24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

stoiximan

Τις εγκαταστάσεις της Pfizer, το ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΤΑ και το τεχνολογικό μουσείο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Χρ. Δήμας

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

«Η Ελλάδα διαθέτει σπουδαίο ερευνητικό και επιστημονικό ταλέντο που έχει την ικανότητα να προσελκύει το ενδιαφέρον από εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας προκειμένου να επενδύσουν στην πατρίδα μας». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, όπου τον υποδέχτηκε ο επικεφαλής του Κέντρου, Nico Gariboldi και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Αντώνης Φουστέρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Δήμας ξεναγήθηκε στους χώρους όπου αναπτύσσονται καινοτόμες ψηφιακές και σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις, με επιστημονική προσέγγιση, που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών. Η εταιρεία απασχολεί ήδη πάνω από 200 εργαζόμενους και συμβάλλει καθοριστικά στο να εργαστούν οι Έλληνες επιστήμονες στην πατρίδα τους, σε ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον. Σύντομα αναμένεται να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις, πράγμα που σημαίνει πως θα παραχθούν επιπλέον νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Όπως υπενθυμίζεται, η επένδυση της Pfizer δημιουργεί μια σταθερή βάση πάνω στην οποία οικοδομείται και αναδύεται ένα οικοσύστημα καινοτομίας συνολικά για την Βόρεια Ελλάδα και εξελίσσει την Θεσσαλονίκη σε κόμβο καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο υφυπουργός επισκέφτηκε και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Το ΕΚΕΤΑ έχει να επιδείξει σημαντικά επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα σε ερευνητικές περιοχές με μεγάλο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και την κοινωνία όπως: ενέργεια, περιβάλλον, νέα λειτουργικά υλικά, βιομηχανικές διεργασίες, πληροφορική, τηλεματική, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, αγροβιοτεχνολογία, επιστήμες υγείας, μηχανοτρονική, αγροτεχνολογία καθώς επίσης και σε διάφορες διαθεματικές επιστημονικές και τεχνολογικές περιοχές που προκύπτουν από τα παραπάνω. Σήμερα εργάζονται εκεί περισσότερα από 1.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους επιστήμονες.

Το ΕΚΕΤΑ έχει λάβει πολλά βραβεία και σημαντικές διακρίσεις όπως το European Descartes Prize, European Research Council (ERC) Advanced Grant, Microsoft International Contest Prize, the Trading Agents Competition Award και πολλά άλλα ενώ κατατάσσεται στα 20 πρώτα Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Κέντρα με βάση την υψηλή συμμετοχή του στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του HORIZON 2020.

Τέλος, ο κ. Δήμας, επισκέφτηκε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Ένα πολιτιστικό, επιμορφωτικό, κοινωφελές ίδρυμα που προσφέρει στη μαθητική κοινότητα, αλλά και το ευρύ κοινό κατάλληλο περιβάλλον για τη γνωριμία και την κατανόηση των θετικών επιστημών και την ενημέρωσή του για τις εξελίξεις της τεχνολογίας.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο υφυπουργός δήλωσε: «Επισκέφτηκα σήμερα στη Θεσσαλονίκη τις εγκαταστάσεις της Pfizer, το ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΤΑ και το τεχνολογικό μουσείο ΝΟΗΣΙΣ. Εκεί συναντάμε την Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε, την Ελλάδα της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της άρτιας επιστημονικής έρευνας και της δημιουργικότητας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Έρευνα: Επικίνδυνα 78 αντηλιακά – Περιέχουν καρκινογόνο ουσία

Next Article

Σουηδία: Μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ “παρέλυσε” έπειτα από κυβερνοεπίθεση

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: