24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Ταινίες του Χόλυγουντ που γυρίστηκαν στην Ελλάδα. Σοφία Λόρεν, Άντονι Κουίν, Αντζελίνα Τζολί και Ρότζερ Μουρ, σε ‘Υδρα, Ρόδο, Κέρκυρα, Σαντορίνη και Μετέωρα

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το παιδί και το δελφίνι (Boy On A Dolphin), 1957

Το «παιδί και το δελφίνι» είναι μια ρομαντική ταινία παραγωγής 1957 που διαδραματίζεται στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστούν η Σοφία Λόρεν, ο Άλαν Λαντ και Κλιφτον Γουέμπ.

Η ταινία αποτελεί την πρώτη αμερικανική παραγωγή στον ελλαδικό χώρο.

Διάσημη σκηνή από την ταινία «Το παιδί και το δελφίνι», στην οποία η Σοφία Λόρεν βγαίνει από τα νερά της Ύδρας

Η Σοφία Λόρεν υποδύεται τη Φαίδρα, μια νεαρή Υδραία, η οποία μετά από μία κατάδυση στον βυθό της Ύδρας, ανακαλύπτει τυχαία ένα αρχαίο άγαλμα που απεικονίζει ένα παιδί πάνω σε ένα δελφίνι. Η ανακάλυψη θα της αλλάξει τη ζωή.

Διαβάστε ακόμα: Τα δάκρυα της Σοφίας Λόρεν όταν έφυγε από τη Ύδρα. Τη συγκίνησαν οι νησιώτες που την αποχαιρέτισαν με «δάκρυα και οι γριούλες με τη μητρική στοργή». Τα γυρίσματα στην Ακρόπολη

H ταινία γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, με το ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού να πρωτοστατεί. Γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν και στην Αθήνα, τη Ρόδο, την Επίδαυρο και τα Μετέωρα. Η Ύδρα έγινε παγκοσμίως γνωστή και το τοπίο της γοήτευσε όσους την επισκέφθηκαν.

Tα κανόνια του Ναβαρόνε (1961)

Τα Κανόνια του Ναβαρόνε (The Guns of Navarone) είναι πολεμική περιπέτεια Αμερικανο-Βρετανικής παραγωγής του 1961 σε σκηνοθεσία Τζέι Λι Τόμσον. Βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Άλιστερ Μακλήν, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη Μάχη της Λέρου, κατά τον Β’  Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρωταγωνιστούν οι Γρέγκοροι Πεκ, Ντείβιντ Νίβεν και Άντονι Κουίν.

Στιγμιότυπο από την ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» που γυρίστηκε στη Ρόδο

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, το 1943, οι Γερμανοί ελέγχουν μια περιοχή στο Αιγαίο, όπου έχουν κρυμμένα, κάτω από τη γη, υπερσύγχρονα κανόνια. Μια ομάδα Άγγλων και Ελλήνων κομάντος, προσπαθούν να διεισδύσουν στο φρούριο, για να το καταστρέψουν.

Το πολυπόθητο γερμανικό οχυρό βρίσκεται στο ελληνικό νησί Ναβαρόνε.

Φυσικά, τέτοια νησί δεν υπάρχει, αλλά η Ρόδος ανταπεξήλθε άριστα στις ανάγκες του «ρόλου» της. Άλλωστε, μετά τη διανομή της ταινίας, ο τουρισμός στο νησί αυξήθηκε κατακόρυφα. Ο στρατός βοήθησε στην ολοκλήρωση της ταινίας με στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό βοηθώντας το σκηνικό να είναι ρεαλιστικό και το κόστος ελεγχόμενο. Ο Ωνάσης έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να γυριστούν ταινίες στη Ρόδο.

Tζέιμς Μποντ: Για τα μάτια σου μόνο (1981)

Στη δωδέκατη ταινία του, ο Πράκτορας 007, Ρότζερ Μουρ, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο της ανατίναξης ενός πλοίου, στα ανοιχτά της Κέρκυρας, το οποίο μετέφερε υψηλό τεχνολογικό υλικό, που αν έπεφτε στα χέρια των Σοβιετικών, οι συνέπειες, φυσικά, θα ήταν ολέθριες για τη Δύση. Η ταινία γυρίστηκε μεσούντος του ψυχρού πολέμου.

Διαβάστε ακόμα: Λεπτομέρειες που ποτέ δεν προσέξατε στις ταινίες Toy Story, Νέμο, Ρατατούης, οι Απίθανοι και πολλές ακόμη. Τα κρυφά μηνύματα για τους μυημένους

Ο Τζέιμς Μποντ γνωρίζει την πανέμορφη Μελίνα Χάβελοκ, (Καρόλ Μπουκέ) η οποία εμπλέκεται για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα της και γοητεύεται από τον απόλυτο πράκτορα, της Δύσης.
Ο Ρ. Μουρ και η Κ. Μπουκέ στην Κέρκυρα

Κατά τη διάρκεια της ταινίας, ο Τζέιμς Μποντ και η συμπρωταγωνίστριά του, εξερευνούν το νησί της Κέρκυρας και αρκετά από τα αξιοθέατά του, όπως την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, το βενετσιάνικο Παλαιό Φρούριο και το Παλάτι Αχίλλειον. Από τα γυρίσματα δεν έλειψαν και τα απρόβλεπτα, καθώς η ψιλή άμμος των παραλιών δυσκόλεψε την κίνηση τόσο των ανθρώπων, όσο και των μηχανημάτων, ειδικά όταν φυσούσε αέρας.

Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στην Κέρκυρα, ο Μποντ και η ομάδα του μεταφέρθηκαν στα Μετέωρα.

Mediterraneo (1991)

Το Μεντιτερανέο (Mediterraneo) είναι ιταλική κινηματογραφική ταινία του 1991, η οποία κατέκτησε το χρυσό αγαλματίδιο ως η καλύτερη ξενόγλωσση ταινία στην τελετή των Όσκαρ της ίδιας χρονιάς. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, ξεχωρίζει η συμμετοχή της ελληνίδας, Βάνα Μπάρμπα.

Η πλοκή εξελίσσεται κατά τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν μια ομάδα Ιταλών στρατιωτών βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα νησί του Αιγαίου, ξεχασμένοι απ’ τον πόλεμο και αλληλεπιδρούν με τους ντόπιους. Η κινηματογράφηση έγινε στο Καστελόριζο και η ταινία σημείωσε εισπρακτική επιτυχία. Το άγνωστο μέχρι τότε ακριτικό νησάκι, έγινε γνωστό διεθνώς.

Το μικρό ακριτικό νησί Καστελόριζο φιλοξένησε την Ιταλική παραγωγή »Mediterraneo» το 1991

Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι (2001)

Η διάσημη ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγου Κορέλι» έφερε το Χόλιγουντ στην Ελλάδα και ειδικότερα, στην Κεφαλονιά. Πρωταγωνιστούν οι Νίκολας Κέιτζ και Πενέλοπε Κρουζ. Πρόκειται για ρομαντικό δράμα που εκτυλίσσεται το 1942, κατά τη διάρκεια της ιταλικής κατοχής.

Στην ταινία, ο πρωταγωνιστής Νίκολας Κέιτζ ερωτεύεται την Πενέλοπε Κρουζ και την κατακτά παίζοντας μαντολίνο.

Οι περισσότερες σκηνές γυρίστηκαν στην παραλία Χοργοτά της Κεφαλονιάς, η οποία βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού και είναι ακόμα και σήμερα γνωστή και ως «η παραλία του Λοχαγού Κορέλι».

Πενέλοπε Κρουζ και Νίκολας Κέιτζ στην παραλία Χοργοτά της Κεφαλονιάς
Η ταινία είναι, κατά πάσα πιθανότητα, εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία αγάπης.
Ο Ιταλός τηλεγραφητής Βάλτερ Γκόρνο γνώρισε την Ελληνίδα μαθήτρια, Έλλη Φωκά και την κάλεσε να της μάθει να χορεύει τους ρυθμούς που έπαιζε με το ακορντεόν του. Παρά την εξόντωση των Ιταλών από τους Γερμανούς μετά τη συνθηκολόγηση της χώρας τους, κατάφεραν να μείνουν μαζί και το 1944 να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους.

Λάρα Κροφτ. Το λίκνο της ζωής (2003)

Η Σαντορίνη είναι το ιδανικό τοπίο για τουρισμό και θέαση. Το νησί φιλοξένησε μία από τις αποστολές της διάσημης Βρετανίδας αρχαιολόγου, την οποία ενσαρκώνει η Αντζελίνα Τζολί.

Τα γυρίσματα της Λάρα Κροφτ πραγματοποιήθηκαν στη Σαντορίνη

Σύμφωνα με το σενάριο, ένας σεισμός στη Σαντορίνη αποκάλυψε την ύπαρξη ενός αρχαίου ναού, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος έκρυψε ένα ολόγραμμα – μυστικό χάρτη, για το πού βρίσκεται κρυμμένο το κουτί της Πανδώρας.

Τα γυρίσματα έγιναν στην Οία και η Σαντορίνη που ήδη ήταν κορυφαίος τουριστικός προορισμός, έγινε μόδα σε όλο τον κόσμο.

Mamma Mia! (2008)

To επιτυχημένο κινηματογραφικό μιούζικαλ «Mamma Mia!» αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και διασημότερες χολιγουντιανές παραγωγές που φιλοξένησε η χώρα μας. Πρωταγωνιστούν οι Μεριλ Στριπ, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ και Αμάντα Σέυφριντ ενώ το μιούζικαλ είναι βασισμένο στα τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος ABBA.

Το διάσημο μιούζικαλ «Mamma Mia» γυρίστηκε στη Σκόπελο

Οι περισσότερες σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στη μαγευτική Σκόπελο. Αν και οι παραγωγοί είχαν στη λίστα τους 21 ελληνικά νησιά, τελικά τα κρυστάλλινα νερά και το καταπράσινο τοπίο του νησιού κέρδισαν στον άτυπο διαγωνισμό.

Πριν τα Μεσάνυχτα (2013)

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της ρομαντικής τριλογίας «Before» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, με την Ζιλί Ντελπί και τον Ίθαν Χοκ, γυρίστηκε και στην Ελλάδα.

Σκηνή από την ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα» που γυρίστηκε στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Τζέσι και η Σελίν, 18 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, αποτελούν πλέον ζευγάρι με παιδιά και αποφασίζουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο. Η ταινία γυρίστηκε σε διάφορα σημεία της Πελοποννήσου, με πανέμορφα καταπράσινα τοπία και έχει ως κεντρικό σκηνικό, το σπίτι όπου έμενε ο Άγγλος συγγραφέας Πάτρικ Λη Φέρμορ και η γυναίκα του, ως τον θάνατό του.

Αυτές δεν είναι παρά μερικές μόνο και ίσως οι πιο διάσημες από τις ταινίες που γυρίστηκαν στην Ελλάδα, που ήταν είχε εκπληκτικά τοπία, χαμηλό κόστος και έναν κινηματογραφικό ήλιο, που επιτρέπει να γίνουν καλύτερες λήψεις συγκριτικά με άλλες χώρες που τα σύννεφα και ο βροχές εμποδίζουν τα γυρίσματα.

 Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: «Utopia». H κοινωνία που οι πολίτες αστυνομεύονται μεταξύ τους με τα κινητά τηλέφωνα! Η ταινία του ελληνοαυστραλού σκηνοθέτη, Κώστα Νίκα, που σάρωσε τα βραβεία

 

The post Ταινίες του Χόλυγουντ που γυρίστηκαν στην Ελλάδα. Σοφία Λόρεν, Άντονι Κουίν, Αντζελίνα Τζολί και Ρότζερ Μουρ, σε ‘Υδρα, Ρόδο, Κέρκυρα, Σαντορίνη και Μετέωρα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Συνταγή για την απόλυτη τάρτα με πατάτες δεντρολίβανο και μασκαρπόνε

Next Article

Μεξικό-Covid-19: Περισσότερα από 2.600 κρούσματα σε 24 ώρες

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: