24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Το εκλεκτικό άγγιγμα του σχεδιαστικού ζευγαριού της Masquespacio

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Αναγνωρίζονται ως οι ανατέλλοντες αστέρες στον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης από τα περιοδικά Elle Decoration και  Architectural Digest της Ισπανίας. Στην πραγματικότητα, οι σχεδιαστές της Masquespacio είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από την νέα κολεξιόν επίπλων της Essential Home, που λανσάρεται μέσα στον επόμενο μήνα. Ας μιλήσουμε για αυτή την όντως συναρπαστική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Courtesy of Masquespacio

Ο Christophe και η Ana, το ταλαντούχο δημιουργικό ζευγάρι της πορτογαλικής Masquespacio, μας ξεναγεί στη δουλειά του. Οι δυο νέοι αποκαλύπτουν μικρά, πολύτιμα μυστικά για την έμπνευσή τους, αλλά και για την επερχόμενη κολεξιόν. Άλλωστε η φίρμα τους είναι πλέον διάσημη και έμπειρη και περιλαμβάνει στο πλούσιο πορτφόλιό της εξαιρετικά σχεδιαστικά πρότζεκτς.

“Η αρχή της δημιουργικότητάς μας, εντοπίζεται πάντοτε στην βαθιά γνωριμία με τον πελάτη και ιδιαίτερα με τις επιμέρους ανάγκες του, μιας και αυτές καθορίζουν καταλυτικά το πώς θα δουλέψουμε πάνω στο θέμα. Πολύ απλά, είναι άλλο να αναζητάς ένα εμπορικό στίγμα για μια εταιρεία που ασχολείται με hamburgers και, τελείως διαφορετικό να επικεντρώνεσαι στην μοναδικότητα των υπηρεσιών ενός σύγχρονου ξενοδοχείου boutique! Αμέσως μετά, υλοποιούμε τις σκέψεις μας σε 3D, αντλώντας ιδέες από τον κινηματογράφο, την τέχνη, την μόδα και την τρέχουσα σχεδιαστική κουλτούρα, μεταξύ πολλών άλλων πηγών, όπως είναι- ας πούμε- τα ταξίδια σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Οι πελάτες, για εμάς, αποτελούν ένα απολύτως κομβικό σημείο όσον αφορά την πεμπτουσία της δημιουργία, αφού αυτούς πρέπει να ικανοποιήσουμε. Εδώ, μάλιστα, δεν χωρούν ωράρια εργασίας: Φτιάχνουμε και ξαναφτιάχνουμε σχέδια 3D, μέχρι τελικά να νιώσουμε όλοι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα.

Για εμάς η καλή και ανοιχτή επικοινωνία με τους πελάτες είναι, χωρίς αμφιβολία, το Α και Ω της σωστής δουλειάς και του επιθυμητού αποτελέσματος. Όταν δεχόμαστε μια πρόσκληση συνεργασίας, πρώτα εξετάζουμε αν έχουμε ικανοποιητική “επαφή” με τον πελάτη μας και εάν κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σε ό,τι αφορά το πρότζεκτ που έχει στο μυαλό του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ήταν αδύνατο να φτιάξουμε κάτι πραγματικά μοναδικό για αυτόν”, δηλώνουν οι δημιουργοί.

Courtesy of Masquespacio

Πριν από κάθε νέα κολεξιόν της φίρμας Masquespacio, ο κόσμος της εσωτερικής διακόσμησης ‘κρατάει την ανάσα του’ θα λέγαμε, εν αναμονή των όμορφων και καλοδουλεμένων επίπλων και διακοσμητικών στοιχείων που κατά κανόνα αυτή λανσάρει στην αγορά. Έντονο και σαφώς διακριτό είναι το στοιχείο του εκλεκτισμού που φωλιάζει στο μυαλό του δημιουργικού duo και που ποτέ δεν λείπει από τα έργα του!

“Τα δημιουργήματά μας “μιλούν” για τον κόσμο μας μέσα από πολλά χρώματα και διαφορετικά υλικά, πλημμυρίζουν από συναίσθημα και είναι καινοτόμα, ενώ παράλληλα απευθύνονται με μοναδικό τρόπο σε κάθε έναν ξεχωριστό πελάτη”, τονίζουν με έμφαση οι δύο καλλιτέχνες.

Courtesy of Masquespacio

Για τους ειδικούς του χώρου, η εταιρεία Essential Home είναι σίγουρα μια φίρμα που κρύβει ποιότητα, πρωτοπορία και έμπνευση. Ακόμη, ξεφεύγει συνειδητά από το κάπως ουδέτερο ύφος που διαχρονικά υιοθετεί η Σκανδιναβική σχεδιαστική σχολή και αντιθέτως στοχεύει στο συναίσθημα, μέσα από μοναδικές φόρμες επίπλων που συνάμα προσθέτουν υπέροχη αισθητική στο χώρο που θα τα φιλοξενήσουν.

“Μας είχε τραβήξει την προσοχή η εταιρεία Essential Home, εδώ και λίγα χρόνια”, συνεχίζουν ο Christophe και η Ana: “Η αισθητική, οι εκπληκτικές λεπτομέρειες των επίπλων τους, το συναίσθημα που εγκλωβίζουν μέσα σε αυτά. Όταν λοιπόν μας πλησίασαν για να σχεδιάσουμε για αυτούς μερικά αντικείμενα, νιώσαμε χαρά, όπως και την απαραίτητη οικειότητα, ώστε να παράξουμε μια ευρεία γκάμα από προϊόντα όπως τραπέζια και καρέκλες, σκαμπό και άλλα, ακόμη δε και κάποια φωτιστικά, με διαφορετικό concept και αισθητική”.

Courtesy of Masquespacio

Το τελικό αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των δυο λαμπρών φιρμών του μαγευτικού χώρου της εσωτερικής διακόσμησης, μπορεί να χαρακτηριστεί με δυο λόγια, ως μια κολεξιόν που αντλεί έμπνευση από διάφορους διάσημους ηθοποιούς- άντρες και γυναίκες- από το παρόν και το παρελθόν. Εκλεκτές, εκλεκτικές και ποικίλες δημιουργίες που μπορούν να σταθούν μαζί και χωριστά και που ανακαλούν ατμόσφαιρες από την ρομαντική ταινία  An affair to remember, από την εποχή της Ζα Ζα Γκαμπόρ, από τον κόσμου του Burlesque, μέχρι και από την ταινία “Οι Αγγελοι του Τσάρλι”!

Από τη Μαρία Αρβανιτοπούλου

 

The post Το εκλεκτικό άγγιγμα του σχεδιαστικού ζευγαριού της Masquespacio appeared first on Instyle GR.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Βίκυ Καγιά: «Στο παρελθόν έπαιζαν παιχνίδια στην πλάτη μου» (Video)

Next Article

Ο Νίκος Μπάρκουλης μιλά για το bullying που δέχτηκε: «Μου έλεγαν ότι ο πατέρας μου είναι γέρος»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: