτο κλείσιμο τμήματος λόγω κορονοϊού για τη φετινή σχολική χρονιά είναι γεγονός. Πρόκειται για 2 τμήματα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο όπως προκύπτει από τα στοιχεία κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων δεν αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων στις ηλικίες 4 -18 ετών. Στο πρώτο self-test, τη Δευτέρα 13/9 και την Τρίτη 14/9, εντοπίστηκαν συνολικά 1.178 κρούσματα στις ηλικίες 4-18 ετών. Στο δεύτερο, την Πέμπτη 16/9 και την Παρασκευή 17/9 εντοπίστηκαν συνολικά 1.137 κρούσματα.

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Επανεξετάζει το θέμα των μέτρων για οδοντιατρική επίσκεψη

Tο θέμα σχετικά με την επίσκεψη στους οδοντιάτρους και το υποχρεωτικό rapid test απασχόλησε την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Εχει ζητηθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία να ορίσουν ποιες ιατρικές πράξεις παράγουν αερόλυμα και ποτέ πρέπει οπωσδήποτε να έχουν κάνει rapid test εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι για να αισθάνονται οι οδοντίατροι ασφαλείς.

Εξ αποστάσεως τα μαθήματα στη Νομική Αθηνών

Aκόμα όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μαρία Σταθοπούλου, το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί τα μαθήματα το νέο ακαδημαϊκό έτος να γίνουν δια ζώσης ωστόσο παρέχεται η δυνατότητα τα πανεπιστήμια να επιλέξουν τη διαδικασία. Η Νομική Σχολή Αθηνών αποφάσισε μέσω συνέλευσης που πραγματοποίησε, ότι θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες τα μαθήματα εξ αποστάσεως με δεδομένο ότι τα αμφιθέατρα δεν μπορούν να χωρέσουν όλους τους φοιτητές από τη στιγμή που θα πρέπει να τηρείται απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Μαρία Σταθοπούλου

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Μπάιντεν: Δωρεά 1,1 δισ. δόσεων εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες

Next Article

ΕΝΦΙΑ: Τριετής απαλλαγή για σεισμόπληκτα ακίνητα σε Βόρειο Αιγαίο και Θεσσαλία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: