Είτε την αγοράσει κανείς είτε την φτιάξει ο ίδιος, το ιδανικό είναι το αποτέλεσμα να είναι αφράτο και γευστικό.
Η βασιλόπιτα είναι ένα γλύκισμα που κάθε χρόνο έχει την τιμητική της την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.
Είτε την αγοράσει κανείς είτε την φτιάξει ο ίδιος, το ιδανικό είναι το αποτέλεσμα να είναι αφράτο και γευστικό. Για αυτό υπάρχουν και μερικά μυστικά όπως είχε εξηγήσει πέρυσι στο ΟΡΕΝ ο ζαχαροπλάστης Κώστας Κάκαλης, αποκαλύπτοντας τα δικά του για την τέλεια συνταγή. Όπως είχε δηλώσει, το πρώτο και βασικότερο όλων, είναι η επιλογή των υλικών, όπως το φρέκο αυγό, το βούτυρο και τα μπαχαρικά. Επίσης, όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι να ζυγίσουμε τα υλικά ώστε να είναι ακριβείας τα νούμερα. Επίσης, δεν πρέπει να ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο χωρίς λόγο διότι η βασιλόπιτα θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο. Αν τώρα θέλουμε να ελέγξουμε το ψήσιμο, ας το κάνουμε μετά τα 50 λεπτά ενώ για να δούμε ότι έχει ψηθεί, χρησιμοποιούμε μια οδοντογλυφίδα ή τη λάμα από το μαχαίρι που αν βγει στεγνή, σημαίνει πως η πίτα είναι ψημένη. Τέλος, πριν την κόψουμε, την αφήνουμε να κρυώσει αλλιώς θα διαλυθεί στο κόψιμο και το μοίρασμα.