24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Το Netflix φτιάχνει το δικό του Hollywood

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Το Netflix φτιάχνει το δικό του Hollywood

Το Netflix που τα τελευταία χρόνια έχει μπει πολύ δυναμικά στη ζωή μας, ετοιμάζει να φτιάξει το δικό του «Χόλυγουντ», και μάλιστα σε πρώην στρατιωτική βάση με έκταση 117 στρεμμάτων.

Σε κέντρο παραγωγής ταινιών και σειρών θέλει να μετατρέψει το Netflix μια πρώην στρατιωτική βάση των αμερικανικών δυνάμεων στο Νιου Τζέρσεϊ.

Το Φορτ Μονμάουθ, έκτασης 117 στρεμμάτων, θα αποτελέσει σύμφωνα με την εταιρία μια «υπερσύγχρονη εγκατάσταση παραγωγής ταινιών», περιλαμβάνοντας στούντιο, κτίρια για την επεξεργασία μετά την παραγωγή και περιοχές κινηματογράφησης.

Η Netflix έχει εκφράσει ήδη την πρόθεσή της να πλειοδοτήσει για την απόκτηση της έκτασης, αν και δεν αποκαλύφθηκε σε ποιο χρηματικό όριο μπορεί να φτάσει για μία έκταση με κτίρια που η ηλικία τους αγγίζει σχεδόν τον έναν αιώνα.

Ειδικοί αναλυτές σημειώνουν πως η αρμόδια αρχή μίσθωσης της στρατιωτικής βάσης πλήρωνε 54 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αργότερα, επενδυτές είχαν προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια για 36 στρέμματα.

Υπενθυμίζεται πως το Φορτ Μονμάουθ αποδεσμεύτηκε από την αμερικανική κυβέρνηση το 2011. Η πρόταση της Netflix έχει ένα μεγάλο σύμμαχο, της C 117 τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ τον Φιλ Μέρφι, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό περιβάλλον για να καλωσορίζει κινηματογραφικές και για τηλεοπτικές παραγωγές στην πολιτεία.

Ελαφρύνσεις

Ο ίδιος έχει ανοίξει τον δρόμο για εταιρίες όπως το Netflix να ενδιαφερθούν για την εγκατάσταση στούντιο στην πολιτεία, με αντάλλαγμα φορολογικές ελαφρύνσεις.

Το Netflix από την πλευρά του έχει εκφράσει την πρόθεσή του να εκσυγχρονίσει τόσο τα στούντιο που χρησιμοποιεί όσο και τη διαδικασία επεξεργασίας μετά τα γυρίσματα.

Το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής του Netflix είναι αυτή τη στιγμή τα ABQ Studios, στο Νέο Μεξικό, όπου προσφέρουν ετησίως πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας. Αν η εταιρία αποκτήσει μέρος της στρατιωτικής βάσης, τότε θα πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εγκατάστασή της.

Το Νιου Τζέρσεϊ έχει μια μακρά σχέση με το Χόλιγουντ. Ο Τόμας Εντισον δημιούργησε το πρώτο κινηματογραφικό στούντιο στις ΗΠΑ στο Ουεστ Οραντζ το 1893.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 2010, ο πρώην κυβερνήτης Κρις όπως ο Κρίστι υιοθέτησε σκληρή στάση όσον αφορά τις φοροελαφρύνσεις σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Τα τελευταία χρόνια οι πτώσεις παραγωγής ταινιών στην πολιτεία άρχισε να αυξάνεται, εν μέρει για να καλύψει τις ανάγκες περιεχομένου των ταχέως αναπτυσσόμενων υπηρεσιών μετάδοσης τηλεοπτικού/κινηματογραφικού περιεχομένου. Μόνο το Netflix έχει γυρίσει τουλάχιστον 30 ταινίες του στο Νιου Τζέρσεϊ.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Τάσος Ξιαρχό: Τα λάθη είναι για να τα διορθώνουμε – Δεν το έσκασα

Next Article

Β. Ελλάδα: Αυξάνονται επικίνδυνα οι εισαγωγές στις ΜΕΘ των νοσοκομείων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: