24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Το γλυκολικό οξύ είναι από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά για αναζωογόνηση της επιδερμίδας

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το γλυκολικό οξύ έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά στα προϊόντα skincare. Η εποχή που το peeling με γλυκολικό οξύ βρίσκονταν μόνο στα γραφεία των δερματολόγων αφορά το παρεθόν, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες skincare έχουν εντάξει το συστατικό αυτό στα προϊόντα τους. Επειδή όμως έχουν ακουστεί πολλά για τα οφέλη αυτού του οξέος και το πως κάνει την επιδερμίδα να λάμπει, σας έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι ειδικοί και πρέπει να γνωρίζετε προτού του δώσετε μια θέση στη ρουτίνα περιποίησης σας.

Τι είναι ακριβώς το γλυκολικό οξύ;

Το γλυκολικό οξύ είναι ένα χημικό απολεπιστικό συστατικό, που προέρχεται από τα ζαχαροκάλαμα. Συγκριτικά με τα υπόλοιπα οξέα, έχει την πιο απλή σύσταση και για αυτό είναι και το πιο ισχυρό και δραστικό στη περιποίηση της επιδερμίδας.

Το γλυκολικό οξύ βοηθά σημαντικά στην ανανέωση της επιδερμίδας. Έχει την ικανότητα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα φέρνοντας στο προσκήνιο την πιο λαμπερή και υπέροχη όψη.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το ρυθμό της κυτταρικής ανανέωσης, βελτιώνει την όψη των λεπτών γραμμών, την υφή, αλλά και τον τόνο της επιδερμίδας. Επίσης, υπέροχο είναι ότι βοηθάει τα προϊόντα που εφαρμόζονται μετά από αυτό να δράσουν καλύτερα. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το γλυκολικό οξύ ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας και προτείνουν να προστεθεί σε κάθε ρουτίνα περιποίησης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι είναι το ιδανικό ταίρι για τις λιπαρές και με τάσεις ακμής επιδερμίδες. Σε περίπτωση που η επιδερμίδα σας είναι ξηρή ή ευαίσθητη, πρέπει να είστε μόνο λίγο πιο προσεκτικές στη χρήση του, όπως κι εσείς που έχετε ροδόχρους ακμή ή έκζεμα.

Άλλωστε, υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που περιέχουν συνδυασμούς γλυκολικού οξέος με άλλα συστατικά για να προσφέρουν ενυδάτωση, όπως η γλυκερίνη και τα τριγλυκερίδια. Ακόμη, μην ξεχνάτε ότι ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας μπορείτε να βρείτε προϊόντα με διαφορετική περιεκτικότητα σε γλυκολικό οξύ, καθώς κυκλοφορεί σε ποσοστά 5-20%. Όσες έχετε επιδερμίδα με τάση ακμής ή ταλαιπωρημένη από τον ήλιο, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα προϊόν με μεγαλύτερη περιεκτικότητα γλυκολικού οξέος. Μην ξεχνάτε όμως πάντα να διαβάζετε τις οδηγίες για τη συχνότητα χρήσης του. Μερικά προϊόντα που το περιέχουν χρειάζονται καθημερινή εφαρμογή, ενώ κάποια άλλα αρκούνται στο μια φορά την εβδομάδα.

Οι πιο ευαίσθητες επιδερμίδες δεν χρειάζονται προϊόντα με περιεκτικότητα γλυκολικού οξέος παραπάνω από 10%.

Ποια προϊόντα θα ήταν καλό να αποφύγετε όταν χρησιμοποιείτε γλυκολικό οξύ;

Το γλυκολικό οξύ τείνει να μην κάνει τον καλύτερο συνδυασμό με τη βιταμίνη Α, όπως η ρετινόλη και τα ρετινοειδή. Ο λόγος είναι ότι τόσο τα ρετινοειδή, όσο και το γλυκολικό οξύ, επιταχύνουν την ανάπλαση των κυττάρων, οπότε ο συνδυασμός τους ίσως προκαλέσει ερεθισμούς και ξηρότητα. Το ίδιο συμβαίνει και με τη χρήση άλλων απολεπιστικών, όπως τα scrub. 

 

The post Το γλυκολικό οξύ είναι από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά για αναζωογόνηση της επιδερμίδας appeared first on Instyle GR.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στην ΕΡΤ

Next Article

Parisian chic: Τα items που έχει κάθε Γαλλίδα στο σπίτι της

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: