24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, «η Eλλάδα είναι μια επεκτατική χώρα», τα λόγια Ακάρ

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, «η Eλλάδα είναι μια επεκτατική χώρα», τα λόγια Ακάρ

Ο Υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ συνέχισε την προκλητική ρητορική, μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Η Τουρκία συνεχίζει τη ρητορική των προκλήσεων, καθώς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hürriyet» ο Υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ, κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατική πολιτική. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η «Ελλάδα είναι η χώρα που έχει επεκτατικές βλέψεις». Την ιδια ώρα, μπαράζ παραβιάσεων και προκλήσεων καταγράφηκαν στο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες.

Με βάση και ρεπορτάζ από τον «ΣΚΑΪ», ο Χουλουσί Ακάρ προτρέπει, επίσης, να δει κανείς τον χάρτη της ευρύτερης περιοχής από το 1821 μέχρι σήμερα, προκειμένου να διαπιστώσει κανείς το ποιος πραγματικά έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος όχι.

«Η ίδια η Ελλάδα είναι μια επεκτατική χώρα. Ξεκίνησαν από το 1821 και έφτασαν στο σημερινό σημείο», λέει συγκεκριμένα και προσθέτει, «όποιος αμφιβάλλει να κοιτάξει το χάρτη από το 1821 μέχρι και σήμερα». Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στο ζήτημα των σχέσεων με τις ΗΠΑ, ο Ακάρ τονίζει πως το πρόβλημα δεν είναι ούτε οι S-400, ούτε τα F-35 αλλά η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, τους οποίους και στηρίζουν.

{https://twitter.com/tr_hbr/status/1401819571749859328?s=20}

Θέση για τις παραπάνω δηλώσεις πήρε, μάλιστα, τη Δευτέρα (07/06) η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα προσδοκά και προσβλέπει σε αποκλιμάκωση πράξεων και λόγων. «Προφανώς έχουμε πολλές διαφωνίες με την τουρκική πλευρά και ακριβώς επειδή διαφωνούμε πρέπει να συζητάμε και πρέπει να μένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας» πρόσθεσε.

Μπαράζ παραβιάσεων και προκλήσεων στο Αιγαίο

Εν τω μεταξύ, οι Τούρκοι πιλότοι επανέρχονται στην γνώριμη πολιτική των προκλήσεων στο Αιγαίο, προσπαθώντας να συντηρήσουν το κλίμα το έντασης, κι όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η Διαβαλκανική Σύνοδος των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, στο οποίο υποτίθεται ότι ο Τούρκος Αρχηγός δίνει το «παρών» για να προάγει την ειρήνη και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Η αρχή έγινε το πρωί από 2 ζεύγη τουρκικών μαχητικών F-16 – τα 2 από αυτά οπλισμένα – τα οποία κατά την προσφιλή τους τακτική εισήλθαν ανάμεσα από Λήμνο – Λέσβο, σημειώνοντας 8 παραβιάσεις. Τα βρήκαν όμως «σκούρα» από τα «γαλάζια φτερά» που προχώρησαν σε μαζικές αναχαιτήσεις.

Οι Τούρκοι δε σταμάτησαν, όμως, εκεί. Ένα αεροπλάνο ναυτικής συνεργασίας ATR-72 κι ένα κατασκοπευτικό CN-235 έκοψαν κάθετα τον Εθνικό Εναέριο χώρο, στα μικρασιατικά παράλια, σημειώνοντας 33 παραβιάσεις. Και τα δύο αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

{https://twitter.com/A_Haber_/status/1401355239530319875?s=20}



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΗΠΑ: Αναστάτωση προκαλεί το τεράστιο λευκό γλυπτό που αναπαριστά drone στο κέντρο της Νέας Υόρκης – Δείτε βίντεο

Next Article

Η κόμισσα του Ουέσεξ, Σόφι παίρνει θέση για Χάρι-Μέγκαν

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: