24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

The Bitcoin Family: Μια οικογένεια που έχει αποθηκεύσει bitcoin σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το 2017, ο Ντίντι Ταϊχούτου, μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά, ρευστοποίησαν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και αγόρασαν bitcoin, όταν αυτό κυμαινόταν γύρω στα 900 δολάρια.

Σήμερα, η πενταμελής ολλανδική οικογένεια, η οποία είναι γνωστή και ως «The Bitcoin Family» διαφυλάσσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της σε μυστικά θησαυροφυλάκια που βρίσκονται σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους.

«Έχω κρύψει πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων σε διάφορες χώρες, ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να πετάξω πολύ μακριά αν χρειαστεί να έχω πρόσβαση σε ένα από αυτά», εξηγεί ο Ταϊχούτου.

Πράγματι, έχει δύο κρυψώνες στην Ευρώπη, άλλες δύο στην Ασία, μία στη Νότια Αμερική και μία έκτη στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με το CNBC, οι «κρυψώνες» των κρυπτονομισμάτων βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες: ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, σπίτια φίλων και προσωπικοί χώροι αποθήκευσης.

«Προτιμώ να ζω σε έναν αποκεντρωμένο κόσμο όπου έχω την ευθύνη να προστατεύσω το κεφάλαιό μου», δήλωσε ο Ταϊχούτου σε συνέντευξή του στο CNBC.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων. Τα διαδικτυακά ανταλλακτήρια, όπως το Coinbase και το PayPal, φυλάσσουν tokens για τους χρήστες, ενώ εκείνοι που είναι πιο μυημένοι στην τεχνολογία, μπορούν να επιλέξουν να προσπεράσουν τον μεσάζοντα και να κρατήσουν τα κρυπτομετρητά τους σε προσωπικά πορτοφόλια.

Συσκευές μεγέθους όσο ένα στικάκι, όπως το Trezor ή το Ledger, προσφέρουν έναν τρόπο για την ασφάλεια των κρυπτονομισμάτων. Η Square επίσης αναπτύσσει ένα πορτοφόλι και μια υπηρεσία για να κάνει την φύλαξη bitcoin πιο διαδεδομένη.

Οι άνθρωποι που θέλουν να αποθηκεύσουν τα κρυπτονομίσματά τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν «ζεστά», ή «κρύα» πορτοφόλια ή ένα συνδυασμό των δύο. Το «ζεστό» πορτοφόλι είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του σχετικά εύκολη πρόσβαση στα νομίσματά τους. Το αντάλλαγμα για την ευκολία, είναι η πιθανή έκθεση σε κυβερνοεγκληματίες.

«Η ψυχρή αποθήκευση αναφέρεται συχνά σε κρυπτονομίσματα που έχουν μετακινηθεί σε πορτοφόλια των οποίων τα ιδιωτικά κλειδιά – οι κωδικοί πρόσβασης δηλαδή, που επιτρέπουν τη μετακίνηση των κρυπτονομισμάτων από το πορτοφόλι – δεν αποθηκεύονται σε υπολογιστές οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ώστε οι χάκερ να μην μπορούν να παραβιάσουν τον υπολογιστή και να κλέψουν τα ιδιωτικά κλειδιά», εξηγεί ο Φίλιπ  Γκράντγουελ, επικεφαλής οικονομολόγος της Chainalysis, μιας εταιρείας δεδομένων blockchain.

Ο Γκράντγουελ λέει ότι τα ανταλλακτήρια χρησιμοποιούν συχνά ψυχρά πορτοφόλια για να διασφαλίσουν τα κρυπτονομίσματα που έχουν καταθέσει οι πελάτες τους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Chainalysis, 11,8 εκατομμύρια bitcoin βρίσκονται στα χέρια μακροπρόθεσμων επενδυτών, 3,7 εκατομμύρια έχουν χαθεί, άλλα 3,2 εκατομμύρια κυκλοφορούν μεταξύ των εμπόρων και τα υπόλοιπα 2,4 εκατομμύρια δεν έχουν ακόμη εξορυχθεί.

«Μπορούμε να μαντέψουμε ποια πορτοφόλια είναι ψυχροί αποθηκευτικοί χώροι – καθώς έχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές, όπως η λήψη μεγάλων ποσών κρυπτογράφησης από μία μόνο πηγή και η μη αποστολή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να αδειάσουν όλα μαζί», λέει ο Γκράντγουελ.

Στην περίπτωση της οικογένειας Ταϊχούτου, το 26% των αποθεμάτων είναι αποθηκευμένο σε «ζεστά» πορτοφόλια. Ο Ντίντι χρησιμοποιεί αυτά τα κρυπτονομίσματα για τις ημερήσιες συναλλαγές του και τα δυνητικά επισφαλή στοιχήματα, όπως όταν πούλησε το dogecoin του με κέρδος και στη συνέχεια το ξαναγόρασε όταν η τιμή του είχε πέσει.

Το υπόλοιπο 74% του συνολικού χαρτοφυλακίου κρυπτονομισμάτων του Ταϊχούτου βρίσκεται σε ψυχρά πορτοφόλια, τα οποία είναι διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνουν bitcoin, ethereum και μερικά litecoin.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, το Bitcoin, το ethereum και το litecoin βρίσκονται σε ανοδική πορεία: 57%, 83% και 61%, αντίστοιχα.

Η μετακίνηση του bitcoin σε ψυχρή αποθήκευση δεν είναι μια νέα ιδέα, ωστόσο απαιτεί περισσότερη συντήρηση.

«Η ψυχρή αποθήκευση απαιτεί πολύ περισσότερη αδειοδότηση για να έχει κανείς πρόσβαση σε αυτήν, είτε είναι σε ένα τραπεζικό θησαυροφυλάκιο είτε είναι θαμμένη στα βουνά των Άνδεων», δήλωσε ο Βαν Φού, μηχανικός λογισμικού στην πλατφόρμα για το εμπόριο, τη διαχείριση και το διακανονισμό κρυπτονομισμάτων, Floating Point Group.

Για αυτό τον λόγο, ο Ταϊχούτου προσπαθεί να τοποθετήσει ένα ψυχρό πορτοφόλι σε κάθε ήπειρο, ώστε να έχει ευκολότερη πρόσβαση στα αποθέματά του.

Στις ελβετικές Άλπεις, βρίσκεται κρυμμένο ένα θησαυροφυλάκιο, το οποίο είναι αποκομμένο από το διαδίκτυο και φυλάσσεται από μια ομάδα ασφαλείας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ψηφιακής τράπεζας Xapo, «παρακολουθείται από τον ουρανό μέσω δορυφόρου». Το πολύτιμο εμπόρευμα που φυλάσσεται ΕΚΕΊ, είναι το bitcoin.

Η Coinbase, η οποία το 2019 αγόρασε την Xapo, είναι μια εταιρεία που αποθηκεύει το 98% των κεφαλαίων των πελατών εκτός σύνδεσης, προκειμένου να παρέχει «ένα σημαντικό μέτρο ασφαλείας έναντι κλοπής ή απώλειας».

Ενώ κεντρικά θησαυροφυλάκια όπως αυτά προσφέρουν ορισμένες προστασίες ασφαλείας, ο Ταϊχούτου δήλωσε ότι του φαίνεται υπερβολικά συγκεντρωτικό. Για αυτό άλλωστε και δεν χρησιμοποιεί τράπεζες ή ταχυδρομεία. «Το βρίσκω πολύ επικίνδυνο», δήλωσε. «Τι θα συμβεί όταν μια από αυτές τις εταιρείες χρεοκοπήσει; Πού θα είναι τα bitcoins μου; Θα έχω πρόσβαση; Βάζετε και πάλι την εμπιστοσύνη του κεφαλαίου σας στα χέρια ενός συγκεντρωτικού οργανισμού».

Αλλά ο Ταϊχούτου δήλωσε ότι ορισμένες κεντρικές εταιρείες ψυχρής αποθήκευσης προσφέρουν ένα σημαντικό προνόμιο.

«Έχουν ωραίες ρυθμίσεις για τις κληρονομιές», είπε. «Όταν πεθάνετε, αυτές οι εταιρείες το χειρίζονται και αυτό, και πραγματικά πιστεύω ότι κάνουν εξαιρετική δουλειά».

Ο Φού δήλωσε ότι ο Ασφαλής υπολογισμός πολλαπλών μερών, ή MPC, αποδεικνύεται επίσης καθοριστικός στο χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Σύμφωνα με αυτή την τεχνική, για να πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή, θα πρέπει να δώσουν πολλαπλά μέρη τη συγκατάθεσή τους.

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται ο κίνδυνος αποθήκευσης ιδιωτικών κλειδιών και διαπιστευτηρίων πιστοποίησης σε ένα μόνο μέρος. Αντ’ αυτού, η MPC χωρίζει το ιδιωτικό κλειδί σε μερίδια, το κρυπτογραφεί και στη συνέχεια το μοιράζει σε πολλαπλά μέρη, σύμφωνα με την Fireblocks, έναν πάροχο υποδομών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

«Νομίζω ότι σιγά σιγά όλοι θα χρησιμοποιούν το MPC», δήλωσε ο Φού.

ΠΗΓΗ: CNBC

 

 

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Η Tesla ετοιμάζει ανθρωποειδές ρομπότ! Το εντυπωσιακό βίντεο κάλεσμα με το «Tesla Bot»

Next Article

Tesla Bot: Ο Elon Musk αναπτύσσει ανθρωποειδές ρομπότ με AI

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: