24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

stoiximan

Συνάντηση ΑΔΕΔΥ – ΜΤΠΥ για τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, συνάντηση αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποτελούμενη από τους Μπράτη Δημήτρη, Κουτσιουμπέλη Σταύρο και Λυμπερά Χαράλαμπο με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΜΤΠΥ (Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων), κ. Κάργα Αντώνη και τους Διευθυντές του Ταμείου, κ.κ. Τρίγκα Κώστα – Διευθυντή Διοικητικού και Οικονομικού, Παπαγιάννη Μαρία – Διευθύντρια Μετόχων και Μερισμάτων και Τόλιζα Βασιλική – Διευθύντρια Περιουσίας.

Τόσο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και οι αρμόδιοι Διευθυντές ενημέρωσαν αναλυτικά και διεξοδικά την αντιπροσωπεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αφενός μεν για τη βιωσιμότητα του Ταμείου, αφετέρου δε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της: «Αυτή τη στιγμή το Ταμείο έχει 600.000 μετόχους και μερισματούχους (308.000 οι μέτοχοι – εν ενεργεία Δημόσιοι Υπάλληλοι και 292.000 μερισματούχοι – συνταξιούχοι) και τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 228.000.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν ανείσπρακτα ποσά από καταλογισμούς της τάξης των 100.000.000 ευρώ, τα οποία παρά τις επίμονες και συνεχείς προσπάθειες των στελεχών του Ταμείου δεν έχουν εισπραχθεί. Χρωστούν στο Ταμείο μεταξύ άλλων, οι ΔΟΥ 25.000.000 ευρώ, οι Περιφέρειες 38.000.000 ευρώ κτλ.

Το Ταμείο αυτή τη στιγμή έχει ικανοποιήσει αιτήσεις συνταξιοδότησης (χορήγηση μερίσματος) μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2020. Το μηνιαίο μέρισμα στα 35 χρόνια υπηρεσίας για υπάλληλο ΠΕ κατηγορίας είναι αυτή τη στιγμή, περίπου, 137 ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ταμείου είναι η έλλειψη προσωπικού αφού από τα 145 άτομα, που προβλέπει ο Οργανισμός, υπηρετούν αυτή τη στιγμή 65!!!, δηλαδή το 40%.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έθεσε το θέμα της επαναχορήγησης χαμηλότοκων δανείων στους Δημόσιους Υπαλλήλους, όπως γινόταν και στο παρελθόν πριν το 2010.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. απάντησε ότι η βούληση, τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και των διοικητικών στελεχών είναι να επαναχορηγηθούν τα δάνεια, υπό προϋποθέσεις χωρίς, όμως, να προσδιορίσει τον χρόνο επαναχορήγησης.

Μας ενημέρωσε ότι για το σκοπό αυτό έχει ανατεθεί στο Οικονομικό πανεπιστήμιο η έκδοση αναλογιστικής μελέτης για την κατάσταση του Ταμείου και για τη δυνατότητα χορήγησης δανείων.

Παράλληλα, επισήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν και αναφέρθηκε, κυρίως, στην έλλειψη προσωπικού για τον έλεγχο, στα κριτήρια χορήγησης κτλ.».

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνει ότι: «Η αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τους υπαλλήλους του Ταμείου για τη μεθοδική και άοκνη προσπάθεια που καταβάλλουν, προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα των μετόχων και των μερισματούχων του ΜΤΠΥ, δήλωσε πως θα αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την επίλυση των προβλημάτων του Ταμείου και την επαναχορήγηση των δανείων στους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Για το σκοπό αυτό θα ζητήσει, μέσα στις επόμενες μέρες, να έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, κ. Π. Τσακλόγλου στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το ΜΤΠΥ».

Σχετική είδηση: Επαναχορήγηση δανείων στους εργαζόμενους στο Δημόσιο ζητάει η ΑΔΕΔΥ

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ESM: “Πράσινο” φως για εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Next Article

Αυτή είναι η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2021

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: