24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

stoiximan

Tο Πάσχα της επιδημικής κρίσης και της επικαιρότητας του πολέμου

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών και η οικογενειακή θαλπωρή με την οποία συνειρμικά συνδέονται η Εβδομάδα των Παθών και το Πάσχα, στρέφουν τη σκέψη στους συνανθρώπους μας που βιώνουν μια ιδιότυπη κοινωνική απομόνωση, στην οποία τους οδηγούν οι δυσχερείς περιστάσεις της ζωής, οι οποίες επιδεινώνονται συνεπεία της επιδημικής κρίσης και της επικαιρότητας του πολέμου.

Τα πρόσωπα αυτά ως επί το πλείστο είναι ηλικιωμένοι που έχουν βρεθεί και ζουν μακριά από τις οικογένειές τους, είναι χρονίως πάσχοντες συνάνθρωποί μας που η κατάστασή τους δεν επιδέχεται νοσηλεία, είναι σε κάθε περίπτωση μοναχικά άτομα που το καθένα απ’ αυτά έχει τη δική του πονεμένη ιστορία και υφίσταται τις συνέπειες της γενικότερης κρίσης, των κακών προσωπικών επιλογών του ή των ατυχιών που επιφυλάσσει ο βίος. Τα άτομα αυτά επιβιώνουν συνήθως δύσκολα με περισσότερες ή λιγότερες στερήσεις ανάλογα με το εισόδημά τους που μπορεί να καλύπτει στοιχειωδώς τις ανάγκες τους σε είδη βασικής επιβίωσης. Ο λόγος δεν γίνεται γι’ αυτούς που έχουν βρει καταφύγιο και θαλπωρή σε κάποια ιδρύματα όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας, ούτε όσους βρίσκονται υπό τη συνεχή προστασία των διαφόρων φιλανθρωπικών οργανώσεων, ούτε εκείνους που η πολιτεία με τα

διάφορα νομικά της πρόσωπα και προγράμματα εξακολουθεί στοιχειωδώς να υποστηρίζει.

Ούτως ή άλλως όλοι αυτοί τις μέρες αυτές τυχαίνουν ιδιαίτερης στοργής με τις επισκέψεις, τα δώρα, και την κάθε είδους θεσμοθετημένη συμπαράσταση.

Ο λόγος γίνεται για τον μοναχικό συμπολίτη που αμίλητος διαβαίνει με τη θλίψη και την πικρία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Αυτός μπορεί να είναι ένας συνάνθρωπός μας που έχασε το σύντροφό του, που είναι άκληρος, που ίσως έχει εγκαταλειφθεί από τους οικείους του, που πιθανώς έχει υποστεί οικονομικές ζημίες και έχει αποστερηθεί της περιουσίας του, που έχει βρεθεί μακριά από τον τόπο του, που είναι άνεργος, που είναι χρονίως πάσχων, που είναι άπορος.

Τα πρόσωπα αυτά διατηρούν την αξιοπρέπειά τους παρά την δυσχερή κατάστασή που έχουν βρεθεί και σηκώνουν μόνα τους τον σταυρό της κοινωνικής τους απομόνωσης.

Έτσι μέσα στην γενικότερη κατήφεια που επιφέρουν η επιδημική κρίση και η επικαιρότητα του πολέμου, τα μοναχικά αυτά άτομα περνούν απαρατήρητα και αποστερούνται το σημαντικότερο δώρο που μπορεί κάποιος να προσφέρει τις μέρες αυτές, την απλή ανθρώπινη επαφή και τον παρήγορο λόγο.

Αυτά τα πολύτιμα δώρα δεν κοστίζουν τίποτα σε αυτόν που τα προσφέρει ενώ σε αυτόν που τα δέχεται αποτελούν ανεκτίμητο θησαυρό.

Ο καθένας αν πραγματικά κοιτάξει με ενδιαφέρον στον εγγύς περίγυρο θα αναγνωρίσει αυτούς τους συνανθρώπους μας. Δεν θα τους επισκεφθούν τις μέρες αυτές εκπρόσωποι των Αρχών και των Φορέων για να τους προσφέρουν δώρα και ευχές.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν πρόκειται να ασχοληθούν με αυτούς.

Ούτε και οι ίδιοι θα επιδιώξουν να προβάλλουν τη μοναχικότητά τους. Η Ανάσταση όμως έρχεται για όλους. Και αυτοί που σηκώνουν τον δικό τους σταυρό, δικαιούνται μερίδιο από τη θαλπωρή των ημερών. Δικαιούνται τον παρήγορο λόγο, την έκφραση φιλικών αισθημάτων και την ανθρώπινη ζεστασιά, που μπορεί να τα προσφέρει ανέξοδα ο καθένας.

Συντάκτης: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ

Έτσι το Πάσχα που είναι η κατ’ εξοχή γιορτή της Αγάπης, θα είναι πιο ανθρώπινο και πιο χαρούμενο για όλους, καθώς θα ξεφύγει από την απαισιόδοξη καθημερινότητα της επιδημικής κρίσης και της επικαιρότητας του πολέμου.

The post Tο Πάσχα της επιδημικής κρίσης και της επικαιρότητας του πολέμου appeared first on DocMed – Ιατρικά Νέα.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Δύο φυσικές λύσεις για την αμυγδαλίτιδα (video)

Next Article

Ηλίας Μόσιαλος: Νεότερα δεδομένα και πιθανά αίτια για την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: