
Η εναλλακτική λύση αν έχετε βαρεθεί να τρώτε αυγά καθημερινά για πάρετε πρωτεΐνη.
Τα αυγά αποτελούν μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, όπως συνιστούν και οι διατροφολόγοι, ωστόσο δεν είναι η μόνη τροφή από την οποία μπορούμε να την πάρουμε.
Αν ανήκετε στην κατηγορία όσων λατρεύουν τα αυγά αλλά έχετε βαρεθεί να τα τρώτε καθημερινά στο πρωινό σας και ψάχνετε για εναλλακτική λύση, χωρίς να θυσιάσετε τη θρεπτική αξία, ή αν θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης, υπάρχουν λαχανικά που είναι ιδανικά για εσάς.
Κάποια λαχανικά μπορούν να ξεπεράσουν τα αυγά όσον αφορά την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ανά μερίδα. Όταν ενσωματώνονται στη διατροφή, μια ποικιλία λαχανικών πλούσιων σε πρωτεΐνη μπορεί να συμβάλει στην καθημερινή κατανάλωση πρωτεΐνης, ενώ προσφέρουν επιπλέον βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Είτε είστε χορτοφάγος, vegan, τα λαχανικά μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας για αποτελεσματικότερη πρόσληψη πρωτεΐνης.
Για παράδειγμα, το σπανάκι είναι μια πηγή θρεπτικών συστατικών και εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο σπανάκι περιέχει περίπου 5,4 γραμμάρια πρωτεΐνης, αλλά όταν μετράται ανά 100 γραμμάρια, περιέχει περίπου 2,9 γραμμάρια πρωτεΐνης. Ωστόσο, δεδομένου ότι το σπανάκι συρρικνώνεται σημαντικά κατά το μαγείρεμα, μπορείτε να καταναλώσετε εύκολα πολλές μερίδες, κάνοντάς το μια αποδοτική πηγή πρωτεΐνης.
Πέρα από την πρωτεΐνη, το σπανάκι είναι γεμάτο σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες Α, C και Κ. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά υποστηρίζουν την υγεία των οστών, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την καλή υγεία γενικότερα.
Άλλα λαχανικά, πλούσια σε πρωτεΐνη, είναι η μορίνγκα, το μπρόκολο, τα μανιτάρια και ο αρακάς.