Τα συστήματα ασφαλείας μπορεί να μειώσουν το κόστος των ασφαλίστρων

Χωρίς σχόλια Share:

Τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας μπορεί να μειώσουν το κόστος των ασφαλιστικών συμβολαίων αλλά μετά από πέντε χρόνια.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιταχύνουν την ανάπτυξη τεχνολογίας που έχει σχεδιαστεί για να αποφευχθεί η σύγκρουση, αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι ακόμη επιφυλακτικές και εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών που επιδιώκουν εκπτώσεις εξαιτίας της ύπαρξης σημαντικών συστημάτων ασφαλείας όπως εκείνο του αυτόματου φρεναρίσματος ή του cruise control με αισθητήρες ανίχνευσης του προπορευόμενου οχήματος.

Η παγκόσμια αγορά προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού, αναμένεται να φτάσει πάνω από 67 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, καταγράφοντας αύξηση 10% κάθε χρόνο.

Επίσης αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ανακοινώσει ότι έως το 2020 θα έχουν στον βασικό εξοπλισμό των μοντέλων τους σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης αλλά και αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης.

Όλα τα παραπάνω συστήματα που μπορεί να υιοθετηθούν στα σύγχρονα αυτοκίνητα σίγουρα έχουν ένα αυξημένο κόστος αλλά από την άλλη μεριά μπορεί να σώσουν ζωές.

Μάλιστα σύμφωνα με αναλυτές όποιοι έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο με προηγμένες λύσεις ασφαλείας σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να απομακρυνθούν από αυτές και σίγουρα το επόμενο αυτοκίνητο που θα αποκτήσουν θα έχει περισσότερη τεχνολογία ασφαλείας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και οι ενώσεις καταναλωτών εκτιμούν πως ένα αυτοκίνητο που εφοδιάζεται με πολλά συστήματα ασφαλείας θα μπορούσε να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε ο ιδιοκτήτης του να ωφεληθεί μιας έκπτωσης στο ασφαλιστικό του συμβόλαιο.

Διαφωνούν οι ασφαλιστικές

Η ασφαλιστική βιομηχανία ωστόσο αντιμετωπίζει εντελώς διαφορετικά το θέμα των εκπτώσεων λόγο ύπαρξης συστημάτων ασφαλείας στα αυτοκίνητα εξαιτίας του χαμηλού περιθωρίου κέρδους αλλά και της μη παροχής πληροφοριών από τους κατασκευαστές.

Ωστόσο οι ασφαλιστικές συμφωνούν πως τα συστήματα ασφαλείας μειώνουν τις συχνότητες των ατυχημάτων αλλά οι εκπτώσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν την δεδομένη στιγμή καθώς δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο.

Μάλιστα οι ασφαλιστικές εταιρείες αναφέρουν την απροθυμία των κατασκευαστών αυτοκινήτων να παράσχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα μοντέλα που πωλούνται με αυτά τα χαρακτηριστικά, την έλλειψη συνεπών προτύπων, την απρόβλεπτη χρήση των συστημάτων από τους οδηγούς και το υψηλότερο κόστος επισκευών.

Πάντως οι εκπτώσεις ή τα μειωμένα τιμολόγια στα ασφαλιστικά συμβόλαια των οχημάτων με προηγμένα συστήματα ασφαλείας είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστούν την επόμενη πενταετία.

Επίσης σύμφωνα με τις ασφαλιστικές η επισκευή ενός σύγχρονου αυτοκινήτου κοστίζει πολύ περισσότερο από ότι ενός συμβατικού. Για παράδειγμα η αντικατάσταση ενός απλού προφυλακτήρα κοστίζει περίπου 300 δολάρια σε αντίθεση με έναν που έχει ενσωματωμένους αισθητήρες παρκαρίσματος ή κάμερες που μπορεί να ξεπεράσει και τα 1.500 δολάρια.

Αυτός ο φαύλος κύκλος μπορεί να οδηγήσει πολλές ασφαλιστικές εταιρείες σε δεινή οικονομική θέση…

The post Τα συστήματα ασφαλείας μπορεί να μειώσουν το κόστος των ασφαλίστρων appeared first on NewsAuto.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Τα πιο εντυπωσιακά ατυχήματα του WRC (video)

Next Article

Τετρακίνητη η επόμενη Mercedes-AMG C63

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: