Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία τεχνητής νοημοσύνης με στόχο την καλύτερη επιμέλεια και διαχείριση των δεδομένων, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού National Defense.
Η Πρωτοβουλία Επιτάχυνσης της Τεχνητής Νοημοσύνης και Δεδομένων του Υπουργείου Άμυνας (ADA) όπως ονομάζεται, αποσκοπεί στην ταχεία ανάπτυξη των δεδομένων και των εννοιών που εξαρτώνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη, όπως η κοινή διοίκηση και ο έλεγχος όλων των τομέων, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Καθλίν Χικς.
«Τα δεδομένα επιτρέπουν την ανάπτυξη αλγοριθμικών μοντέλων και με τα κατάλληλα δεδομένα θα είμαστε σε θέση να πάρουμε έννοιες και ιδέες και να τις κάνουμε πραγματικότητα», είπε η Χικς. Θα διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα του Υπουργείου Άμυνας θα είναι ορατά, προσβάσιμα, κατανοητά, συνδεδεμένα, αξιόπιστα, διαλειτουργικά και ασφαλή, πρόσθεσε η υπουργός.
«Δημιουργούμε ομάδες επιχειρησιακών δεδομένων που θα αποσταλούν και στις 11 μάχιμες διοικήσεις. Αυτές οι ομάδες θα εργαστούν γρήγορα για την καταγραφή, τη διαχείριση και την αυτοματοποίηση ροών δεδομένων που ενημερώνουν τη λήψη αποφάσεων», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου. Οι ομάδες τεχνικών εμπειρογνωμόνων θα βοηθήσουν στην αυτοματοποίηση και τον εξορθολογισμό των ροών εργασίας κατά την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις υποδομές των συγκεκριμένων διοικήσεων. «Αυτές οι ομάδες θα φέρουν ταλέντο και τεχνολογία υψηλού επιπέδου, δημιουργώντας πραγματικές δυνατότητες που θα μπορούν να αξιολογηθούν σε πραγματικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα», είπε η Χικς.
«Μέσα από διαδοχικά πειράματα, επιδιώκουμε να κατανοήσουμε τα εμπόδια και τις προκλήσεις που μας εμποδίζουν να κλιμακώσουμε γρήγορα την τεχνητή νοημοσύνη σε όλο το υπουργείο και τις άλλες υπηρεσίες», αναφέρει η έκθεση του υπουργείου.
Με την Κίνα και άλλους δυνητικούς αντιπάλους των ΗΠΑ να επενδύουν σημαντικά σε παρόμοια συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και με αυξημένη συχνότητα παραβίασης υποδομών (όπως στην περίπτωση της Colonial Pipeline), η κούρσα εξοπλισμών τεχνητής νοημοσύνης μπορεί σύντομα να μοιάζει με την αντίστοιχη των πυρηνικών εξοπλισμών, σε επενδύσεις και σημασία.
«Το Πεκίνο μιλάει για χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε μια σειρά από επιχειρήσεις και αποστολές, που κυμαίνονται από την αναγνώριση έως τα στοχευμένα πλήγματα», είπε η Χικς. «Η Κίνα βλέπει την τεχνητή νοημοσύνη όχι μόνο ως μέσο αντιστάθμισης της συμβατικής υπεροχής των ΗΠΑ, αλλά και ως έναν τρόπο για να ξεπεράσει στρατιωτικά τις Ηνωμένες Πολιτείες, και ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός σημειώνει πρόοδο».
Το Πεντάγωνο εργάζεται τους τελευταίους μήνες για την ενίσχυση των θεμελίων ώστε το υπουργείο να μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία με εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κυβέρνησης, μέσω στρογγυλών τραπεζιών με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη, πρόσθεσε η υπουργός.
ΠΗΓΗ: Interesting Engineering
www.ertnews.gr